»

Hekerji napadli Nintendo, podatki na varnem

The Wall Street Journal - Japonski Nintendo je včeraj popoldne objavil, da so bili žrtev hekerskega napada na svoje strežnike, s katerim so napadalci pridobili nepooblaščen dostop do vsaj enega strežnika. Napad naj bi se zgodil pred nekaj tedni, meril pa je na strežnike ameriške podružnice Nintenda, kar je prvi večji in uspešnejši napad na Nintendo. Nevarnosti za podatke uporabnikov naj kljub vdoru ne bi bilo, je pojasnil Nintendov predstavnik za odnose z javnostmi Ken Toyoda.

Kdo je napadel Nintendo, še ni znano. Odgovornost za napad je prevzela skupina po imenu Lulz Security, ki je zagrešila tudi napad na strežnike FBI. Trdijo, da so Nintendu ukradli "strežniško konfiguracijsko datoteko", to pa je tudi vse. Podatki o Nintendovih strankah pa jim očitno niso prišli pod roke. Sicer je Lulz Security dejal, da Nintendo ni na seznamu njihovih...

4 komentarji

Nintendo začel prodajati DSi tu in onstran Luže

TG Daily - Nintendo DSi je luč sveta ugledal že lanskega oktobra, prve primerke pa je bilo moč kupiti od novembra dalje na Japonskem. Po polletnem čakanju so se Japonci odločili, da je napočil čas, da DSi ponudijo tudi ostalemu koncu sveta. Pretekli teden v četrtek je DSi prišel na avstralske police, dan kasneje na evropske, včeraj pa še na ameriške. Poglejmo si, kaj je Nintendo zapakiral v paket, ki ga ceni na 170 evrov.

Gre za prenosno konzolo, s katero Nintendo konkurira iPod Touchu. DSi je skoraj povsem identičen kot starejši DS, le da je nekoliko vitkejši. Vsebuje dve vgrajeni kameri - glavno s tremi megapiksli in na drugi strani še pomožno z 0,3 megapiksli. Poleg tega ima še režo SD, nekoliko...

13 komentarjev

Američani novembra pokupili za 3 milijarde iger

Los Angeles Times - Ne glede kako nas prodajalci prepričujejo, da prodaja iger vsled piratiziranja ali pa recesije peša, izsledki raziskave, ki jo je opravilo podjetje NPD Group, pripovedujejo drugo zgodbo. V letošnjem novembru so namreč v ZDA prodali za deset odstotkov več video iger kot v enakem obdobju lani. Letos se je številka povzpela do 2,91 milijarde dolarjev, kar je še posebej dober rezultat, saj je bil lani zahvali dan, ki otvori nakupovalno sezono, 22. novembra, letos pa šele 27.

Skupno so letos zaslužili že 16 milijard, tako da proizvajalci ostajajo optimistični, da bodo do konca leta dosegli zastavljeni cilj 22 milijard v ZDA. V prvih enajstih mesecih letošnjega leta je prodaja iger zrasla za 31 odstotkov, prodaja potrebne strojne opreme (konzol) pa za 14. V kategoriji slednjih je zmagovalec Nintendo, ki je prodal dva milijona Wiijev in poldrugi milijon ročnih DS-jev, sledita mu Microsoft s 836.000 Xboxi in Sony s 378.000 PS3, 206.000 PS2 in 421.000 ročnih PSP.

25 komentarjev

Nintendo GameBoy Micro

PC World - Majčkene stvari so očitno v modi. Tako je Nintendo predstavil najnovejšega člana družine GameBoy. Naprava je manjša od kompleta kart, Nintendo pa zatrjuje, da je prav tako zmogljiv, kot njegovi večji bratje.

Zaslon je po diagonali velik 2 palca, Nintendo pa pravi, da bodo izdali tudi različne plastične preoblekice, s katerimi bomo gizmota lahko polepšali. Micro bo izšel ob 20 letnici igre Mario Bros, zato mu bodo tudi priložene 3 igre iz te serije.

Več preberite TUKAJ

2 komentarja

Hodeči igralčki

Slashdot - CNN.com ima zanimiv članek, v katerem opisuje najnovejšo reklamo kampanijo Nintenda. Nintendo Street Team je skupina ljudi, od katere ima vsak član na sebi kakšno Nintendovo konzolo. Na prsih mu visi zaslonček, na hrbtu pa poln nahrbtnik baterij [:D]. Takšni potem hodijo naokoli in ponujajo mimoidočim, da preizkusijo Nintendove konzole in igre.

