»

iSONEWS: glasnik Pravice

Slo-Tech - V kratkem se ima zgoditi, da vas na strani iSONEWS ne bodo več čakale informacije o na sivem trgu izdanem igrovju in programju, ampak stran ameriškega pravosodnega ministrstva o zadevi David M. Rocci vs. DOJ ter ostalih mukah ameriškega sodstva v boju proti piratstvu.

Bit pravnega spora pa ni omenjena spletna stran, ampak Davidovo udejstvovanje v preprodaj "Enigmah" mod čipov za Microsoftovo konzolo Xbox, ki omogočijo igranje varnostnihi kopij iger. Iz Anglije naj bi uvozil in na trgu menjal kar 450 enot, kar naj bi mu prineslo približno $28.000 (no, ta številka v primerjavi s statistikami dosežkov BSA ni ravno velika [>:D]).

Rocci je ZlaDejanja™ priznal, v kupčkanju za čim manjšo kazen pa je privolil tudi v predajo domene isonews.com. Sodba bode izrečena 7. marca; najvišja možna kazen znaša 5 let zapora ter $500.000 globe.

Mimogrede, pogled v whois bazo:
Administrative Contact, Technical Contact:
The iSO News mraskolnikov@hotmail.com
NS1.ISONEWS.COM 149.101.1.3

12 komentarjev

Prihaja Arctic Alumina

Little White Dog - Gotovo ni navdušenca, ki ne pozna izjemnih Arctic Silver in Arctic Silver II termalnih past, ki so postale že kar nuja med navijalci, ki hočejo doseči kar se da dobre rezultate pri navijanju. Vendar pa podjetje ki izdeluje ti dve pasti kljub izjemni priljubljenosti ne spi na lovorikah. Naslednji izdelek, ki ga bodo pripravili se bo imenoval Arctic Alumina in bo poizkušal popraviti vse napake, ki jih je vseboval Arctic Silver II (predvsem lažje čiščenje). Gotovo veste, da je Arctic Silver II bazirala na siliciju, ki ga je bilo v pasti kar 18-22 %. Za Alumino so inženirji izbrali drugačen pristop, saj bo le-ta vsebovala aluminijev oksid (Al2O3) in borov nitrid (BN), ki poleg dobre toplotne prevodnosti ne prevajata električnega toka. Za drugačno zasnovo so se inženirji najverjetneje odločili zaradi...

0 komentarjev

Nekdo posluša

Mlacom - Na Slo-techu neprestano tulimo, da bi bilo zelo lepo, če bi kakšen uvoznik v Slovenijo poleg standardnih matičnih plošč, procesorjev in grafičnih kartic uvozil še kakšne overclockerske posebnosti. Z veseljem ugotavljam, da nas nekdo posluša.
Mlacom je po tem, ko je uvozil znano Artic Silver Compuound II termalno pasto in blazno priljubljene Zalman coolerje, uvozil (ali pa kar naročil pri kakšnem okoliškem obrtniku ) še distančnike. Ja, tiste stvari, ki pazijo na vaše krhke AMD-jčke, da se ne zlomijo. Sicer se da tako stvar narediti tudi doma, a jo, sploh ker je cena ugodna, kupim.

5 komentarjev

Alpha PAL6035 proti Zalman CNP S3100

vir: WCHZ
WCHZ - Alpha PAL6035 že nekaj časa velja za najbolj uporaben Socket (A in 370) hladilnik. Sicer ni najboljša, toda ni veliko tistih, ki so pripravljeni prenašati hrup GW FOP38 ventilatorja ali plačati ceno za Hedgehog bakreni hladilnik. No, morda se dnevi Alphine slave iztekajo, saj je Korejsko podjetje Zalman ponudilo več, kot spodobno konkurenco. Njihovi eksotični hladilniki (glej sliko!) sicer še niso razširjeni in počakati bomo morali na še nekaj testov, toda sodeč po tem testu je zadeva več, kot odlična. S pomočjo velikega in počasnega ventilatorja je namreč dosegel precej boljše rezultate kot Alpha, da o manjšem hrupu niti ne govorimo. Vsekakor upam, da se bo našel kakšen uvoznik za...

5 komentarjev

ABIT Dolby Surround Soundsystem

Overclockers Online - Po velikih uspehih na področju matičnih plošč in kasneje tudi grafičnih kartic, se tvrdka ABIT podaja tudi v svet zvoka in zvočniških naprav. Sestavili so zanimiv sistem zvočnikov za prostorsko ozvočenje vašega računalnika poleg pa nudijo tudi zvočno kartico z njihovim logotipom. Naj takoj povem, da ne gre za kakšen HighEnd sistem ampak predvsem za cena/kvaliteta optimiziran sistem, ki pa kljub vsemu ponuja veliko.Set 6ih njihovih zvočnikov vas bo olajšal za 210$, če pa želite tudi zvočno kartico, bo vaša denarnica tanjša še za dodatnih 55$. Edina resna zamera gre zvočni kartici - EAX in A3D nimata strojne podpore. Vsekakor pa je cena ugodna. Zelo izčrpen članek najdete tukaj.

0 komentarjev