»

Microsoft se je uklonil uporabnikom, Skype Classic za zdaj ostaja

thurrott.com - Microsoft je konec prejšnejga meseca naznanil, da bo jeseni upokojil namizno različico Skypa, znano kot različico 7.0, še bolj pa pod ljudskim imenom Skype Classic. V vmesnem času so v Redmondu vložili kar nekaj energije v prepričevanje običajnih in poslovnih uporabnikov, da bi napol prisilno prešli na verzijo 8.0. Ta je zasnovana nekoliko bolj trendovsko in skladno z videzom mobilnih aplikacij za družabna omrežja, kot sta denimo Facebook in Snapchat.

A ljudstvo z noviteto ni bilo preveč zadovoljno. Še več, v podjetju so soočili z ostrim negodovanjem uporabnikov, ki domnevno niso pripravljeni skakati z novosti na novost samo zato, da bi pridobili na zunanjem zgledu aplikacije, ne pa tudi pri njeni uporabni vrednosti. Kar ne drži povsem, saj je osmica...

32 komentarjev

Skype dobiva šifriranje in snemanje klicev

Slo-Tech - Prav zanimivo je, da Skype že 15 let nima funkcije snemanja klicev. Funkcija, ki jo tudi Skype for Business pozna že nekaj časa, doslej še ni prišla na vrsto. Šele v poletni nadgradnji osme verzije bo Microsoft v Skype dodal snemanje klicev, šifriranje klicev, sporočil in deljenih datotek in nekatere druge novosti. Stari Skype 7 bo nehal delovati septembra.

Skype ima trenutno okrog 300 milijonov uporabnikov, a se je rast ustavila. Konkurenca v obliki Applovega FaceTime, Facebookovega Messengerja in WhatsAppa je zavzela preostali del trga. Lani je zato Microsoft Skype vizualno prenovil, sedaj pa prihajajo še dodatne funkcije. V Skypu 8.0 bomo že takoj opazili podporo za HD-video (v konferenčnih klicih omejitev na 24 ljudi), povabila, potrdila o branju...

41 komentarjev

Microsoft predstavil Windows Phone 8

Nova platforma

Slo-Tech - Microsoft je na novinarski konferenci v San Franciscu končno pokazal prihajajoč operacijski sistem za mobilne telefone Windows Phone 8, ki bo uradno izšel jeseni. S funkcionalnostmi za končne uporabnike so bili razmeroma skopi, so pa toliko več besed namenili konceptualnim spremembam platforme.

Glavna novost je prehod s platforme Windows CE na platformo Windows 8, kar pomeni, da bo jedro enako kot v prihajajočem sistemu Windows 8 za tablice in osebne računalnike. Windows Phone 8 bo tako med drugim podpiral večjedrne procesorje, in sicer bo zmogel obvladati do 64 jeder. Zanimivo je, da ne bo več na voljo ena sama ločljivost, ampak kar tri (800 x 480, 1280 x 768 in 720p), a bodo aplikacije iz Windows Phone 7.5 delovale brez dodatnih prilagoditev tudi na teh....

79 komentarjev

Skype krivi Windows posodobitve za 48-urni izpad

PC Pro - Poročali smo že, da se je Skype omrežje 16. avgusta sesulo. Po prvih ugibanjih bi naj šlo za hekerski napad. Iz podjetja Skype pa so sporočili, da naj bi bil za 48-urni izpad VoIP storitev kriv Microsoft Update. V izjavi, ki ga je podjetje podalo na svojih straneh za podporo trdijo, da je prekinitev povzročil masovni ponovni zagon računalnikov njihovih uporabnikov po vsem svetu, v zelo kratkem časovnem intervalu. Do tega je privedla namestitev Microsoftovih programskih posodobitev, po katerih je bil zahtevan ponovni zagon. Šlo naj bi za popravke, ki jih je Microsoft izdal v torek 14. avgusta.

"Nenormalno veliko število ponovnih zagonov, je vplivalo na Skype-ova omrežna sredstva", dodaja podjetje. "To je povzročilo poplavo zahtevkov za ponovni vpis v omrežje, ki je skupaj s pomankanjem P2P omrežnih sredstev povzročilo verižno reakcijo, ki je imela odločilen udarec."

Skype, ki v preteklosti še ni imel resnih težav z Windows posodobitvami dodaja, da so se običajni sistemi...

30 komentarjev

Razbit Skypov protokol za VoIP

vir: CNet
CNet - Kot na svojem blogu poroča Charlie Paglee, naj bi neko kitajsko podjetje uspelo razvozlati Skyptov protokol za VoIP s pomočjo reverznega inženiringa. V dokaz je Paglee objavil tudi zaslonski posnetek kitajskega programa, ki je trenutno še v razvojni fazi.



O dogodku poročajo tudi drugje. Paglee je za CNet povedal, da so posledice tega razbitja za Skype in eBay, ki je Skype pred kratkim kupil, lahko uničujoče. eBay namreč namerava s svojim produktom služiti tudi s prikazovanjem oglasov, poleg tega pa Skype odjemalec uporabnikov računalnik lahko spremeni v tim. super node preko katerega se pretaka promet drugih uporabnikov. Ker super vozlišča porabljajo veliko...

50 komentarjev