»

Ustanovitelj KickassTorrents pridržan

Slo-Tech - Na Poljskem so aretirali 30-letnega ukrajinskega državljana Artema Vaulina, ki ga sumijo ustanovitve in upravljanja priljubljene spletne strani za prenos torrentov KickassTorrents (KAT). Zaradi pranja denarja in pomoči pri množični kršitvi avtorskih pravic ga preganjajo ZDA, ki že zahtevajo njegovo izročitev. Trdijo, da je Vaulin s svojim početje povzročil za več kot milijardo dolarjev škode. Istočasno so zasegli tudi domene, ki jih je spletna stran uporabljala, in blokirali nekaj s stranjo povezanih bančnih računov.

Posebej zanimivo je, kako so odkrili Vaulinovo identiteto. Izdali so ga stari grehi oziroma nespametnosti, saj je leta 2009 ob ustanovitvi strani le-to registriral s pravimi podatki, ki jih je pozneje sicer umaknil, a so ostali v zgodovinski verziji...

50 komentarjev

CES 2015: Pametni telefoni Kodak IM5

Heise - Pa smo dočakali razkritje prvega pametnega telefona pod znamko Kodak, ki smo jih napovedovali konec minulega leta. Kodak IM5 v resnici izdeluje britansko podjetje Bullitt Group, ki je odkupilo znamko Kodak v ta namen. Telefon je v vseh segmentih docela povprečen, še najbolj izstopa - predvidljivo - pri fotoaparatu.

Petpalčni zaslon prikaze sliko z ločljivostjo full HD. Poganja ga osemjedrni procesor s frekvenco 1,7 GHz (bržkone MediaTek MT6592) pod taktirko Androida 4.4 KitKat, ki bo v bližnji prihodnosti doživel nadgradnjo na liziko 5.0. Pomnilnika je 1 GB, prostora za shranjevanje pa pičlih 8 GB, a na pomoč priskoči razširitvena reža za kartice microSD.

Od kamere smo pričakovali največ. Zadnja kamera ima 13 milijonov...

22 komentarjev

Prihaja nova Microsoftova Lumia?

Oblika nakazuje na uporabo fotoaparata z 41 Mpix

vir: The Verge
The Verge - Pri Microsoftu so se znamko Nokia odločili ukiniti s cenovno dostopnim modelom mobilnega telefona, Microsoft Lumia 535. Takrat so se pojavljala vprašanja, zakaj to niso naredili z zmogljivejšim modelom, kjer je idealna kandidatka za zamenjavo lanskega oktobra predstavljena Lumia 1520. Gre za 6-palčni phablet, vedno bolj popularen križanec med telefonom in tablico, ki je obenem opremljena še z 20 Mpix kamero Purewiev. A glede na pobegle slike so se pri Microsoftu očitno odločili pobrskati še nekoliko globlje v koš svojih izdelkov, saj je na slikah mogoče videti ogromno področje fotoaparata. To seveda v spomin prikliče Lumio 1020, opremljeno s senzorjem s kar 41 milijoni točk,...

8 komentarjev

PlayStation 4 že v razvoju

Mnoge odločitve pri razvoju PS3 niso bile najboljše...

vir: Ars Technica
Ars Technica - Sonyjev glavni finančnik, Masaru Kato, je na sestanku za investitorje razkril, da bo del proračuna za Sonyjevo fiskalno leto 2012, ki se je začelo letošnjega 31. marca, že namenjen razvoju 4. generacije njihove slavne igralne konzole PlayStation. Kljub napovedanem začetku razvoja je zatrdil, da je PS3 še daleč pred iztekom svoje življenjske dobe ter da jih ne omejuje zmogljivost trenutne generacije konzole, temveč sam razvoj trga, ki na vsakih nekaj let enostavno zahteva novo generacijo konzole. Žal ni želel podati niti grobih okvirov za datum izida.
...

76 komentarjev

Zmagoslavje AMD64 bo moralo še počakati

Overclockers.com - Od kar je AMD izdal svoje 64-bitne procesorje s kodnim imenom Hammer, je minilo približno 6 mesecev. A še vedno je na razpolago bore malo programov, ki bi bili prilagojeni za delovanje v 64-bitiem načinu. Večina poznovalcev je tako mnenja, da se bo na trgu pojavilo več programov za 64-bitne procesorje šele, ko bo Microsoft izdal svojo 64-bitno različico Windows XP (trenutno je na voljo kot brezplačno dostopna beta različica). Če bi AMD hotel povečati prodajo, bi torej za zdaj moral znižati cene Opteronov in upati, da bo porast prodaje pospešila razvoj Windows XP64.

Sam operacijski sistem pa ni dovolj, potrebni so še ustrezni gonilniki. Glede na to, da se nekatera podjetja ne trudijo niti z gonilniki za 32-bitne procesorje za starejše operacijske sisteme (ali alternativne, npr. odprtokodne), ni presenečenje, da zaenkrat 64-bitno platformo ignorirajo tudi velikani kot je ATI. Ob tako pičli podpori je logično, da bo AMD počakal s pocenitvijo svojih procesorjev na prihod 64-bitne...

33 komentarjev