»

AT&T prevzel Time Warner

Slo-Tech - Končan je medijski prevzem desetletja, težak 85 milijard ameriških dolarjev, ki se je začel že poldrugo leto pred tem. Le nekaj dni nazaj, je nakup Time Warnerja odobrilo ameriško zvezno sodišče, potem ko mu je nekaj časa nasprotovalo zvezno pravosodno ministrstvo. S pretežnim argumentom, da bi združitev povzročila zvišanje cen pri končnih uporabnikih. A je tudi to na koncu dalo svoj pristanek in odstopilo od nadaljnjih sodnih postopkov.

Komunikacijski gigant je tako v svoje roke dobil precejšen zalogaj tamkajšnjih medijev, tako zabavnih kot informativnih, med njimi denimo HBO, Warner Bros in CNN. Združitev je ves čas postopka imela veliko nasprotnikov, saj utegne na medijskem trgu povzročiti celo vrsto konfliktov interesov. Zlasti so zaskrbljeni lastniki...

10 komentarjev

Walt Disney kupuje 21st Century Fox

Slo-Tech - V ZDA se obeta eden največjih prevzemov, saj bo Walt Disney za 52,4 milijarde dolarjev kupil večji del 21st Century Fox, ki ga obvladuje Rupert Murdoch. Medtem ko bo Walt Disney kupil v glavnem razvedrilni del (filmski in televizijski studii, šport, investicije v drugih podjetjih), bo preostanek, ki ga tvorijo med drugim Fox News, Fox Business, FS1 in FS2, oddvojen v novoustanovljeno podjetje Fox, ki se bo ukvarjalo z novicami. To med drugim...

12 komentarjev

Bo PS3 prehitel in preživel konkurente?

Se bo Sony res zavihtel nazaj na vrh?

vir: HotHardware
HotHardware - Dave Mercer, analitik pri Strategy Analytics Connected Home Devices, nekoliko presenetljivo meni, da bo do konca življenjske dobe trenutne generacije konzol najuspešnejši Sonyjev PlayStation 3, ki bo najverjetneje tudi preživel oba svoja konkurenta, Xbox 360 in Wii.

Mnenje je presenetljivo s stališča dosedanjih prodajnih rezultatov, saj je Sony trdno na zadnjem, tretjem mestu s 33,5 milijona prodanih konzol. Microsoft ima relativno lepo prednost z 39 milijoni prodanih Xbox 360, medtem ko je Nintendov Wii daleč spredaj s 67,45 milijona prodanih konzol. Skupno število prodanih konzol v celotni življenjski dobi naj bi za PS3 po mnenju Mercerja znašalo 127 milijonov, medtem ko naj bi se Wii prodal v le 103...

24 komentarjev

Blu-ray FTW: Warner opustil podporo HD DVD formatu

Heise - Včeraj je vsemogočni Warner Bros. Entertainment na svojih spletnih straneh objavil, da opušča podporo formatu HD DVD (nove vsebine bodo na teh ploščkih izdajali le še do maja 2008) in bo v prihodnje svoje filme ponujal izključno na nosilcih DVD in Blu-ray, saj po njihovem mnenju to zahtevajo oz. pričakujejo potrošniki. Izdajanje vsebin na dveh formatih je pri potrošnikih ustvarjalo dvom in zmedo, posledično pa indiferentnost do novotarije in slabe donose Warnerju.

Spomnimo - HD DVD lahko na en sloj ploščka shrani 15 GB podatkov (30 GB na dva sloja), Blu-ray pa 25 GB (50 GB na dva), so pa prvi nosilci zato cenejši za izdelavo.

V Blu-ray taboru so tako po novem New Line Cinema, Sony Pictures, Walt Disney, Warner Bros. in Twentieth Century Fox, v HD DVD formatu pa vsebine izdajajo New Line Cinema (ki ga nadzira Warner!), Paramount Pictures/Dreamworks in Universal Pictures.

Izvorna novica na Heise, poroča tudi Slashdot.

Je to konec HD DVD formata?

125 komentarjev

Se vojna na fronti BluRay vs. HD DVD šele začenja?

Slo-Tech - Očitno se je v začetku tega tedna začelo premikati na bolje tudi za HD DVD standard, kajti kar štirje večji filmski studiji so podprli standard Toshibe, ki je bil ustvarjen kot naslednik standarda DVD. Paramount, NBC Universal, Warner Bros. and New Line Cinema so s tem podvigom zadali resen udarec Sonyevemu BluRay (za katerega je kazalo da bo iz bitke odkorakal kot zmagovalec). V skupini podpornikov standarda BluRay je sicer veliko podjetji iz področja zabavne elektronike, vendar je med njimi samo en filmski studij in še ta Sonyev - Columbia TriStar Group.

Veliko vprašanje je, če lahko BluRay-u kot standardu sploh uspe brez podpore velikih filmskih studijev - BluRay predvajalnik namreč ni vreden veliko, če ne vrti filmov. Je pa res, da bitka še ni izgubljena, Sony pravkar kupuje studio MGM, poleg tega Walt Disney in 20th Century Fox še nista stopila na nobeno stran.

Očitno je da bo boj še dolg, uporabniki pa lahko samo upamo da ne bomo spet potegnili krajše, tako kot že v...

25 komentarjev

Nintendo je dobil klofuto

The inquirer - Evropski komisar za ekonomsko konkurenco (upam, da sem prav poslovenil) Mario Monti je danes objavil, da so Nintendu skupaj s njegovimi sedmimi distributerji v Evropi naložili kazen plačila 168 milijonov evrov zaradi nepravilnega usklajevanja cen svojih izdelkov. Tako naj bi Nintendo za svoje igre umetno vzdrževal cene, ki so presegale vse normalne meje, pravi Mario Monti.

Poleg tega uradniki v Bruslju preučujejo, kaj imajo za bregom CNN AOL Time Warner, Walt Disney, Sony in 21st Century Murdoch (Fox). Ti naj bi namreč sprejeli odločitev, da bodo zvišali cene DVD diskom. Če bo to res, se nam slabo piše..

4 komentarji