»

Microsoft potrdil šibkejši Xbox serije S

Slo-Tech - Microsoft je zatem, ko so informacije že ušle na splet, potrdil, da lahko letos pričakujemo konzolo Xbox Series S, ki bo šibkejša verzija serije X. Poleg tega bo tudi polovico manjša. Obe verziji izideta 10. novembra.

Vseh tehničnih specifikacij še ne poznamo, a za 300 dolarjev bomo dobili konzolo, ki bo podpirala do 120 fps z ločljivostjo 1440p (upscaling do 4K) in imela 512 GB NVMe SSD ter ray tracing. Obe konzoli, torej S in X, bosta imeli enak procesor, ki pa bo v S nekoliko manj privit. Ozko grlo pri S bo, tako se zdi, le 512 GB kapacitete, saj številne obsežnejše igre danes zlahka zasedejo več kot sto gigabajtov. Verzija X bo stala 500 dolarjev in bo za razliko od šibkejše imela tudi pogon UHD-Blu-ray.

Sedaj so vse oči uprte v prihajajoč Playstation 5, ki je tudi nekajkrat zamudil. Kar je Sony pokazal doslej, bo namreč stalo več celo od Xboxa serije X, kaj šele S. Izid Microsoftove konzole bo najbrž Sony spodbodel, da ne odlaša več.



34 komentarjev

Nova Microsoftova konzola Xbox One X prihaja 7. novembra

The Verge - Prihajajoča Microsoftova konzola, ki smo jo doslej poznali le pod kodnim imenom Project Scorpio, se bo imenovala Xbox One X in bo naprodaj od 7. novembra. Glavni značilnosti sta poganjanje iger v ločljivosti 4K z vsaj 60 sličicami na sekundo ter cena 500 dolarjev, so povedali na sejmu E3. To je 100 dolarjev več kot Playstation 4 Pro, torej bi moral Microsoft v zameno za to razliko ponuditi več. Še zlasti, če bo Sony svoj Playstation v prihodnjih dneh res pocenil, o čemer se špekulira.

In kaj bo ponudil? Grafični procesor s frekvenco 1,17 GHz bo zmogel 6 teraflops. Imel bo 12 GB pomnilnika GDDR5 s prepustnostjo 326 GB/s, a bo za igre na voljo 8 GB, preostanek pa bo porabil operacijski sistem. S tem bo po grafični moči zmogljivejši celo od AMD-jevega RX 480...

31 komentarjev

Znane podrobnosti o konzoli Xbox Project Scorpio

Euro Gamer - Na splet so pricurljale podrobnosti o Microsoftovi prihajajoči konzoli, ki za zdaj imenuje še Xbox Project Scorpio, a ji bo trženjski oddelek zagotovo nadel kakšno manj preprosto ime. Kot je razbrati iz specifikacij, bo nova konzola hitrejša od predhodnikov in konkurence, igre v ločljivosti 4K pa bo poganjala brez težav.

Srce nove konzolo predstavlja 40 grafičnih jeder (Xbox One jih ima 12 pri 853 MHz), ki bodo tekla pri 1172 MHz. Število osenčevalnikov (shader engine) bo dvakrat večje, drugonivojskega predpomnilnika bo štirikrat več. Skupnega pomnilnika bo 12 GB v tehnologiji GDDR5 (12 čipov po 1 GB), ki bodo tako ustvarili 384-bitno vodilo. To bo prineslo prepustnost 326 GB/s, ker je celo več kot pri Nvidiini GTX...

15 komentarjev

Xbox One S prispe 2. avgusta

Microsoft - Svet konzol se spreminja in vmesne verzije bodo očitno postale nekaj običajnega. Po Sonyjevi napovedi PlayStationa 4 Neo je Microsoft prestavil v šesto prestavo in najavil Xbox One S, ki bo na prodajne police prispel že 2. avgusta. Slovenije na seznamu držav še ni, a ker je na njem večina EU in ker Microsoft obljublja tudi hiter prihod na druge trge, konzolo pričakujemo kmalu.

Xbox One S bo na voljo v treh modelih, in sicer s 500 GB, 1 TB ali 2 TB prostora. Najšibkejši model bo stall 300 dolarjev, vsak naslednji pa 50 dolarjev več. Za zdaj datum izida velja le za najmočnejši model, medtem ko bosta šibkejša nekoliko zamudila. Z Xbox One S bo Microsoft poskusil dvigniti popularnost svoje konzole, kar so s pičlim uspehom poizkušali z nižanjem cene osnovnega...

