»

Optimus Mini Three

Tweakers.net - O konceptu tipkovnice Optimus smo na našem forumu debatirali že pred letom, ko se je prvič pojavil. Ideja je bila vsekakor navdušujoča, ampak ker delujočega izdelka ni bilo na voljo, so bili mnogi prepričani, da gre zgolj za lep render. Nedavno pa je bil najavljen Optimus Mini Three -- izdelek istih avtorjev v pomanjšani različici s samo tremi gumbi. Prav to žverco so dobili v roke na Tweakers.net, žal pa ni izpolnila vseh pričakovanj.

5 komentarjev

ASIMO dobil še enega bratca

Slo-Tech - Potem ko je že pred časom svojega humanoidnega robota predstavila Honda, se ji je letos pridružil še Hitachi. Sonyja s svojim pritlikavcem pač ne moremo jemati resno, ker tu govorimo o velikih fantih. No, EMIEW (Excellent Mobility and Interactive Existence as Workmate – Bitje z enkratno mobilnostjo in vzajemnostjo, namenjeno kot pomočnik) za razliko od Asima nima nog, ampak koleščke (pa tak humanoid), kar ga naredi malce bolj podobnega klasičnim plehnatim nebodijihtreba iz filmov produkcije B.

Kaj naj bi ločilo tega podjetnega asistenta od ostalih...

17 komentarjev

Nintendo je dobil klofuto

The inquirer - Evropski komisar za ekonomsko konkurenco (upam, da sem prav poslovenil) Mario Monti je danes objavil, da so Nintendu skupaj s njegovimi sedmimi distributerji v Evropi naložili kazen plačila 168 milijonov evrov zaradi nepravilnega usklajevanja cen svojih izdelkov. Tako naj bi Nintendo za svoje igre umetno vzdrževal cene, ki so presegale vse normalne meje, pravi Mario Monti.

Poleg tega uradniki v Bruslju preučujejo, kaj imajo za bregom CNN AOL Time Warner, Walt Disney, Sony in 21st Century Murdoch (Fox). Ti naj bi namreč sprejeli odločitev, da bodo zvišali cene DVD diskom. Če bo to res, se nam slabo piše..

4 komentarji

Teorija delovanja hladilnih reber

Tweak Town - Na TweakTown-u so si ogledali teorijo delovanja reber za hlajenje električnih naprav, ki proizvajajo toploto (procesorji [:D] ). Čisto fizikalno razložijo delovanje, materiale, dizajn, metode izdelovanja, privijačene ventilatorje ter stične površine. Svojo teorijo tudi potrdijo s kratkim testom in malce pogledajo v prihodnost. Zanimiv članek, če ste novi na tem področju, ali pa če ste stari mački, pa želite malce osvežiti znanje. Tukaj.

0 komentarjev

Prenosni N64

Classic Gaming - Nintendo 64 je konzolica na kateri so doma številne odlične igre, kot so Mario Kart, Zelda 64, Goldeneye in podobne. Kljub pestremu naboru iger, pa ima konzola manjšo pomanjkljivost - prenosnost. Sony je pred časom svoj PlayStation predstavil v pomanjšani različici, Nintendo pa ni nikoli kazal zanimanja za kaj takega. Vendar pa je lenoba matičnih podjetij velikokrat razlog za pionirstvo lastnikov, ki si želijo malce spremembe. Tako se je tip na tej strani, ki je s "prenosnostjo" obogatil že svojega starega NES-a odločil, da svoj N64 naredi malce bolj prenosljiv. Ves postopek je opisal z nekaj kratkimi stavki, zraven pa je dodal še nekaj sličic, kako vse skupaj izgleda. Zanimivo. Lepo bi bilo, če bi kaj podobnega poizkusil tudi kakšen Slovenec :).

2 komentarja

Nintendo uspešen

The Register - Nintendo je tri dni po predstavitvi dolgo opevanega Gamecuba prodal 300 000 primerkov, kar znaša dve tretjine od 450 000 primerkov, kolikor jih je Nintendo namenil za prvo prodajo. Medtem, ko se Japonci že sladkajo z Gamecubovimi igrami, pa Američani še vedno čakajo na 18 november, ko naj bi Gamecube prišel tudi v Ameriko.
Nintendo je optimističen in upa, da nedavni teroristični napadi ne bodo bistveno vplivali na prodajo, saj napovedujejo, da bodo v ZDA prodali do konca leta kar 1.1 milijona teh konzolic. Wow .

0 komentarjev

Xbox 2

The Register - Če gre verjeti PC Format-u ter The Register-u, Microsoft pripravlja naslednika prihajajoče konzole, kodno imenovanega 'HomeStation'.

Xbox 2 naj bi bolj kot na igrah gradil na sicer manj interaktivni vsebini, multimediji. Po široki pipici bi vlekel video in glasbo, jih po potrebi presnel na disk (deloval naj bi tudi kot digitalni VCR), kjer bi po novem domovala tudi 'prirejena' Okna. Microsoft je plane o tako imenovanih 'desktop box'-ih že imel, prav tako Sony s svojim PlayStation-om 2, vendar je slednjega omejil predvsem počasen razvoj širokopasovnih spletnih povezav. Klik!

Hvala pisunskemu kolegu Slycerju!

11 komentarjev