»

Facebook zagotovil alibi za rop

MSNBC - V New Yorku so 19-letnega Rodneyja Bradforda aretirali zaradi suma ropa, ki naj bi ga bil zagrešil 17. oktobra v Brooklynu. Ta je vztrajal, da je nedolžen, čemur policija ni najbolj verjela. Na sodišču ga je rešil Facebook.

Minuto pred ropom je namreč na svojem profilu objavil sporočilo svojemu dekletu "WHERE MY IHOP?" ali po naše: kje so palačinke. Obramba je nato uspešno dokazala, da je sporočilo poslal z domačega IP-naslova, več kot 20 km od kraja ropa. Uporaba lokalnega slenga oz. interne šale je prepričala sodnika, da je sporočilo res poslal obtoženec, zato so ga oprostili vseh obtožb. Po 12 dneh v priporu so ga izpustili.

50 komentarjev

Nov slovenski IRC-strežnik

Slo-Tech - Nov slovenski IRC-strežnik je postavljen na Trieri (irc.triera.net). Glede na to, da je domenski zapis za irc.uni-mb.si že popravljen tako, da kaže na Trierin strežnik, je pričakovati, da ga bo le-ta v kratkem popolnoma nadomestil. Uradno je nov strežnik odprt za celotno Slovenijo, vendar pa je zaradi omejevanja škode povzročene z raznimi napadi, usmerjanje prometa nastavljeno, tako da preprečuje dostopanje iz tujine.

Pod tujino pa zaradi zanimivih poslovnih odločitev nekaterih slovenskih ponudnikov dostopa v internet spadajo tudi nekatera slovenska omrežja (na primer SiOL). Tako do nadaljnjega SiOL-ovim uporabnikom ostajata na voljo strežnika irc.link.si ter irc.arnes.si.

Do kdaj?

35 komentarjev

Motnje v delovanju interneta po Sloveniji

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, danes že skoraj cel dan (pa tudi včeraj zvečer) povezave po Sloveniji občasno ne delujejo oziroma delujejo zelo počasi. Strogo neuradno in nepreverjeno (Slo-Tech postaja tabloid [>:D]) je to posledica "manjšega" DDOS-a na omrežji SiOl-a in Telemacha. Dogodek sicer ne bi imel večjih posledic na sam promet znotraj Slovenije, če ne bi večina SiOl-ovega prometa z ostalimi slovenskimi operaterji potekala preko tujine.

23 komentarjev

SiOL mrk

Slo-Tech - Pred kake pol ure je pri SiOL-u prišlo do "mrk-a", saj je prenehalo delovati kar nekaj njihovih storitev, med glavnimi SiOL ADSL, SiOL TV ter elektronska pošta. Prav tako ni dosegljiva njihova domača stran - www.siol.net in celo na številki 080 1000 ni možno nikogar dobiti. Za kakšne obsežnosti gre, trenutno ni moč reči, vendar bomo gotovo kmalu izvedeli.

Popravek: Končno sem dobil prosto zvezo na Telekomovi številki 080 8000, kjer sem izvedel, da so izpadle vse SiOL-ove storitve povsod po Sloveniji.

Še dobro, da imam pri roki 56k modem...

172 komentarjev

Kampanja za cenejše računalniške igre

več strani - S sloganom "Videoigre so oderuške" so britanski igričarji sprožili kampanjo za znižanje cen računalniških iger za 50 odstotkov. Cene se tudi v Veliki Britaniji gibljejo preračunano okoli 15000 tolarjev. Z akcijo želijo pridobiti (vse) igričarske strani, ki bi v podporo objavile reklamno pasico (banner) ali apelirale na svoje bralce. In sredstvo, s katerim skušajo doseči cilj?

MED 1. IN 8. DECEMBROM 2002 NE KUPUJTE RAČUNALNIŠKIH IGER!

Na uradni strani najdete še veliko zanimivih informacij, med drugim odzive igričarske industrije (nekateri grozijo s tožbami, drugi se strinjajo da bi nižje cene koristile vsem) ter povezavo do peticije za znižanje cen računalniških iger.

Sam z bojkotom ne bom imel težav, saj je 10 do 15 tisočakov za računalniško igro ali samo dodatek/nadaljevenje odločno preveč že v Veliki Britaniji, kaj šele v naši materi Kokoški......

4 komentarji

Prišel je!

več strani - Po zelo dolgem in napornem čakanju (ker vsi vemo, da je čakati na nekaj velko težje kot le-to ustvarjati) je končno prišel. Govorim o Counter Strike mod-u 1.3. Pa da malo skrajšam duhoveznenje, ker zagotovo veste vse od CS, prehajam na najpomembnejši del; posodobitev verzije 1.1 na 1.3 dobite tu. Celotno verzijo dobite tu. Tu dobite posodobitev HL verzije 1.0.0.7 na verzijo 1.0.0.8, ki je potrebna za namestitev CS 1.3. Celotno verzijo tega popravka dobite tu. Opozarjam pa vas, da so trenutno vsi strežniki, ki gostijo CS 1.3 popravek zasedeni...

DeGi iz Discharged.org me je opozoril, da lahko dobite vse stvari potrebne za poganjanje verzije 1.3 Couner Strike-a pri njih! To pomeni, da boste, ker je strežnik lociran v Sloveniji, file sneli hitreje in ker nas je Slovencev le dva miljona (od teka igra CS verjetno le kakih 2000) faile prej kot pa na katerem koli tujem strežniku. Torej moje priporočilo: odsurfajte na zgornji naslov in UŽIVAJTE! Thx DeGi, za opozorilo ....

0 komentarjev

Peticija proti ASUSu

Slo-Tech - Hehe, bilo je samo vprašanje časa kdaj se bo pojavila kakšna peticija proti ASUSu. Če še ne veste, je ASUS spet začel z razvojem gonilnikov, ki lastnikom njihovih grafičnih kartic omogočajo goljufanje pri igranju popularnih internetnih 3D streljačin. Seveda ni potrebno posebej poudarjati, da takšni gonilniki delajo veliko škode skupnosti, ki se je razvila okoli teh iger. Kakorkoli, če se tudi sami čutite prizadeti zaradi teh gonilnikov, hitro kliknite sem in podpišite peticijo. Thnx, DeGi.

4 komentarji