»

Obvestilo in napoved izpada

Slo-Tech - V današnji noči smo na Slo-Techu zamenjali spletni strežnik. Od sedaj naprej stran teče na strežniku Apache 2.0. Za morebitne neprijetnosti v času menjave se opravičujemo. V primeru, da opazite kakšno napako nas o tem obvestite.

Hkrati tudi napovedujemo daljši izpad konec naslednjega tedna (točen čas bo še sporočen) zaradi nadgraditve podatkovne baze (tako programskega kot tudi strojnega dela). Izpad bo predvidoma trajal 3-12 ur. Hvala za razumevanje.

75 komentarjev

Nov članek: Perl RegEx

Slo-Tech - Najbrž je glavnina bralcev že opazila, da se v desnem meniju nahaja nov članek. No, nič ne de, novica je še vedno na mestu [:D]. Andraž Tori, v forumu tudi bolje znan kot minmax, je pod drobnogled vzel regularne izraze, bolje znane kot "regular expression" ali krajše RegEx. Z njimi lahko nad stringi počnemo kratko malo vse, kar se nam zljubi -- jih premetavamo, po njih iščemo, zamenjujemo vrstne rede, in pišemo poezijo. Prvi, ki ugotovi, kaj pomeni RegEx v slikici za desni meni, dobi osebno izrečeno pohvalo uredništva. Veselo branje!

11 komentarjev

Iskanje

Slo-Tech - Od sedaj naprej se da iskati po več besedah hkrati. Privzeta je operacija ALI. Kmalu dobite tudi možnost IN-a. Če kdo opazi kakšno razliko v hitrosti (stvar naj bi delovala hitreje), naj sporoči.

3 komentarji

Opravicilo

Jaz - No... sedaj bi moralo vse bolj ali manj delovati (razen avto prijave, ki se se vedno predeluje). V primeru da opaziti kaksno napako (in to ne premajhnega okenca v IE60 - bo popravljeno) mi prosim sporocite, da jo bom lahko v cimkrajsem casu odpravil.

8 komentarjev

Pol miljona

Slo-Tech - Kaj napisati, česar že ne veste? Kako sestaviti ubitačno samohvalo ter kovanje v nebesa in hkrati tudi povedati kaj novega? Moram priznati, izjemno težko opravilo, a se bom vseeno pomujal ter vam probal naložiti čimveč s to lepo lastnostjo, da bom dejansko povedal čimmanj. Veste že, da je Slo-Tech ustanovil naš master-bwana luni šestindvajsetega decembra leta Gospodovega 1999. Stran je bila privlačna, brez foruma, brez lastne domene, z dosti vsebine, testi, triki, članki, ažurnimi novicami. Gostovala je na strežniku Robas s povprečjem okoli 50 obiskov na dan. Ostalo je zgodovina. Vsak dan več, vsak dan bolje, vsak dan više ter zahtevnejše. Tako je prišel v svojo vlogo Primož, ki smo ga prosili samo in le za uslugo, da nam bi naredil skripto, ki bi pošiljala naslove novic na mobilne telefone. Pa poglejte, kaj je danes Primoževega. Celoten forum, prijavna skripta, skripta za novice, struktura baze, vnos DVDjev. Vse, kar je na tej strani sprogramiranega, je napisal Primož v lastnem...

25 komentarjev

Računalniška umetnost

Jaz - Računalniško umetnost poznamo v mnogih oblikah in ena izmed najbolj neposrednih so razne digitalno obdelane slike. Mislim, da bo ljubitelje dotičnih slikic kar zanimala ta stran. Postavila jo je mlada slovenska umetnica, s katero sem v stiku že nekaj časa. Prosila me je namreč, ali lahko za svoje delo uporabi del Slo-Tech designa. Moram priznati, da je slikica, ki jo je ustvarila bila kar zanimiva, toda na žalost ne dovolj, da bi se uvrstila v galerijo, ki jo najdete na njeni strani. Kakorkoli, prilagam še eno izmed meni bolj všečnih slikic.

3 komentarji