10 komentarjev

E3: Oculus Rift in Microsoft Xbox One sta lepi par

Slo-Tech - Na novinarski konferenci pred začetkom E3 je Oculus, ki je od lani v Facebookovi lasti, pokazal prihajajoč končni izdelek Oculus Rift in napovedal sodelovanje z Microsoftom. Datum izida je prvo četrtletje prihodnjega leta.

Vsak kos Oculus Rift bo imel priložen krmilnik Xbox One, ki podpira tako konzolo Xbox One kakor tudi osebne računalnike s (prihajajočim) sistemom Windows 10. Xbox Wireless Adapter, ki so ga najavili minuli teden, bo omogočal brezžično igranje. Tako bo mogoče vse igre z Xbox One igrati ne le na Windows 10 temveč tudi na Oculus Riftu.

Končni izdelek Oculus Rift je precej drugačen od prvih prototipov. Naglavni na eni strani pokriva tkanina, sicer pa ima dva OLED...

9 komentarjev

Xbox končno tudi brez Kinecta

Slo-Tech - Microsoft se je odločil, da z dražjo konzolo ne more tekmovati s Sonyjevim PlayStationom 4, četudi sami ponujajo zraven Kinect. Odslej bo za sto dolarjev manj naprodaj tudi Xbox One brez Kinecta, in sicer bo stal 400 dolarjev, kar je enako kot Sonyjeva konzola. S tem poizkušajo rešiti glavni problem - Sony je prodal sedem milijonov konzol, Microsoft pa le pet milijonov.

Kaj bo to pomenilo za prodajo, je v intervjuju za Forbes poizkušal pojasniti Microsoftov direktor za marketing in strategijo Yusuf Mehdi. Pojasnjuje, da je Microsoft že več tednov razmišljal o razvezavi Xboxa in Kinecta, sedaj pa je čas za to dozorel. Glavna bojazen je seveda PlayStation 4, od katerega ga je sedaj...

33 komentarjev

Prodaja Xboxa zaostaja za PS4

Slo-Tech - V tekmi med Sonyjevo konzolo PlayStation 4 in Microsoftovo Xbox One za zdaj še vedno vodi prvi, ki je bil boljši tudi pred dvema mesecema. V Redmondu so se namreč pohvalili, da so prodali pet milijonov konzol Xbox One. Ob tem je treba poudariti, da Microsoft v to številko šteje vse konzole, ki so romale na naslove trgovine, ne pa dejanske prodaje končnim kupcem. Le dan pred tem je Sony naznanil, da so prodali že sedem milijonov konzol PS4, kar pomeni, da se vrzel med konzolama veča. Pred dvema mesecema je bil namreč razlika le poldrugi milijon prodanih enot - in ne pozabimo, Sony navaja dejansko prodajo končnim uporabnikom!

Vseeno pa to ne pomeni, da se katera konzola prodaja slabo, saj sta obe...

20 komentarjev

Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostaja

The Verge - Sony je danes povedal, da so od izida 15. novembra pa do 8. februarja prodali že 5,3 milijona konzol PlayStation 4, s čimer je postala to najbolje prodajana konzola. Spomnimo, da so milijon enot prodali v 24 urah po izidu, 2,1 milijona enot v prvih dveh tednih po izidu, do konca leta pa 4,2 milijona enot. Pri tem pa povejmo, da se prodaja na domačem trgu sploh še ni začela, saj na Japonske pride šele v soboto.

Kaj pa konkurenca? Microsoftov Xbox One se prodaja nekoliko slabše, in sicer so do 23. januarja, ko je Microsoft zadnjikrat javno objavil podatke o prodaji, prodali 3,9 milijona Xboxov One. V ZDA, kjer je Microsoft tradicionalno boljši od Sonyja, so pretekli mesec prodali skorajda dvakrat več Sonyjevih...

41 komentarjev

Izšel je Xbox One

Slo-Tech - Dvoboj titanov se je začel. Sonyjev Playstation 4 je izšel v začetku tedna, danes pa je na prodajne police priromal njegov največji konkurent, Mirosoftov Xbox One. Za razliko od Japoncev so Redmondovci novo konzolo začeli prodajati po večjem delu sveta sočasno, tako da jo lahko v Evropi že dobite. Slovenija ne spada v razvito Evropo, če vprašate Microsoft, zato Xbox One uradno pride prihodnje leto. Neuradno je že tu.

Microsoft je pripravil intenzivno reklamno kampanjo, s katero je splavil novo konzolo. Zavzeli so reklamne panoje na Times Squaru v New Yorku, medtem ko so na londonskem Leicester Squaru pripravili dvourno predstavitev. Z interneta lahko snamete celo obvestilo o bolniškem staležu zaradi igranja konzole.

Resnejše je seveda vprašanje, ali je Xbox...

85 komentarjev