»

Sestavljanje računalnika v dobrodelne namene

TechTV - Tekmovanja v sestavljanju računal niso čez lužo nobena redkost. Pravzaprav je sestavljanje računal izbirni predmet v marsikateri ameriški srednji šoli (sanja slovenski dijak koruzo). Se pa ne zgodi vsak dan, da se zberejo tri skupine bolj ali manj znanih in celo slavnih geekov in sestavijo Ultra BadAss MoFo sistem iz vnaprej določenih Ultra BadAss MoFo komponent. Tekmujejo torej lokalni urgentni blok, neka srednja šola in lokalni družinski center z zvezdniki iz nanizanke Babylon 5 ter Star Treka. Spisek komponent:
  • Intel 845PE mamaplata
  • Intel Pentium IV 3.0 GHz
  • "Ultra" brand 512MB PC3200 DDR
  • ATI Radeon 9800
  • Seagate 80GB 7200 RPM
  • LITE-ON 16x DVD-ROM
  • TDK VeloCD 52x24x48 CD-RW pogon
  • Tiskalnik Canon i320
  • NEC AS90 19" CRT zaslon,...
Več o tem dogodku si preberite na tej strani.

3 komentarji

Več pomnilnika

Sillicon Strategies - Kaj pravite na gigabajtne module? Ni dovolj? Ok, kaj pa 2 GB modul? Fantazija? Kmalu nič več. Zadevici bosta prišli od Infineona, sestavljeni pa bosta iz 18 oziroma 36 512 Mbitnih čipov. Še cena teh zadevic: 1 GB modul bo naprodaj za 1.900 zelencev (približno 500.000 SIT), medtem ko vas bo pa 2 GB modul prikrajšal za 3.900 $ (približno 1.000.000 SIT). Hja, cena je res malo visoka, ja, ampak če hočemo vedno imeti najnovejšo in najboljšo strojno opremo, je cena majhna :D.

0 komentarjev

Splošna amnestija

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili... smo se za dan reformacije (ja malo pozno je tale novica) odločili izvesti pomilostitev vseh Owc in Gnojev. Kot kaže ste se na forumu umirili. Upam da še dolgo ne bomo imeli kakšnega novega osebka s tem nazivom.

1 komentar

1.000.000. obiskovalec

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, smo kakšno uro nazaj dočakali milijonti obisk. Standardni Sergerjanski Esej™ sledi. Beware. Trenutno ima Sergej preveč dela s sestavljanjem svojega novega računalnika (ki prav značilno... noče delovati), tako da boste na esej morali počakati do jutra.

12 komentarjev

Plača AMDjevega CEO

Electic Tech - Empiričen podatek, pač za to, da boste videli, kako je prilesti popolnoma na vrh ter voditi tako veliko podjetje ter posledično živeti pod tako veliko odgovornostjo. Torej, za vsakodnevne ulkuse je Jerry Sanders, AMDjev CEO (Chief Executive Officer, kar po naše pomeni generalni direktor), za kompenzacijo za obračunsko leto 2000 prejel 7.2 milijona dolarjev v gotovini ter za 1.2 milijona dolarjev delnic. Za primerjavo: prejšnje leto je prejel "samo" 3.8 milijona dolarjev gotovine ter nič delnic. AMD tako kar izpolnjuje njemu zagotovljenih 1.000.000 dolarjev letno...

6 komentarjev