»

V torek 24. oktobra 2006 izide Firefox 2.0

ComputerWorld - Končno smo ga dočakali! Mozilla Corporation, nam predstavlja končno različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox.
Očitno je, da je datum izdaje novega Mozillinega izdelka prišel na ušesa Micorsoftu. Le-ta je neverjetno hitro po objavi Internet Explorerja RC2, izdal njegovo končno verzijo. Kako bi si lahko drugače razlagali manj kot enotedensko razliko med datumoma izdaje obeh končnih različic?

Firefox 2.0 bo prinesel kar nekaj novosti, ki pa so na prvi pogled očem večinoma skrite. Program bo imel delno spremenjen uporabniški vmesnik. Vsak zavihek, ki 'zasveti', ko se nad njim nahaja kurzor, bo imel svoj gumb za zapiranje. Žal (zaenkrat ?) še nima možnosti predogleda vseh odprtih zavihkov v obliki sličic (thumbnails).

Uporabna novost je, da si bo program zapomnil zadnje odprte zavihke, ko se pojavi potreba po ponovnem zagonu programa (npr. inštalacija dodatkov - add-ons).

Dodan je enostaven upravljalnik z iskalniki, ki so vdelani v Firefox. Po novem pa se pri uporabi...

94 komentarjev

AMD Sempron je tu

več strani - Končno smo ga dočakali. V vsej svoji mogočnosti se je v obliki testov prikradel na nekatere računalniške strani. AMD Sempron (ponekod so ga na šaljiv način imenovali kar Sempr0n) je AMD poslal na trg z razlogom, da bi v nižjem cenovnem razredu pomedel z Intelovim Celeronom D. "Novi Duron" je zanimiv, ker je relativno poceni in je na voljo s primerki od 2200+ do 3100+ (po AMD-jevem PR-u). Cene se gibljejo od 36 pa do 126 zelencev, na voljo pa je tudi v mobilni različici. V večini preskusov so AMD-jevo noviteto vzporedili z Intelovim adutom. Na...

29 komentarjev

Dvokanalni DDR je tu!

X-Bit Labs - Poročali smo že o novih čipovjih s strani SiSa in Vie, ki bodo podpirala tudi dvokanalni DDR pomnilnik. No, dočakali smo že prvo ploščo, ki to namero dejansko uresničuje. Asus je namreč izdal svojo ASUS P4SDX, ki temelji na SiS655 čipovju in je tako prva plošča za Penitume 4, ki uradno podpira dvokanalni DDR pomnilnik. Vse tehnične podrobnosti, uradne specifikacije in podobne litanije najdete, kje drugje, kot na X-Bit Labs.

7 komentarjev

Mt. Rainer za 24x Teac

CDR-Info - Končno smo ga dočakali! "Kaj to?", boste vprašali. Firmware, ki podpira dolgo pričakovani Mt.Rainer format tudi pri 24-kratnem zapisovalcu Teac CD-W524E. Ta pekač sem stestiral tudi za Slo-Tech in vem, da ga veliko od vas, uporabnikov, poseduje. Verzijo 1.0D dobite na CDR-info.

Zakaj je taka, za nekatere "nepomembna" novica, pravzaprav bila objavljena? Ker se je dolgo govorilo, da bodo dotičnega Teaca kar izpustili pri dodajanju Mt.Raierja in popravljanju TrdnegaDela. Dobro, da so se premislili!

Hvala x_roby!

6 komentarjev

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja