»

V Vereloxu nekdanji administrator pobrisal vse podatke

Slo-Tech - Nizozemski ponudnik gostovanja (KVM in VPS) Verelox se je znašel v veliki zagati, ko jim je nekdanji sistemski administrator pobrisal vse podatke o strankah in večino strežnikov. Podrobnosti ne obešajo na veliki zvon, zato ne vemo, ali se je odpuščeni administrator maščeval ali pa je storil napako in je zato postal odpuščeni.

Kakorkoli že, na spletni strani Vereloxa je namesto običajnih informacij moč zaslediti le opravičilo in pojasnilo o reševanju situacije, strežniki pa so strankam po večurnem izpadu spet dostopni. Večino podatkov so uspeli obnoviti, ne pa vseh. V vmesnem času so bile njihove storitve nedosegljive. Sedaj so stranke so...

24 komentarjev

Amazon Web Services na EC2 z ogromno pocenitvijo

ZDNet - Amazon je najavil veliko znižanje cen za svoje oblačne storitve, ki jih ponujajo strankam v okviru programa EC2. Namenski strežniki (dedicated servers) na Amazon Web Services (AWS) prek EC2 bodo cenejši za vse do 80 odstotkov. AWS je priljubljen, ker uporabnikom omogoča zakup in najem potrebne računalniške moči, ne da bi za to potrebovali lastne fizične strežnike. Namenski strežniki pa so tisti, ki jih Amazon odda v zakup enemu samemu uporabniku, kar pride prav tistim ustanovam, ki jim zakonodaja ne dovoljuje gostovanja na navideznih strežnikih z ostalimi strankami.

Največjo pocenitev je doživela pavšalna pristojbina, ki se zaračuna vsako uro, ko je v najemu vsaj en strežnik. Ta bo cenejša za 80 odstotkov in bo stala 10...

0 komentarjev

Dell bo ponudil oblačne storitve

ComputerWorld - Hitro rastočemu trgu oblačnih storitev se pridružuje tudi Dell, ki bo še pred koncem leta skupaj s podjetjem VMware ponudil oblačno storitev za svoje stranke. Osnovana bo na platformi VMworld vCloud, ki jo bo poganjala Dellov infrastruktura v Teksasu - 192 strežnikov Dell M610 blade, skupno 2300 procesorskih jeder.

Uporabniki bodo lahko sproti najemali prostor za shranjevanje podatkov in računski čas procesorjev, ki ga bodo plačevali bodisi po porabi bodisi po pavšalu za daljša obdobja najema. Slednja bo mogoče izvesti kot rezervacijo, kar bo zagotavljajo procesorski čas, ali zakupljeno, ko bo stranka dobila zagotovljen strežnik. Ponujali bodo tudi svetovalne...

6 komentarjev

Nemška policija zasegla strežnike Piratske stranke

vir: Heise
Heise - Včeraj zjutraj je nemška policija na prošnjo francoskih oblasti po odredbi sodišča v Darmstadtu preiskala računalniški center nemške Piratske stranke v Offenbachu in zaplenila večji del računalniške opreme. Zaradi tega včeraj dobršen del ni bila dostopna njihova spletna stran in vse ostale storitve, kot so wikiji, strežniki za elektronsko pošto, mailing-liste ipd. Do danes so del infrastrukture ponovno usposobili, čeprav ostaja oprema zasežena.

Čeprav je bilo na internetu takoj cel kup teorij in špekulacij, kaj je vzrok za preiskavo in zaseg opreme Piratske stranke, ta naj ne bi bil imel nič z dejavnostmi in nazori stranke, ki deluje povsem zakonito. Piratska stranka je včeraj zvečer v Berlinu pojasnila, da naj bi njihovo storitev piratenpad.de (strežnik za EtherPad), ki omogoča...

9 komentarjev

Piratske stranke darknet

Slashdot - Švedska piratska stranka je v sodelovanju s podjetjem Relakks javnosti ponudila v uporabo t.i. darknet, ki uporabnikom omogoča varno (neizsledljivo) dostopanje do interneta in medsebojno deljenje datotek. Storitev stane 5€ mesečno, del tega pa se steka tudi na račun piratske stranke.

V stranki pravijo, da ima storitev širše zastavljene cilje, saj onemogoča nadzorovanje zasebnih komunikacij uporabnikov. Opozarjajo tudi na zakone o varstvu avtorskih pravic, ki za doseganje svojih ciljev kršijo informacijsko zasebnost uporabnikov interneta, saj za izvajanje zahtevajo nadzor nad nalinijskim vedenjem posameznika.

10 komentarjev