»

Prenosnik s procesorjem Athlon 64

The inquirer - Prenosnike, za katere je podjetje AMD trdilo, da jih poganjajo njihovi Athlon K8 procesorji, smo videli na raznih konferencah in razstvavah že pred letom dni. Tokrat pa kaže, da je pred nami pravi model takšnega prenosnika, ki je že predstavljen na Arimini strani. Računalo z imenom AS520-K8 bo imelo 15 ali 16-palčni XGA zaslon ter zaenkrat še dokaj neznano ATijevo grafično čudo imenovano M9C. Arima pa bo prodajala tudi prenosnike osnovane na procesorjih Athlon XP in Pentium 4, ki bodo skoraj identični AS520-K8, razlikovali se bodo le v procesorju in grafiki. Novico si lahko preberete tukaj, podrobnosti o prenosniku pa na tem naslovu.

0 komentarjev

Thermaltake Volcano 9

več strani - Izšel je naslednik Thermaltakeovega procesorskega hladilnika, Volcana 7. Ponaša se z enako (le drugače obarvano) izmenjevalno površino, malo sposobnejšim ventilatorjem, ter popolnoma spremenjenim principom tihega hlajenja. Medtem ko je imel Volcano 7 temperaturno sondo, pritrjeno na rob hladilnika, s katero je uravnaval hitrost vrtenja ventilatorja (spomnimo se, da je bila ta funcija bolj ali manj popolnoma neuporabna), prinaša Volcano 9 na tem področju kar veliko prenov. Če se ne motim, je le-ta hladilnik sploh prvi na trgu, ki ima na sebi pritrjen mostiček (jumper). Če je stik narejen, se Volcano vrti s polno močjo pri 4.800 obratih v minuti ter kriči s kar 48 dBA. Druga rešitev je...

2 komentarja

Prenosnik, ki trga gate

Sager Notebook - Samo s temi besedami lahko opišem tole. Komentirajte tole v prenosniku: 15" SXGA zaslon, Pentium 4 2.0 GHz, 512 MB SDRAM pomnilnika, 40 GB diskovnega prostora, 8x8x8x24x DVD/CDRW enota, ATI Mobility Radeon 7500 grafična kartica, 4 USB reže, Infra rdeč vmesnik, digitalni zvočniški izhod ter 10/100 MB mrežna kartica in v90 56k modem. Vse to za 580.000 SIT? Joj, najdite uvoznika za Sager v Sloveniji :D.

10 komentarjev

Test Volcana 7+

Overclockers Cafe - Po ekskluzivni napovedi na X-bit labs, se je Volcano 7+ končno začel pojavljati tudi na spletnih straneh. Enega izmed prvih - če ne že kar prvega - testov so spisali na strani Overclocker Cafe. O testu samem nimam kaj za povedati, saj sem vse pomembnejše lastnosti Volcana 7+ predstavil že v predstavitveni novici. Dodam lahko samo to, da bo Volcano 7+ najverjetneje dobra naložba v prihodnost, saj poleg regulatorja hitrosti, ki sploh ni tako zelo pogost med proizvajalci, ponuja tudi podporo AMD-jevim Athlonom XP do različice 2600+ in Intelovim Pentiumom4 do frekvence 3 GHz. Na test leti samo ena pripomba: ker je prej omenjena stran hotela biti ena izmed prvih,...

0 komentarjev

Nov članek - na Slo-Compu

Slo-Comp - Naši kolegi na prijateljski strani Slo-Comp so se spravili testirati dva hladilnika - Thermaltakeovi zverinici Volcano7 ter Volcano2. Opisali so njuno delovanje pod različnimi pogoji ter tudi povedali, kaj narediti, ako vam gre neprijazno postavljeni temperaturni senzor Volcana7 zelo na živce. Branje obvezno - avtorske izdelke slovenskega porekla pač morate prebrati . Klik!

8 komentarjev

Volcano 7 na tapeti

Overclockers Cafe - Overclocker Cafe je testiral novo vročo Thermaltakeovo inovacijo, Volcano 7 HSF imenovano. Zadevica je bila že predstavljena v eni novic prejšnjega tedna in že takrat je Mate nad njo izrazil precejšnjo merico navdušenja. HSF ima namreč 8x8 centimeterski ventilator, kar zagotavlja isti pretok zraka kot pri 6x6 cm enotah, le da z manjšim hrupom. Poleg vsega je zgledno velik in ima bakreno jedro. Da bi se pa lahko še bolj slinili, ima Volcano tudi nadzor vrtljajev, in to ne na tak način kot Zalmanova pahljačica, ki ne more menjati obratov med delovanjem. Volcano 7 ima namreč v sebi vgrajeno vezje. Se nakup tega ventilatorja, ki pride v naše loge 15.11. res splača? Preberite si test! Da pa ne boste obotavljali klika - HSF je dobil nagrado Editor's Choice. To bo še vroče na trgu - pa hladno na procesorju .

0 komentarjev