»

Hitachijev 250 gigabajtnež

The inquirer - Hitachi je danes uradno "splavil" svoj novi Serial ATA disk s kapaciteto kar 250 GB. 3,5-palčni disk Deskstar 7K250 se v eni minuti zavrti 7.200-krat. Poleg Serial ATA diska bo Hitachi na tržišče poslal še diske kapacitet 40, 80 ter 160 GB, z ali brez Serial ATA vmesnika. Cene diskov zaenkrat še niso znane, zvedeli pa naj bi jih konec meseca, ko bodo naprodaj. Kljub temu, da S-ATA diski prihajajo na tržišče relativno počasi, je že očitno, da bo nova tehnologija kaj kmalu zamenjala svojo predhodnico. Klik!

0 komentarjev

Nore modifikacije

mini-itx.com - Ste mahnjeni na modifikacije? Se vaši starši križajo, ko v roke poprimete "fleksarco" in se zaprete v vašo sobo? Potem bo tale stran kot nalašč za vas.
Na strani so na kratko predstavljene modifikacije mini ohišji - od vrtne svetilke do robota - vsekakor super za nove navdihe. Zdaj pa hitro na branje[:D]

3 komentarji

Floppy the Robot?

Ohm's Law - Ko se že zamislimo nad tem, kje se bodo ustavile brezkončne meje naše domišljije, vidim tole stran in si rečem "HUDO!". Čemu vzrok mojem vzdihovanju? Avtor je iz 3.5" palčne disketne enote naredil polno-delujočega zelo-se-premikajočega robota! Izgleda, da je ugotovil, da je v vsakem disketniku popolnoma dosti servo motorjev ter elektronike za tak podvig. Neverjetno, vam pravim. Ogled obvezen!

1 komentar