»

Stare igre se prodajajo po rekordnih cenah

Slo-Tech - V petek so še neodprto kopijo videoigre iz leta 1987 The Legend of Zelda prodali za 870.000 dolarjev, kar je predstavljalo rekord. Dotlej ga je držal izvod Super Mario Bros, ki je pred tremi meseci novega lastnika dobil za 660.000 dolarjev. Dražba Zelde se je začela pri 110.000 dolarjih in je tako visoko ceno dosegla, ker je šlo za izvoz iz druge polovice leta 1987 z oznako NES R, ki mu je sledila večja proizvodnja leto pozneje (REV-A). Pomagalo je tudi dejstvo, da igra še ni bila odprta.

A trajalo je le dva dni, da padel tudi ta rekord. Izvod Super Mario 64 so prodali za 1,56 milijona dolarjev. To je prva igra, ki je bila prodana za več kot milijon dolarjev. Ta igra je iz leta 1996 in je bila prav tako neodprta. Iz Heritage Auctions so sporočili, da niso pričakovali, da bodo po prodaji Zelde še en rekord postavili kar na isti dražbi. A ker so v tako dobri kondiciji, torej neodprte in odlično ohranjene, le še štiri kopije Super Mario 64, je cena pač eksplodirala.

Te ekstremno...

25 komentarjev

Fortnite:BR najuspešnejša brezplačna igra

Slo-Tech - Fortnite:Battle Royal je brezplačna igra, ki je izšla pred manj kot letom dni, za iOS celo le pred dvema meseca, za Android pa je sploh še ni. Kljub vsem tem dejstvom gre za naslov, ki avtorjem prinaša rekordne dobičke. Igra se je zavihtela na prvo mesto med brezplačnimi igrami po prihodku, ki so ga prinesle svojim ustvarjalcem. V minulem mesecu so z igro zaslužili 318 milijonov dolarjev, kar je rekordni enomesečni zaslužek od katerekoli brezplačne igre. V celotni karieri pa so z njo zbrali že več kot 1,2 milijarde dolarjev.

Gre za koncept free-to-play, kjer so igre načeloma brezplačne, denar pa kaplja od nakupov dodatnih predmetov v igri (in-app purchases). Številka 1,2 milijarde dolarjev se sicer sliši grozljivo veliko, a ne pozabimo, da za njo stoji 125 milijonov...

42 komentarjev

Nova Nintendova prenosna konzola Switch

The Verge - Nintendo je predstavil svojo novo konzolo, ki so jo poimenovali Switch (kodno ime NX) in bo na voljo od marca prihodnjega leta. Gre za hibrida med prenosno konzolo in konzolo za pred televizijo. Dejansko gre za tablico s 7 palcev dolgo diagonalo, kamor lahko nataknemo dva krmilnika, vsakega na svojo stran. Krmilnik se imenuje Joy-Con in ga je mogoče odstraniti. Ker gre za hibrida, sta lahko krmilnika spojena z nosilcem v klasični veliki krmilnik za televizijsko konzolo, lahko pa ju odstranimo in nataknemo ob rob tablice, pa dobimo prenosno konzolo. Prav tako lahko uporabljamo vsak krmilnik posebej, kar je uporabno, kadar želimo igrati v dvoje.

Precej manj je znanega o...

29 komentarjev

Pokemon Go Nintendu ne bo prinesel milijard, delnice strmo padle

Bloomberg - Ko je 6. julija izšla igra Pokemon Go, niso eksplodirala le socialna omrežja in mediji, temveč tudi delnice Nintenda. Do minulega tedna je delnica poletela za 120 odstotkov in dosegla šestletni vrh. V bolj pesimističnem tonu to sicer pomeni, da če ste Nintendo kupili daljnega leta 2010, ste minuli teden končno prilezli na ničlo, potem ko se je vmes delnica potikala po globinah tečajnice. Toda - imeli ste le kakšen dan časa. Ko se je...

8 komentarjev

Pokemon Go je obnorel svet

Slo-Tech - Kar športnim pedagogom in staršem ni uspelo v desetletjih, je Nintendo storil v 48 urah. Njihova igra Pokemon Go, ki se dogaja v virtualno obogateni resničnosti, je obnorela mlado in staro ter marsikoga prepričala, da je razmigal svoje kosti in se podal čez drn in strn. Igra, za katero so dobili navdih v Googlovi prvoaprilski potegavščini, ki jo je Niantic vzel resno, je čez noč postala velika uspešnica.



Franšiza Pokemon obstaja že od 90. let, gre pa za iskanje prikupnih zverinic, poimenovanih Pokemon, ki se potem tudi bojujejo med seboj. Cilj je zelo preprost - zbrati vse zverinice. Igra Pokemon Go se za razliko od ostalih verzij ne igra na Nintendovih ročnih konzolah v navideznem svetu, temveč na mobilnih napravah v realnem svetu. Glede na našo lokacijo,...

228 komentarjev

Nova Nintendova konzola Wii U 30. novembra

Forbes - Nintendo je končno razkril datum, kdaj lahko pričakujemo novo konzolo, in njeno ceno. Wii U, kot so bo nova konzola imenovala, bo premierno luč sveta ugledala 18. novembra v Severni Ameriki, na to stran Luže pa prihaja 30. novembra. Še teden dni pozneje jo bodo predstavili na domačem trgu. Datume smo nekako pričakovali, saj bi kasnejši začetek prodaje po božično-novoletni nakupovalni sezoni pomenil bistveno slabšo prodajo.

Na voljo bosta dva modela, in sicer osnovni model za 300 dolarjev in 50 dolarjev dražja verzija Premium. Evropskih cen še ni, bodo najbrž predstavljale enake zneske kar v evrih (res pa je, da so ameriška cene vedno citirane brez davka). Osnovni paket vsebuje konzolo v belem ohišju, en...

28 komentarjev

Nintendo DS Lite v novih barvah

Slo-Tech - Druga inačica najbolj popularne prenosne konzole na svetu bo 13. septembra letos na voljo v dveh novih barvah - roza in črni (tržni imeni - Onyx in Coral Pink). Slednja je bila pri nas sicer že na voljo, saj jo je Nintendo poslal v evropske trgovine ob tukajšnjem uradnem začetku prodaje konzole, 23. junija letos, po novem pa se bodo s črnimi DSji lahko zabavali tudi Američani. Z novimi oblekami naj bi proslavili izjemno uspešnost igre New Super Mario Bros., če vas zanima še kaj več, pa preberite izvorno novico na uradni strani gizmota ali si oglejte slike v poročilu s strani Puissance-Nintendo.


Do sedaj se je najbolj prodajal predvsem unisex DS v beli barvi, od septembra dalje pa bodo lahko z izbiro spolu bolj ustrezne barve svojo pripadnost pokazali tudi fantki in punčke, ki si tega prej niso mogli privoščiti.

13 komentarjev