»

Razlogi za večurni izpad Twitterja še niso znani

vir: Downdetector

Slo-Tech - Uporabniki priljubljenega družabnega omrežja so na prve težave naleteli ponoči, zjutraj po našem času pa so jih potrdili tudi predstavniki podjetja. Na namizni različici, pa tudi na odjemalcu TwitDeck je bilo onemogočeno samo tvitanje, odpiranje slik, sprejemanje opozoril ter pošiljanje neposrednih sporočil. Gledano geografsko so izpad najbolj občutili uporabniki v Aziji in Evropi, vse skupaj pa je do dokončne odprave napake trajalo dobrih šest ur. V resnici je statusna stran Twitterja ves čas prikazovala napačne podatke, nekaj časa je na njej celo tičal napis "all systems are operational", kar seveda ni držalo.

Twitterju se je zadnji večji izpad pripetil letos julija, ko je bila storitev nedosegljiva dobro uro, kot razlog so tedaj navajali spremembe v notranji konfiguraciji sistema. Morda je razlog današnjega izpada podoben, določene spremembe so uvajali tudi v zadnjem času, prav včeraj so uporabnikom na platformi iOS omogočili iskanje po neposrednih sporočilih.

3 komentarji

Google bo zaradi nove ranljivosti prej ugasnil Google+

Slo-Tech - Googlovo, resnici na ljubo ne preveč uspešno družabno omrežje, bodo tako pokončali že aprila in ne šele avgusta prihodnje leto, je na blogu zapisal David Thacker, njihov podpredsednik, zadolžen za vodenje projektov. API dostop do omrežja pa bodo zaprli še nekoliko prej, v naslednjih treh mesecih. Razlog je odkritje nove ranljivosti in to skoraj natanko dva meseca potem, ko so smo poročali o odkritju prve.

Tokrat naj bi imeli zunanji razvijalci nepooblaščen dostop do osebnih podatkov 52,2 milijona uporabnikov, med njimi so ime, e-poštni naslov, poklic ter starost, in to ne glede na to ali so imeli na svojem profilu odkljukano, da podatkov ne delijo z javnostjo. Varnostno vrzel so tokrat odkrili pri Googlu sami, med rednim varnostnim pregledom, uporabnike pa je...

3 komentarji

Twitter razpošiljal zasebna sporočila naokoli

vir: The Verge
The Verge - Hrošč, ki je v Twitterjevemu sistemu razgrajal vse od lanskega maja, je nekatera neposredna zasebna sporočila posredoval tudi zunanjim razvijalcem, seveda takim, ki za kaj takega niso imeli soglasja.

Twitter je uporabnike o tem te dni obveščal prek svoje aplikacije in spletne strani. Pri tem so poudarili, da verjamejo, da pri tem ni bil zlorabljen noben podatek, šlo pa naj bi predvsem za neposredna sporočila namenjena podjetjem, pretežno takim, ki ponujajo različne storitve. Kriva naj bi bila namreč napaka na AAAPIju oz. Acount Activity APIju, namenjenemu komunikaciji med stranko in podjetjem pri takih dejavnostih. Do njega imajo dostop tudi nekateri razvijalci, ki izboljšujejo orodja...

3 komentarji

Facebook ga spet lomi in deli objave naokoli

Slo-Tech - Facebooku problemov ne manjka, z osebnimi podatki pa dela kot svinja z mehom tako v ozadju kot ospredju. Kako so podatke delili za hrbtom uporabnikov, ni več nobena skrivnost, prav tako niti to, da so sodelovali tudi s kitajskimi podjetji. Lomijo pa ga tudi v ospredju, razkriva najnovejši hrošč. Od 18. do 27. maja je Facebook pomotoma privzeto nastavil vidnost vseh objav več kot 14 milijonov uporabnikov na globalno. To pomeni, da so lahko njihove objave brali vsi uporabniki in celo tisti, ki nimajo profila na Facebooku.

Facebookov direktor za zasebnost in varovanje podatkov Erin Egan je dejal, da so napako odpravili in da so včeraj...

5 komentarjev

Bizaren hrošč pri Amazonu omogoča prijavo z napačnim geslom

Heise - Na Redditu so odkrili bizaren hrošč v Amazonovem sistemu za prijavo, ki omogoča prijavo tudi z variantami gesla. Hrošč se pojavi le v primeru, da uporabnik svojega gesla v zadnjih letih ni spremenil. Takrat se upošteva le prvih osem črk gesla, ostanek pa je lahko povsem naključen, pa bo Amazon še vedno pustil prijavo. Hrošč tudi pokvari razlikovanje med velikimi in malimi črkami, tako da je prijava mogoča s poljubno kombinacijo. Testi na Heise so pokazali, da so ranljiva gesla, ki so bila starejša od enega leta, čeprav nekateri problema niso mogli ponoviti niti s starejšimi gesli. Rešitev je zelo enostavna: ob zamenjavi gesla, četudi ga zamenjate z istim, hrošč izgine.

14 komentarjev

Zasebna sporočila so tu!

Slo-Tech - Če ste registriran uporabnik foruma, lahko na prvi strani od danes naprej berete nov oddelek -- Zasebna sporočila. V tem oddelku lahko ustvarjate teme, do katerih dostopa zaključena skupina uporabnikov, ki jo na začetku določite vi. Zadeva je v celoti domače proizvodnje (Primož se še vedno priporoča za prijave napak -- uporabite zasebna sporočila [:D]). Sprejmite to kot novoletno darilo. Klik za navodila za uporabo! Pa srečn'ga pa zdrauga.

17 komentarjev

Nov IE hrošč

MSNBC - Odkrili so nov hrošč v Microsoftovem brkljalniku Internet Explorerju, ki omogoča hekerjem, da lahko preberejo e-pošto in datoteke na prizadetem računalniku.
Hrošč se lahko samo aktivira, če uporabnik pri surfanju na Internet Explorerju 5 naloži spletno stran, ki vsebuje posebno zlonamerno kodo. Prav tako mora uporabnik uporabljati Microsoft Exchange 2000 server, da se hrošč pojavi.
Rizik hrošča je ocenjen kot visok, vendar pa lahko rizik omilimo, če onesposobimo Active Scripting v brkljalniku.

7 komentarjev