»

Pregled multimedijskih predvajalnikov za GNU/Linux

Linuxorbit -

Na LinuxOrbit so naredili zanimivo primerjavo najnovejših multimedijskih predvajalnikov za Linux. Primerjali so večino trenutno dostopnih izdelkov, od Totema do VLCC, XMMS in Xmovie programov. Ker je tudi med bralci Slo-Techa precej zanimanja za Linux distribucije, bo tudi omenjeni članek verjetno zanimiv. Klik!

Dodatek: RPM pakete za večino v članku opisanih programov za zadnje distribucije RedHat Linuxa (7.2 ter 8.0) najdete na FreshRPMs.

6 komentarjev

Univerzalni BIOS priročnik

Adrian's Rojak Pot - Ste že kdaj pokukali v BIOS nastavitve? Verjamem da ste, saj ste bili v to verjetno kar primorani. A verjamem, da ste takoj naleteli na veliko ovir in se spraševali kaj ves ta "mumbo jumbo" pomeni in kako optimalno obdelati nastavitve, da bo vaš PC deloval kar najbolje in po vaših željah. Vaših nočnih mor glede optimalne nastavitve BIOSA pa je sedaj konec, saj so na Rojak Pot-u spisali že sedmo revizijo optimalnih nastavitev BIOSA, le-ta pa razkriva kar 147 različnih nastavitev. Članek je dosegljiv na tem naslovu.

0 komentarjev

Modifikacija tipkovnice

PC Extreme - Vsem tistim, ki vam brez sprememb na vašem PC-ju živeti ni, je namenjen tudi članek na PC Extreme. Ekipa je spisala članek, ki se nanaša na modifikacijo tipkovnice - natančneje na zamenjavo diod LED. Modifikacija je preprosta, saj potrebujete samo nekaj ledic, izvijač, spajkalnik, cin in nekaj iznajdljivosti. V nekaj minutah imate tako v svoji tipkovnici diode LED, ki si jih želite.
No, če se vam vse skupaj zdi malce prelahko in si želite večjega izziva, potem poizkušajte svojo tipkovnico prepričati, da se bodo ledice v zaporedju prižigale in ugašale. Namig: če je v vas vsaj malo programerske žilice, to ne bi smel biti problem . ...

6 komentarjev

LANParty B.I.G. # 2

Slo-Tech - Naši prijatelji iz Slo-lanparty team so nam poslali naslednji zanimiv mail:

Od petka 29. 6. 2001 (nekje ob 10:00 zjutraj) do nedelje 1. 7. 2001 (nekje do 20:00) se bo v Bohinjski Bistrici v prireditveni dvorani Danica dogajal Lanparty.
Prijavnina je 3000 SIT za igralce ( v ceni je vkljičeno kosilo ter 3 dni igranja na lanpartyu ). Cena za ostale obiskovalce je 200 SIT ( ogled dogodka, DVD filmov ter prezentacije mrežne opreme ).
Informacije lahko dobite na info@slo-lanparty.com.
v primeru, da se nameravate dogodka udeležiti, kliknite tu, se registrirajte, logirajte in nato, s klikom tu, potrdite svojo udeležbo !
Na voljo bo 100mbit povezava, podprta z strani priznane firme Digital Data, tako da mreža ne bo delala težav !

Tekmovali boste lahko v igrah:
Quake 3 Arena
Unreal Tournament
Counter Strike

Med turnirji se seveda igra igre po želji:
Quake World, Quake 2, Rune, Half Life, Serious Sam, CMR 2, Need For Speed: PU, Red Alert 2, Age Of Empires, itd...

Med premori vas čaka:
...

4 komentarji