»

Naslednja generacija "pop-up" oglasov

Slashdot -

Iskanje informacij po internetu -- mogoče glasbe ali kakšnih porednih slikic -- vas prejkoslej seznani z nadležnim stilom oglaševanja v tem mediju: pop-up oglasi. Oglaševalci upajo, da boste kliknili nekje na pravkar odprto okence, a usoda slednjega je kmalu zapečatena s preprostim klikom na "x".

Pa si predstavljate, da vam že sam premik kazalčka čez nadležno okeno odpre novo -- nezaželjeno stran? Opis novega načina oglaševanja (kick through oglasi) si lahko preberete na spletni strani c|net.

Naslednji korak? Pop-up avtomatično odpre oglaševano spletno stran?

12 komentarjev

Če ne gledate reklam, ste tatovi

Slashdot - Vsi, ki v Mozilli samodejno blokiramo popupe in druge reklame smo baje tatovi. Vsaj tako mislijo na tejle strani.

Plugini za blokiranje reklam načeloma obstajajo za večino brskalnikov, samo potrebno jih je naložiti. Verjetno bodo novi ad-blockerji hitro zaobšli takšne zaščite. Še ena bitka na obzorju? Bodo zaradi tega ad-blockerji ilegalni (po DMCA)? Več na Slashdotu in Mozillazine.

15 komentarjev

Cracking@home

ZDNet - Slo-Techov SETI team je prav lepo debelušen, kolumnist na ZDNet-u pa je ali dobro obveščen, ali pa pripadnik teorije zarote. Si predstavljate, da bi se okužili z virusom (oz. ohranjevalnikom zaslona), ki bi -- brez vaše vednosti -- deloval podobno kot SETI klient, le da bi bili procesorski cikli namenjeni razbijanju raznih gesel? Nekako niti ne dvomim, da se bo to nekega dne res zgodilo... Klik!

3 komentarji

Pota oglaševalska

ZDNet - Dobro, dobro - mnogo nas je, ki ne maramo nadležnih pojavnih (pop-up) okenc z reklamami. Vsaj jaz ostale načine še nekako trpim, a proti pojavnim okencem kot še marsikdo drug, uporabljam razne ad-blockerje.

Kmalu pa se zna zgoditi, da na strani, kjer bi me sicer (brez ad-blockerja) pričakalo omenjeno okence, stran opozorila, naj ali pogledam oglas ali pa naj za ogled strani plačam! Na ZDNet-u so si to novo, oglaševalcem prijazno tehnologijo, podrobneje ogledali. Sebično upam, da se bodo programerji blockerjev še bolj potrudili .

5 komentarjev

Odprto pismo Microsoftovim Trem

ZDNet - Na ZDNet-u sem zasledil, da je njihov glavni kolumnist, David Coursey, objavil odprto pismo Microsoftu.

V njem korporacijo poziva k spremembi cenovne politike, v glavnem pa apelira, naj bi se eno verzijo Oken XP 'Home' (ne Pro!) dalo (legalno) namestiti na vsaj tri računalnike. Prav tako je naštetih nekaj dobrih argumentov (ki jih itak lahko poslušamo že skoraj na vsakem kraju), ogled priporočen! No ja, meni (kot kupcu) bi bilo bolj všeč, če bi raje ceno 3-krat znižali .

7 komentarjev

Članek o C#

ZDNet - Verjetno vas ni malo, ki so oz. še bodo naročili Microsoftovo razvojno orodje (oz. zbirko) Visual Studio .net (beta 2). V njem se je pojavil tudi programski jezik C# ('C sharp', za morebitne neznalce), katerega Microsoft hvali kot najboljšo stvar po C++ -u. Lutajoč po ZDNet-u sem našel članek, v katerem se je njihov novinar pogovarjal z glavnim inženirjem jezika C#. Če ne zaradi drugega, branje priporočam zaradi razgledanosti ter nekaterih zanimivih misli (tudi o Javi, saj MS-ju nekateri očitajo, da si je C# veliko stvari sposodil ravno pri slednji). Klik!

p.s.: članek se tam nahaja od sredine avgusta, tako da lovci na ažurne novice - miške proč :]

6 komentarjev

Na-glavni mp3

Slo-Tech - Kdo nas spet preseneča? Žiga, kdo pa drug:

Na ZDNet-u so pod drobnogled vzeli Panasonicov mp3 predvajalnik (Panasonic SV-SD05 Audio Player Headset), vgrajen v slušalke. V nasprotju s pričakovanji je ocenjen relativno nizko (6.3 od 10), predvsem na račun slabega oprijema (stvarca tudi pri rahlih sunkih vse prerada zdrsi iz glave), nizke kvalitete slušalk ter pomanjkanja izenačevalnika. Končno oceno zaokroži tudi relativno visoka cena ($329.95 - $419), ki je približno $100 višja od podobnih (vendar 'ožičenih') predvajalnikov... Klik!

1 komentar