»

Microsoftovi programi zastonj za mala podjetja

CNet - Microsoft je danes presenetil še z eno smelo potezo, s katero želi uporabnike navaditi na svojo programsko opremo. Ideja je zelo podobna že uveljavljenemu MSDNAA, ki študentom sodelujočih fakultet (in srednjih šol) omogoča brezplačno uporabo Microsoftove programske opreme. Novi program se imenuje BizSpark in bo namenjen malim podjetjem. Sodelovala bodo lahko tista, ki so mlajša od treh let, imajo manj kot milijon dolarjev prometa in jih bo priporočil eden izmed Microsoftovih obstoječi partnerjev. Microsoft bo tem podjetjem ponudil brezplačno strežniško programsko opremo in sodelovanje v spletnem imeniku svežih podjetij. Klik!

54 komentarjev

Kam bo odletel škrjanček?

Delo - Bliža se prodaja državnega deleža v Telekomu Slovenije. Po zagotovilih vodje direktorata za elektronske komunikacije na ministrstvu za gospodarstvo, Matjaža Janše, naj bi vlada čez 14 dni objavila javni razpis.

Za nakup 49,13-odstotnega deleža v Telekomu se po besedah Janše trenutno zanima 10 do 15 ponudnikov. Med njimi naj bi bili evropski telekomunikacijski operaterji ter nekaj finančnih ponudnikov.

Čeprav se gospodar običajno trudi svoje blago prodati za čim več denarja, je Janša tokrat presenetil z napovedmi glede možne cene. Kot je dejal, bi ga presenetilo, če bi državi uspelo iztržiti enako ali več kot trenutno znaša cena delnice na borznem trgu. S tem je potencialnim kupcem poslal jasno sporočilo, da lahko za delnico ponudijo nižjo ceno od trenutne tržne. Ob tem se tudi postavlja vprašanje, kako bo njegova izjava vplivala na vlagatelje na Ljubljanski borzi.

Če bo vse potekalo po načrtih, bi bil glede na časovnico izvedbe prodaje lahko najboljši ponudnik izbran že konec...

100 komentarjev

Še manj spominov na WTC...

Australian IT - Kot je že luni spodaj ugotavljal za Red Alert 2, da je umik 'moralno' (beri: iz ameriškega vidika) edina 'prava' stvar, pa je je presenetila tudi odločitev Microsofta, da WTO-jevi zgradbi umakne iz prihajajočega Flight Simulatorja. Prav tako bodo iz raznega promocijskega materiala umaknili vse slike treščenj v Empire State Building s podnapisi v stilu 'Cool Action'. Britanski Virgin je prav tako iz polic umaknil svoj FS, češ da bi lahko služil treniranju samomorilskih pilotov.

Sedaj sem pa že resno zaskrbljen! Na eni strani razcvet fotografij in razglednic onih dveh stolpov, ki delujejo kot 'spominčki', na drugi pa se prav trudijo, da jih ne bi prikazovali oz. ljudem obujali spomin na Tisti torek. Bomo v Sloveniji zaradi kakšnega umora iz polic umaknili streljanke, češ da so...? Klik!

6 komentarjev

Anandtech

Jaz - No... to me je pa presenetilo. Ko iščem zanimive reči na raznih overclockerskih straneh, pogledam še malo na Anandtech... In kaj me pričaka? Sporočilce: Directory Listing Denied. Očitno ima Anandtech zadnje čase veliko težav in to prav gotovo ni dobro za njhov ugled...

5 komentarjev

Laško ali Union?

Jaz - Heh, računalničarji smo vedno bili znani po tem, da obožujemo razne pijače na osnovi hmelja, oziroma po domače povedano pivo. V Sloveniji je situacija pač taka, da imamo na voljo dve veliki pivovarni, obe dokaj kvalitetni (ne bom povedal, katera se meni zdi bolj [:P]) in mnenja se na to temo krešejo že celo večnost. No, sedaj je vojna med Laškim in Unionom izbruhnila tudi v našem forumu! Zaenkrat poteka glasovanje, potem pa bomo prešteli vse glasove in določili "uradno pivo Slo-Techerjev". Torej, pojdite glasovati!

1 komentar