»

Microsoft spet kradel kodo

vir: CNet
CNet - Komaj se je dobro polegel prah po priznanju, da je podizvajalec, ki je pisal program Windows 7 USB/DVD Download Tool za Microsoft, zanj pobral kodo pod licenco GPL, zaradi česar je moral Microsoft cel program z izvorno kodo odpreti javnosti, že je tu nov podoben primer. Lastniki strani Plurk, ki je vodilna platforma za mikrobloganje v Aziji, so Microsoft obtožili, da je večino (približno štiri petine) kode za storitev Juku, ki jo je Microsoft ponudil ekskluzivno na Kitajskem, ukradel prav njim. Microsoft se je takoj odzval in povedal, da incident preiskujejo.



Izsledki notranje revizije so pokazali, da so trditve resnične. V Redmondu priznavajo, da je program za njihovo podružnico MSN China pisal podizvajalec, ki je resnično ukradel dobršen del kodo. Zaradi tega bodo storitev Juku do...

23 komentarjev

Diski Hitachi Deskstar mijavkajo

The inquirer - Menda naj bi karakteristika Hitachijevih diskov 7K250 bilo mijavkanje. Več nezadovoljnih kupcev se je pritožilo, da njihov disk mijavka. Po besedah predstavnika družbe Hitachi je zvok podoben oglašanju mačk, posledica nove tehnlogije, ki preverja učinkovitost in zanesljivost diska. Na žalost Hitachiju zvoka še ni uspelo odpraviti. Zvok se pojavlja na približno 10 minut ali 6-krat na uro. Zahvaljujoč enemu uporabnikov dotičnega diska, kroži po spletu zvočna datoteka, iz katere je jasno razvidno, da je zvok res podoben mačjemu oglašanju.

Če v bližnji prihodnosti nameravate kupiti dotični disk, dobro premislite. Razen, če ste predan ljubitelj mačk. [:)]

10 komentarjev

Trillian: Bejž preč!

ZDNet - Kakor sem bil vajen dokaj tolerančnih člankov na ZDNet-u, pa me je dotični nemalo presenetil -- verjetno zaradi uporabljenega ('ameriškega'?) tona.

Skratka, avtor se zgraža nad vsemi (ter nas imenuje kiberjokice), ki si upamo sploh reči besedo čez AOL, ki blokira dostop do IM omrežja preko programčka Trillian. AOLovo uradno stališče je, da v zadnjih tednih ni preprečeval dostopa z uporabo omenjenega klienta, pač pa zgolj 'odpravljal hrošče' (hehe, Trillian -- hrošč). Na drugi strani, pa je odpravljal 'hrošče' (hehe, AOLove varnostne blokade) razvijalec Trillian. Tehnično gledano, je IM programček vdiral v gigantovo omrežje. No, dejstvo pa je, da je AOLovo omrežje dejansko AOLovo in ne neko javno dobro, ki služi tudi z oddajo oglasnega prostora (katerega pa Trillian lepo ignorira -- beri: odpravi kot hrošča). Kaj čmo, Trillian je zajedalec, parazit. Klik! Kaj menite?...

11 komentarjev

AOL Messenger & Trillian

ZDNet - Dragi uporabniki Arthurjevega (inu a-jevega, seveda) dekleta, če ste IM programček uporabljali tudi za komunikacijo s prijatelji na AOL-ovem omrežju, imam za vas slabo novico: AOL Time Warner (ki ga zadnje dni precej po zobeh vlačim) se je iz 'varnostnih' razlogovo odločil, da blokira dostop preko vse-v-enem programčka Trillian. V zadnjih dneh je šlo med programerji obeh strani za pravo malo vojno, saj so samo programerji odjemalca kar dvakrat v dnevu ali dveh izdali novo verzijo, ki je zaobšla - trenutno - blokado. Klik!

2 komentarja

Plug'n'Politix

Slo-Tech - Trillian in MinMax se trenutno nahajata v Zurichu (Švica) in sicer na konferenci Plug'n'Politix.
Zaenkrat se stvar zdi čisti zadetek v polno. Tole je ekskluzivno oglašanje samo za slo-tech (novinarjem in policajem vstop prepovedan).
Torej gre za srečanje ljudi iz različnih kiber-squatov in podobnih krajev iz cele Evrope. Glavne teme, ki se zastavljajo so zelo zanimive - kako izobraževat uporabnike, varnost, PGP, kako vzpostaviti kanale med 'hekerji' ter ljudmi, ki obvladajo in tistimi, ki jim je računalnik način izražanja, kakšen bo internet v prihodnosti, koliko nas tajne službe in drugi že nadzorujejo (a veste, da mora na Nizozemskem imeti vsak ISP pri sebi 'črno škatlo', ki mu jo da policija in s katero lahko sniffajo kogarkoli).
V bistvu imava toliko za povedat, da bova verjetno napisala kar ornk člank o tem. Za teaser pa - v squatu kjer se stvar dogaja imajo hiter link za ubijat, ob vhodu pa lahko dobiš PCMCIA kartico za wireless LAN, ki vleče po celi bajti (svoje sicer še nisem...

6 komentarjev

Ximian .NET?

CNet - dotNET je zelo vroča tema zadnje čase. Ximian bo očitno v ponedeljek najavil nov produkt, ki naj bi tekmoval z (ali vključeval?) .NET. Več o vsem skupaj piše v temle članku. Vprašanji, ki se zastavljata sta dve: ali lahko open source community dovolj hitro ustvari nadomestek za .NET in ali je možno, da bo MS spet (kljub drugačnim obljubam) .NET priklenil na svoje platforme.

0 komentarjev