»

10 milijonski "Supervizor" Steva Balmerja bo nadziral Trumpovo trošenje

TheNextWeb - Kako ameriška vlada letno zapravi približno 5.400 milijard dolarjev ameriških davkoplačevalcev? To se očitno sprašuje nekdanji prvi mož Microsofta Steve Ballmer, ki je v tajnosti pripravljal projekt, ki bo na razumljiv način razkril denarne tokove iz državnih neder v zasebne žepe. In vice versa. Projekt, v katerega je Ballmer investiral več kot 10 milijonov lastnega denarja, se imenuje USA Facts. Zaživel naj bi danes ponoči, večino dela pri njegovi izgradnji pa so opravili na univerzi Pensilvanija.

Ameriški spletni faktikon naj bi tako Američanom med drugim razkril:
  • Koliko zaslužijo in kaj pravzaprav dela več kot 24 milijonov državnih uslužbencev v ZDA?
  • Koliko milijonov dolarjev zaradi napačnega parkiranja možje v modrem izvlečejo iz žepov državljanov?
  • Zakaj so ameriške nevladne...

4 komentarji

Ballmer gre v pokoj

Microsoft - Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer, ki je krmilo podjetja od ustanovitelja Billa Gatesa prevzel leta 2000, je danes najavil, da se bo v prihodnjih 12 mesecih upokojil. To je prej, kot smo pričakovali, ob tem pa Ballmer ni imenoval svojega naslednika niti ni namignil, koga bi si na tem položaju želel.

V uradni izjavi za javnost so zapisali, da je bila odločitev izključno Ballmerjeva, čeprav ni skrivnost, da so mu investitorji večkrat očitali, da podjetja ne vodi najbolje (še Ballmerjevo pismo zaposlenim). To se je izkazalo tudi danes, saj je delnica podjetja takoj po objavi bližajočega se odstopa poskočila za skoraj 10 odstotkov. Ballmer je dejal, da nikoli ni najbolj pravi čas za odstop, a da je to eden izmed boljših...

67 komentarjev

Microsoftovo poslovanje slabo, delnica že izgubila več kot 10%

-12.4%

vir: Guardian
Ars Technica - Te dni dni so svoje četrtletne rezultate objavili številni tehnološki giganti - Samsung, Google, Microsoft; noben od njih ni imel posebej dobrih novic. A še najslabše jo je, kot kaže, odnesel Microsoft, čigar delnica je po edem trgovalnem dnevu že izgubila več kot 10%.

Delničarje najbolj muči nizek dobiček, ki bi moral biti 75 centov na delnico, a ga je samo 50 centov - celo polovico manj. Glavni krivec je seveda slaba prodaja PC-jev, ki pada že pet zaporednih četrtletij in jim klesti prihodke iz Oken, kljub rekordnim marketinškim naporom okoli Osemke. Minus bi mogle pokriti mobilne naprave, a so namesto tega so vknjižile 900 milijonov dolarjev izgube (7 centov na delnico) na račun neprodanih zalog Surface RT. Analitiki ocenjujejo, da bi to ob nedavni pocenitvi...

59 komentarjev

Microsoft pokazal Windows Blue in nove telefone

vir: ZDNet
ZDNet - Microsoft je danes ob 18. uri po našem času organiziral veliko novinarsko konferenco v San Franciscu, tako imenovani dogodek Build, kjer so prvi dan predstavili novo verzijo operacijskega sistema Windows 8.1 oziroma Blue. Prvo besedo pred 6000 glav veliko množico udeležencev je imel Steve Ballmer.

Povedal je, da je Windows 8.1 prva verzija, ki jo označujemo kot hitro verzijo (rapid version), saj je Osmica izšla pred vsega osmimi meseci. To politiko v še radikalnejši obliki izvajata Google s Chromom in Mozilla s Firefoxom, Ballmer pa pravi, da bo nova norma tudi za Windows, Office, strojno opremo in vse izdelke iz Redmonda.

Najprej je beseda tekla o telefonih. Lumia 521 bo naprodaj povsod tam, kjer subvencioniranje...

33 komentarjev

Delničar pozval Ballmerja k odstopu

Med Ballmerjeve neuspehe mnogi umeščajo Windows Visto, predvajalnik Zune in zadnje Microsoftove mobilne rešitve

vir: Reuters
Reuters - David Einhorn, lastnik vplivnega investicijskega sklada Greenlight Capital (ki, zanimivo, trguje brez rabe finančnega vzvoda) je prvega moža Microsofta, Steva Ballmerja, javno pozval k odstopu. Po Einhornovih besedah naj bi Ballmer z mislimi "obtičal v preteklosti", kar "predstavlja resno oviro za rast podjetja". Z odstopom bi dal možnost komu drugemu in omogočil ponovno rast delnic podjetja.



Trg se je na na poziv odzval pozitivno, z dvigom cene delnice za 0.87 dolarja. Microsoftove delnice sicer zadnjih 10 let, kar je Ballmer za...

65 komentarjev