»

Microsoft Sporočilnik: Beži!

The Register - Lahko reči, malce težje izvesti.

Kakorkoli, na NTCompatible sem našel zanimiv članek (v trenutku pisanja povezava ne dela - klikni Klik! niže), ki z minimalnim posegom v sistem Messengerja doda v seznam nameščenih programov v oknu "Dodaj/Odstrani programe".

A tudi po tem, ko Dobroto ročno odstranite, vam bo Microsoft predlagal "nujen popravek", ki pa omenjen skupek kode ponovno namesti. Klik!

5 komentarjev

Modifikacije ohišja z malo orodja

Overclockers Australia - Skoraj vsak Slo-techer je že načrtoval modifikacijo svojega ohišja, predvsem kakšne dodatne luknje za dodatni pretok zraka. Nekaj od teh načrtov je tudi uspelo doseči konec in nastale so lepe umetnije. Dosti načrtov pa je šlo rakom žvižgat, ker v domači delavnici ni bilo dovolj orodja. Tega problema so se lotili avstralski overclockerji. Z vrtalnikom, svedri, brusom in z nekaj dodatnega povsem običajnega orodja so naredili izjemno lepo luknjo za pritrditev ventilatorja. Kako so to naredili pa si poglejte sami.

0 komentarjev

AOpen HQ08

Jaz - Danes bi sicer moral biti na vrsti sketchov članek o barvanju ohišja, toda zaradi določenega spleta okoliščin (vrednega samega Twilight Zona), se je namesto njega pojavil moj test AOpna HQ08. Gre za Big Tower ohišje, ki je nekakšen mlajši bratec, ali, če že hočete, naslednik legendarnega HX08. Zadevica je po novem dobavljiva tudi v Sloveniji, tako da gre za vse overclockerje in moderje zelo zanimivo ohišje. Kaj si jaz mislim o njemu? Preberite test!

15 komentarjev

Zanimiva modifikacija

Overclockers.com.au - Avstralski overclockerji so objavili članek o majhni in preprosti, a toliko bolj uporabni modifikaciji (takšne so najboljše ). Zadevica se ukvarja s problemom uporabe velikih in močnih ventilatorjev v računalniku. Takšen ventilator je problematično priklopiti na matično ploščo, saj zaradi prevelike porabe lahko povzroči nestabilnost, če pa ga priključimo na MOLEX konektorje, pa ne moremo spremljati števila vrtljajev. Rešitev je v bistvu zelo preprosta, potrebujete le spajkalnik in nekaj dobre volje...

5 komentarjev

Abitove SDR+DDR rešitve

Overclockers Australia - Ko sem pred nekaj dnevi (približno pred enim tednom) za novico dal test DDR Athlon osnovnih plošč, je med njimi bila tudi Asusova A7A266, ki podpira, poleg DDR pomnilnika, tudi kombinacijo s SDR enotami. Kaj pa pravi Abit? Avstralski Overclockerji so Abit pobarali ter dobili odgovor v stilu, da se oni takih rešitev ne bodo posluževali, saj Abit ja dela najboljše ter oh in sploh stabilne plošče, ter da bi vgradnja dodatnih SDRAM rež za pomnilnik resno vplivala na stabilnost. Po eni strani se z njimi strinjam, saj tudi osnovne plošče s EDO / SDRAM kombinacijami niso preživele dolgo. Po drugi strani pa Abit ja ne sme pustiti, da mu bo mali (!) Asus delal tako konkurenco...

0 komentarjev

Zanimivo ohišje

Penis Mightier - Na PenisMightier (jaome ) strani sem zasledil slikico tega zelo zanimivega ohišja. Na žalost avtor strani ni dal nobenih podrobnejših informacij o kateremu proizvajalcu in modelu gre, toda že slika je tako zanimiva, da sem jo enostavno moral dati v novice. To ohišje s 335W napajalnikom je meni osebno eno izmed najlepših, ki sem jih videl do zdaj. Stvarca ima modre ledice, dva skirta USB vhoda na sprednji strani ter blowhole na stranici. Slin!

4 komentarji

Front-X Multimedia Ports

2CPU - Tole stvarco sem našel pri avstralskih overclockerjih in je neke vrste podaljšek za vhode na zvočni kartici. Priklopi se jo lahko v vsako zvočno kartico, kar prek navadnih vhodov. Od tam gredo kabli skozi prosto (če se najde kakšno) režo za kartice, skozi računalnik, do priklopne postaje, ki je nameščena v mesto za CD-ROMe. Na tej 'postaji' je midi vhod, ali pa vhod za igralne pripomočke in tri vtičnice za stereo banance. Namen vsakega od teh vhodoh/izhodov pa si lahko sami izberete. Test te preproste napravice si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Bakreno ohišje in P4

Akiba - Hehe, AKIBA nam spet prinaša malo azijske eksotike. Že pred nekaj časa so kazali slike popolnoma bakrenega ohišja, sedaj pa se je zadeva pri njih dejansko začela prodajati. V to zanimivo ohišje vgrajujejo P4 sisteme, moram pa priznati, da zadeva izgleda precej bolje, kot na prvih slikah. V prvih debatah smo se spraševali, kako je ohišje iz bakra sploh lahko dovolj trdno za podpiranje celotnega sistema. Odgovor je preprost: ogrodje je iz aluminija. Kakšna je dejanska prednost bakra (razen cool izgleda do začetka oksidiranja...) mi sicer ni jasno, toda zadeva ni zato nič manj zanimiva. Več tukaj!

vir: Akiba

3 komentarji