»

Naslednica pametnega telefona naj bi bila ... pametna priponka

Slo-Tech - Kalifornijsko podjetje Humane je po mesecih ugibanj predstavilo AI Pin, pametnega pomočnika v obliki nekakšne broške, ki naj bi bil po njihovem naslednja stopnja v tehnologiji gadgetov.

Kaj bo naslednja potrošna elektronska naprava, ki bo zamenjala pametne telefone, je vprašanje za milijarde evrov, s katerim si belijo glave v Silicijevi dolini in širše. Videli smo že več kandidatov, od pametnih očal do slušalk, ki pa se jim še ni uspelo preriniti v ospredje. Zagonsko podjetje Humane iz San Francisca meni, da bomo v prihodnosti vsi kolovratili naokrog s pametnimi priponkami, s katerimi se bomo pogovarjali kot možje in žene iz Zvezdnih stez. Po tem ko so letos skušali na različne načine že vzbuditi pozornost z dražilci, so AI Pin sedaj tudi uradno naznanili; napravica s ceno 700 dolarjev (ZDA, brez davka) bo na voljo zgodaj prihodnje leto, medtem ko prednaročila poženejo 16. novembra.

AI Pin ima velikost škatlice za brezžične slušalke in naj bi nam nenehno sedel pripet na prsi, in...

40 komentarjev

BMW odstrnil tančice s svojega samovozečega motocikla

Slo-Tech - Motorno kolo, ki skozi ovinke drvi povsem samostojno, ne sliši se preveč smiselno, mar ne? Velika večina si namreč tovrstno vozilo omisli prav zaradi prvinskega užitka pri vožnji. Pri BMW Motorrad so te dni objavili kratek video, v katerem njihov prototip samovozečega motorja (model R1200GS) sam pospešuje, razbira cesto pred sabo, upravlja plin, sklopko in prestave, zavira pred ovinki ter se v njih ustrezno nagiba, kar je resnici na ljubo videti nekako strašljivo čudno.

Ker gre obenem za precej nevaren hobi, kjer poleg voznikovega znanja in drznosti obstaja še cel kup drugih dejavnikov, ki mu strežejo po življenju - je treba dosežek BMWjevih inženirjev gledati predvsem v luči razvoja pomagal, ki bodo v bodoče v pravem trenutku priskočila na pomoč človeškemu vozniku in morda...

39 komentarjev

CES: BMW-jeva pametna motoristična čelada

Slo-Tech - Na CES-u je BMW predstavil pametno motoristično čelado, ki uporablja podobno tehnologijo kot futuristična očala Google Glass. Motorist si bo čelado nadel, nato pa mu bo ta na posebnem steklu pred vizirjem prikazovala nekatere informacije o stanju motocikla in trasi. Nadgrajena resničnost (augmented reality) torej postaja del motornega prometa.

Zamisel pravzaprav ni čisto nova, saj nekaj podobnega v lovcih F-35 uporabljajo že precej let. Piloti imajo v čelade vgrajen sistem, ki jim prikazuje ključne informacije, da jim ni treba pogledovati dol na kontrolno ploščo. Počasi se tehnologija širi tudi v druge vrste letal. Vožnja motorjev je prav tako zelo tvegano početje, kjer je treba biti...

26 komentarjev

Google predstavil projekt nadgrajene resničnosti Project Glass

Google - Google je danes uradno predstavil svoj skrivni projekt Google Glass, ki je eden izmed glavnih projektov v laboratorijih Google X, o katerem se je šušljalo že dlje časa. Gre za sistem nadgrajene resničnosti (augmented reality), ki uporabniku s posebnimi očali z vgrajenim dodatnim stranskim zaslonom omogoča najbolj naravno interakcijo s tehnologijo.

Predstavitev so izpeljali v svojem slogu, tako da Google ni razkril nobenih tehničnih podrobnosti naprave ali okvirnega datuma dobavljivosti. Namesto tega so pripravili fotografije...

66 komentarjev

Microsoft najavil tri izdaje Halo 3

Daily Tech - Prihajajoči, tretji del Halo 3, bo po Microsoftovih navedbah na voljo v kar treh različicah. Običajni smrtniki bodo izbrali standardno izdajo ($60), tisti z debelejšimi denarnicami bodo lahko kupili enega od primerkov iz omejene serije ($70) in prejeli v lični metalni šatulji še dodaten disk ter knjigo s slikami in razširjeno zgodbo iz igre, za največje oboževalce pa bo na voljo t.i. legendarna različica ($130) s še več dodatne vsebine, vse skupaj zapakirano v čelado, ki jo nosijo junaki igre. Poroča DailyTech.

19 komentarjev

Google kaznoval BMW

BBC - Ameriška družba Google, ki upravlja z najbolj razširjenim spletnim iskalnikom na svetu, je ponastavila položaj spletne strani nemškega proizvajalca avtomobilov BMW na izhodiščno mesto. “Smrtno kazen”, kot Googlov ukrep zaradi njegovih drastičnih posledic označujejo nekateri komentatorji, si je BMW prislužil zaradi “preoblačenja” (cloaking) svoje spletne strani, ki je zavajala uporabnike iskalnika.

Googlova preiskava je namreč odkrila, da se je BMW-jeva spletna stran izpisala na prvem mestu zadetkov, ko so uporabniki vpisali iskalni niz “rabljeno vozilo” (nemško: “gebrauchtwagen”). Ko so uporabniki kliknili na zadetek, so bili prestavljeni na BMW-jevo izhodiščno nemško stran, ki pa ima malo skupnega z rabljenimi avtomobili.

BMW-jevo spletno mesto, ki temelji na javanski kodi in je Google zaradi tega ne more prečesati, je namreč precej svobodno obogateno s ključnimi besedami, ki so privabile Googlov sistem za indeksiranje. Čeprav takšno početje ne krši nobenega zakona, pa je v...

51 komentarjev

Virtualni sex

CNN - Ne vem, mene osebno razni cyber/virtualni sexi nikoli niso preveč privlačili, toda slišal sem, da so lahko prav prijetni. No, znanstveniki iz Avstralije delajo na tem, da postanejo še bolj prijetni. Razvili so namreč posebno CyberAnčkoTM, ki je namenjena virtualnem sexu. Ančka je naravne velikosti, ima dobro imitacijo prave kože, na določenih, ekhm, strateških delih pa posebne elektromotorčke. Za popoln užitek boste potrebovali še cyber sogovornika, ki prav tako lahko poseduje takšno Ančko ali pa tudi ne. Že slutite kam pes taco moli? Yup, na glavo si boste poveznili čelado za navidezno resničnost in imeli verjetno zelo realen cyber sex s svojo najljubšo filmsko zvezdo. Medtem se bo CyberAnčka odzivala glede na informacije, ki jih bo dobila od vašega soudeleženca preko interneta. Damn, komaj čakam da si priskrbim svoj primerek . Več lahko preberete tukaj.

18 komentarjev