»

Tudi ameriški senatorji uporabljajo Signal

vir: ZDNet
ZDNet - Že marca letos je ameriški senat dovolil svojim članom, da uporabljajo aplikacijo za pametne naprave Signal. Novico je sicer javnosti razkril senator Ron Wyden šele včeraj.

Signal je sicer po mnenju mnogih trenutno ena izmed najboljših rešitev za komunikacijo z vidika zaščite izmenjane vsebine pred nezaželenimi vpogledi. Uporaba Signala je še eden izmed korakov ameriških državnih ustanov in agencij k večji zašiti osebnih in drugih podatkov svojih zaposlenih. Pretekli teden je ameriški senat po letu dni dela vendarle začel uporabljati enkripcijo oziroma https na svojih spletnih straneh.

Signal pa je vse bolj popularen tudi v Sloveniji. Po neuradnih podatkih je aplikacija postala standard tudi med

21 komentarjev

Kitajska onemogočila nakazila na bitcoinske borze, bitcoin izgubil polovico vrednosti

Bobby Lee iz BTC China pravi, da ostajajo v igri.

Slo-Tech - Bitcoin nadaljuje svojo divjo vožnjo gor in dol, pri čemer pa v zadnjem času prednjačijo premiki navzdol, potem ko je valuta prej mesece (oziroma - če izvzamemo, da se je aprila prekucnil na dotedanjem vrhu - kar vse od nastanka) poznala le pot navzgor. Danes je bitcoin vreden dobrih petsto dolarjev, kar je približno polovico manj kot na vrhu v začetku meseca.

Bitcoin je še hudo mlad in shizofren, zato ga že najmanjše novice sunkovito pahnejo v eno ali drugo smer. Ko je ameriški Senat bitcoin potrdil kot alternativno valuto, ki ni prepovedana, je bitcoin podiral rekorde. Potem pa so Kitajci decembra objavili, da njihove banke ne smejo poslovati z bitcoini, medtem ko prebivalstvu špekulacij niso prepovedali.

Kitajska pa se tu ne ustavlja, ampak je svojim...

156 komentarjev

Kitajska domačim bankam prepovedala trgovanje z bitcoinom

Slo-Tech - Po noriji v novembru je zadnji teden na trgu bitcoinov sorazmerno mirno. Tečaj se giblje okrog 1000 dolarjev za bitcoin, pri čemer dnevni nihljaji za več kot deset odstotkov niso presenetljivi. Danes pa je novo bombo spustila Kitajska, ki je svojim bankam prepovedala trgovanje z bitcoinom.

Kitajska centralna banka je namreč danes vse banke v državi obvestila, da ne smejo trgovati z bitcoinom, s čimer želi Kitajska vsaj malo omejiti in regulirati valuto, ki je v zadnjih dveh mesecih skoraj podeseterila svojo vrednost. Velik del rasti izvira prav iz Kitajske, kjer je dostopnost tujih valut omejena. Vlada namreč umetno drži tečaj juana nizko v primerjavi z dolarjem, kar pomaga kitajskim izvoznikom, a predstavlja težavo za prebivalstvo, ki bi želelo kupiti...

43 komentarjev

Za bitcoinom buren teden

Slo-Tech - Za nami je zelo viharen teden na trgu kriptovalut, ki so se divje preganjale gor in dol, kar je omogočalo velikanske zaslužke in ogromne izgube, odvisno od živcev, potrpežljivosti in sreče. Uverturo je seveda pripravil ameriški Senat, ki je v ponedeljek razpravljal, ali bi bitcoin prepovedali, regulirali ali mogoče pustili pri miru. Odločili so se za slednjo možnost.

V dneh in urah pred zaslišanjem je cena bitcoinov bezljala navzgor, med zasedanjem pa je zaradi pozitivnih novic ponorela in na nekaterih borzah zrasla vse do 800 dolarjev. Senat je namreč odločil, da je bitcoin plačilno sredstvo. Ima številne prednosti pred klasičnimi (nižje stroške transakcij, hitrost, nepovratnost, odpornost na kapitalske kontrole itn.),...

98 komentarjev

Apple odstranil aplikacije za obveščanje o policijskih kontrolah alkoholiziranosti

Trapster je ena izmed aplikacij, ki ostajajo.

CNet - Ko je marca ameriški senat od Appla, RIM-a in Googla zahteval umaknitev mobilnih aplikacij, ki uporabnikom omogočajo medsebojno obveščanje o lokacijah policijskih kontrol, se je prvi odzval RIM. Hitro so z BlackBerry App World pobrisali tovrstne aplikacije, ne da bi ponudili kakšno pametno pravno razlago. Sedaj se je uklonil še Apple, ki pa je enostavno spremenil pravila.

Pred kratkim so namreč posodobili pravila za App Store, v katerih sedaj piše, da se "zavrnejo aplikacije, ki posredujejo podatke o policijskih kontrolnih točkah za ugotavljanje alkoholiziranosti, vzpodbujajo ali omogočajo vožnjo pod vplivom alkohola, če niso aplikacije delo organov pregona". To pomeni, da bodo dosledno brisali aplikacije s podatki o...

18 komentarjev

Ameriške oblasti začele zasegati domene s piratskimi stranmi

CNet - Ameriške oblasti so začele naslednjo bitko v vojni proti internetnemu piratstvu. Da bi preprečili razpečevanje avtorsko zaščitenih vsebin, so zasegli več deset (neuradni viri pravijo okoli 70) domen, na katerih so gostovale strani z datotekami torrent. Akcijo je izvedla Enota za priseljevanje in carine (ICE) pri Ministrstvu za domovinsko varnost (DHS).

Uporabniki pri obisku strani, kot je na primer torrent-finder.com, vidijo le obvestilo, da je domena po nalogu okrožnega sodišča zasežena. Lastnik domene Torrent-Finder sicer trdi, da ni dobil prav nobenega obvestila, da bi njegova stran kršila kakšne zakone, ampak so ga preprosto razlastili. Ko je pri registrarju GoDaddyju povprašal,...

30 komentarjev