»

Facebook bo objavljal lokacijo upravljavcev velikih strani

vir: The Verge
The Verge - Upravljavci Facebook strani, za zdaj samo takih z množičnim občinstvom, bodo morali po novem nekoliko bolj razkriti svojo identiteto. V naslednjih dneh jih bo na njihovi strani pričakalo opozorilo, da morajo skozi poseben avtorizacijski proces, v katerem bodo morali vključiti dvostopenjsko preverjanje identitete in potrditi v kateri državi se stalno nahajajo. V nasprotnem primeru bodo izgubili pravice do urejanja. Lokacijo bodo za zdaj preverjali le s pomočjo lokacije naprave, bo pa ta javno objavljena ob spisku oseb, ki stran upravljajo.

Ukrep bo sprva vpeljan samo za strani z veliko ameriškimi sledilci, pozneje pa naj bi ga razširili na celotno omrežje. Novinarji The Verga so predstavnikom Facebooka že zastavili...

16 komentarjev

Ustanovitelj LulzSeca po odsluženi kazni na pravo stran zakona

Razvan Eugen Gheorghe

Softpedia - Mustafa Al-Bassam, bolj znan pod hekerskim vzdevkom Tflow kot ustanovitelj nekdaj zloglasne hekerske skupine LulzSec, je odslužil svojo kazen in bo prestopil na pravo stran zakona. Zaposlil se bo pri britanskem podjetju Secure Trading, kjer bo opravljal funkcijo svetovalca za področje varnosti. Po istih stopinjah želi še en član LulzSeca, Razvan Eugen Gheorghe, ki je svojo identiteto razkril ta teden v želji, da se s tožilstvom sporazume o kazni za svoje početje in potem dobi kakšno zaposlitev na pravi strani zakona.

Tflow je skupaj s Sabujem in Topiaryjem ustanovil LulzSec leta 2011, ko je bil star komaj 16 let. Že istega leta je britanska policija aretirala tako Tflowa kakor Sabuja,...

14 komentarjev

Vodja LulzSeca Sabu obsojen na leto dni preizkusne dobe

Slo-Tech - Vodja nekdanje hekerske skupine LulzSec Hector Xavier Monsegur, ki ga poznamo pod hekerskim vzdevkom Sabu, je bil včeraj obsojen na zaporno sedemmesečno kazen, ki ustreza preživetemu času v priporu, kar pomeni, da so ga izpustili. Poleg tega bo leto dni pod strogim nadzorom pri svojem delu z računalniku. Sodišče je sledilo predlogu tožilstva, ki je poudarilo, da je Sabu sodeoval z organi pregona in s svojim znanjem preprečil več kot 300 hekerskih napadov.

Ob razbitju skupine LulzSec leta 2012 je namreč FBI razkril, da so Sabuja aretirali že junija 2011 in da je vse odtlej sodeloval z njimi. Pri tem je posredoval veliko koristnih informacij, ki so med drugim vodile do aretacije Jeremyja Hammonda, ki je odgovoren za vdor...

48 komentarjev

Primer LulzSec z obsodbami pri koncu, neznanke pa ostajajo

BBC - Zgodba o hekerski skupini LulzSec se počasi razpleta. Medtem ko je domnevni kolovodja Sabu že dlje časa sodeloval s policijo, je sodni epilog dobila tudi zgodba ostalih članov družbe. Štirje so bili v Veliki Britaniji obsojeni včeraj, peti je že dlje časa v primežu policije. Kljub temu vseh nejasnosti še ni konec, saj ni znano, kam je izginilo več sto tisoč dolarjev premoženja in kdo je skrivnostni šesti član.

Torej, britansko sodišče je včeraj izreklo zaporne kazni za Ryana Clearyja (Viral), ki bo odslužil polovico od 32 mesecev (kazen je bila znižana zaradi sodelovanja), Jake Davis (Topiary) bo v zaporu dve leti, Ryan Ackroyd (Kayla) pa 30 mesecev. Mustafa al-Bassam (Tflow) je bil star 16 let ob aretaciji in je bil obsojen pogojno na...

4 komentarji

V Avstraliji aretiran samooklicani vodja LulzSeca

SMH - Avstralska zvezna policija je danes aretirala 24-letnika iz mesta Point Clare, ki je domnevni vodja hekerske skupine LulzSec. Aretirali so ga v povezavi z napadom na spletno stran avstralske vlade pretekli mesec, vodstvo skupine LulzSec pa si pripisuje sam. Gre za prvega posameznika iz omenjene skupine, ki so ga prijeli v Avstraliji; precej aretacij pa je bilo v ZDA, Veliki Britaniji, Španiji in na Nizozemskem.

Obtožen bo nezakonitega dostopa do računalniškega sistema in nepooblaščenega spreminjanja vsebine, ker je marca napadel stran avstralske vlade in jo spremenil (deface). Če bo spoznan za...

6 komentarjev

Nadaljnje preiskave prostorov domnevnih članov LulzSeca

ComputerWorld - Čeprav je hekerska skupina LulzSec za vikend objavila, da se bodo razpustili in prenehali delovati, organi pregona po celem svetu še vedno intenzivno raziskujejo identitete šestih kolovodij skupine. Prve sadove naj bi bila obrodila že tudi aretacija Ryan Clearyja iz Velike Britanije, ki sicer ni med vodilnimi člani skupine, a je policiji posredoval nekatere pomembne informacije.

Na podlagi teh informacij je ta ponedeljek ameriški FBI v kraju...

6 komentarjev

LulzSec razpuščen

ZDNet - Zloglasna hekerska skupina LulzSec, ki je bila v zadnjih dveh mesecih odgovorna za številne napade na spletne strani podjetij in vladnih organizacij po celem svetu, se je včeraj v baader-meinhofovskem slogu poslovila. Na Twitterju so objavili povezavi do izjave za javnost in še zadnjega paketa ukradenih dokumentov, s čimer so poglavje o LulzSecu končali.

Še v petek je njihov domnevni vodja dal anonimni intervju za The Associated Press, v katerem ni razpustitve niti omenil. Namesto tega se je pohvalil, da so uspešno napadli tako korporacije, kot je Sony, kakor tudi vladne FBI, CIA itd. Imeli naj bi še pet gigabajtov dokumentov, ki bodo objavljeni v prihodnjih treh tednih. LulzSec je sicer kmalu zanikal avtentičnost intervjuja.

Dan pozneje, v...

61 komentarjev