»

Google Photos odslej stabilizira tudi videoposnetke

Slo-Tech - Google Photos je v novi verziji 2.13 dobil dobrodošlo novost, ki bo razveselila vse, ki radi snemajo videoposnetke s svojimi telefoni. Novi Google Photos ima možnost avtomatične stabilizacije videoposnetka, o čemer se je govorilo že lani.

Prvi pregled funkcije kaže, da deluje zelo dobro. Čudežev sicer ne more delati, je pa pri videoposnetkih smučanja, hoje in podobno končni rezultat občutno mirnejši in bolj gledljiv. Nič ni zastonj, zato na ta način žrtvujemo nekaj kakovosti posnetka, a včasih je manj tresljajev pomembnejše od nekaj večje ločljivosti in širšega zornega kota. Funkcija delo zelo enostavno, in sicer je pri kliku na video in izbiri ikone za urejanje na...

10 komentarjev

Google+ Photos le še do avgusta

Google+ - Po pričakovanjih so iz Googla sporočili, da bodo upokojili Google+ Photos, kot se imenuje predel za objavo in deljenje fotografij v sklopu Googlovega družabnega omrežja Google+. Začenši s 1. avgustom, ko bo prenehala delovati aplikacija za Android, kasneje pa tudi spletna in iOS-različica, bo Google+ Photos umaknjen. Uporabnike pozivajo, naj za slike uporabljajo novo aplikacijo Google Photos.

V čem je razlika, če v imenu manjka zgolj znak plus? Ravno ta zmeda je eden izmed razlogov za migracijo in upokojitev. Google Photos je ločena aplikacija, ki jo je Google zagnal maja letos in bo v celoti nadomestila slike na Google+. Nihče ne bo izgubil vsebine, saj se prenese avtomatično. Prav tako lahko fotografije v celoti izvozijo prek Google Takeout.

Google Photos...

24 komentarjev

Googlov I/O 2015 ni prinesel revolucije

Slo-Tech - Danes ponoči je Google organiziral tradicionalno novinarsko konferenco I/O, kjer so predstavili prihajajoče novosti. Google I/O 2015 je bila v glavnem posvečena Androidu, ki ga želi Google preseliti s pametnih telefonov in tablic v vse naprave - od ur do hladilnikov. Pokazali so tudi nekaj strojne opreme, povezane z navidezno resničnostjo.

Prihaja Android M, ki je videti podobno kot Android Lollipop, katerega bo nadomestil, a ima kopico novosti in izboljšav. Pomembna novost je dodeljevanje pravic aplikacijam. Te so doslej ob namestitvi na običajno precej strašljivem in obsežnem seznamu navedle, kaj vse zahtevajo. Odslej bo aplikacija ob prvem poizkusu dostopa do določene storitve (recimo do kamere, imenika itd.) vprašala za dovoljenje....

17 komentarjev

Google omogoča izdelavo GIF-ov iz videoposnetkov

TechCrunch - Google je brez velike najave dodal možnost izdelave animiranih sličic v formatu GIF neposredno na strani YouTube iz tamkajšnjih videoposnetkov. Kot je pri Googlu že v navadi, se bo novost v naš vsakdanjik priplazila postopoma. Tako še ni dostopna na vseh videoposnetkov, na nekaterih pa vendarle je. Avtorji videoposnetkov jo morajo namreč odobriti.

Storitev uporabimo tako, da v meniju pod videoposnetkom kliknemo Share (Skupna raba) ter izberemo novo možnost GIF. Nato izberemo začetno in končno časovno točko v posnetku, morebitne napise ter kliknemo ustvari. Nastale datoteke GIF gostujejo kar na YouTubovih strežnikih, tako da jih ni težko deliti naokoli. Dolžina posnetka je omejena na šest sekund. Za uporabo storitve moramo biti prijavljeni.

Ni še jasno - iz Googla namreč...

7 komentarjev

Instagram odslej tudi za videoposnetke

BBC - Instagram je na novinarski konferenci najavil, da odslej uporabnikom ne bo več omogočal le deljenja slik, temveč tudi kratke videoposnetke. Posnamemo lahko videoposnetke v dolžini od treh do petnajstih sekund, ki jih, podobno kot fotografije, lahko spustimo skozi katerega od 13 filtrov. Uporabniki iPhone-a imajo tudi možnost avtomatične stabilizacije slike (funkcija Cinema), sicer pa je nova aplikacija delujoča tudi na androidnih napravah.

Instragram, ki ga je lani za milijard dolarjev kupil Facebook, bo z novo funkcionalnostjo konkuriral Twitterjevemu Vinu. Slednji takisto ponuja nalaganje videoposnetkov, ki pa so omejeni na šest sekund. V Instagramu pravijo, da je zanje 15 sekund...

28 komentarjev