0 komentarjev

Zakaj ravno Japonci?

MSN - V tem članku na MSN se je avtor spraševal, zakaj vraga morajo Japonci vedno videti tehnološke inovacije pred njihovim narodom (tip je Američan). Njegovi razlogi so dokaj tehtni in prepričljivi - Japonci naj bi zaradi pomanjkanja prostora dosti bolj cenili majhnost komponent od Američanov ter le-to bili pripravljeni plačati. Nato naj bi naslednji razlog tičal v tem, da Japonci uporabljajo lasten trg za raziskave uspešnosti izdelka ter ne začenjajo prodajati gizma dokler ne vedo, kateri se bo prodajal najbolje. Nato se avtor dotakne še dejstva, da se Japonci bolj prilagodljivi ter da se lažje prilagajajo trendom, in tako dalje. Članek je kar zanimiv, svoja opažanja pa udejstvuje na dejanskem primeru - prenosniku Toshiba Libretto L5. Klik!

2 komentarja

Playstation še vedno vodi

Short News - Kljub temu, da je Playstation 2 končno dobil pravo konkurenco v obliki X-boxa, Game Boy Advanca in Gamecuba, Sonyjeva konzola še vedno kraljuje po prodaji najbolj priljubljenih iger. Tako je izmed 20 najbolj prodajanih naslovov decembra, Playstationu 2 pripadalo 8, Playstationu 1 4, Game Boy Advancu 4, Gamecubu 2 in GB Colorju 1 naslov. Res pa je, da si je Sony medtem ustvaril kar dobro zaledje na tržišču, Microsoft in Nintendo pa si ga s svojimi novimi umotvori šele ustvarjata.

0 komentarjev

Milijoni konzol v Čezlužje

The Register - Microsoft in Nintendo sta objavila več podatkov o številu plasiranih enot svojih konzol na trg Severne Amerike: Microsoft je znova odposlal več kot milijon enot, do konca leta pa jih namerava 1 do 1,5 milijona; Nintendo bo poslal 1,3 milijona GameCube-ov, po vsem svetu pa jih namerava prodati kar 4,5 milijona, kar je 12,5 procenta več, kot je bilo predhodno načrtovano.

0 komentarjev

Prenosni N64

Classic Gaming - Nintendo 64 je konzolica na kateri so doma številne odlične igre, kot so Mario Kart, Zelda 64, Goldeneye in podobne. Kljub pestremu naboru iger, pa ima konzola manjšo pomanjkljivost - prenosnost. Sony je pred časom svoj PlayStation predstavil v pomanjšani različici, Nintendo pa ni nikoli kazal zanimanja za kaj takega. Vendar pa je lenoba matičnih podjetij velikokrat razlog za pionirstvo lastnikov, ki si želijo malce spremembe. Tako se je tip na tej strani, ki je s "prenosnostjo" obogatil že svojega starega NES-a odločil, da svoj N64 naredi malce bolj prenosljiv. Ves postopek je opisal z nekaj kratkimi stavki, zraven pa je dodal še nekaj sličic, kako vse skupaj izgleda. Zanimivo. Lepo bi bilo, če bi kaj podobnega poizkusil tudi kakšen Slovenec :).

2 komentarja

Nintendo uspešen

The Register - Nintendo je tri dni po predstavitvi dolgo opevanega Gamecuba prodal 300 000 primerkov, kar znaša dve tretjine od 450 000 primerkov, kolikor jih je Nintendo namenil za prvo prodajo. Medtem, ko se Japonci že sladkajo z Gamecubovimi igrami, pa Američani še vedno čakajo na 18 november, ko naj bi Gamecube prišel tudi v Ameriko.
Nintendo je optimističen in upa, da nedavni teroristični napadi ne bodo bistveno vplivali na prodajo, saj napovedujejo, da bodo v ZDA prodali do konca leta kar 1.1 milijona teh konzolic. Wow .

0 komentarjev

Nintendo GameCube bo zamudil

Vnunet - Novico sem sicer videl približno deset dni nazaj na ZDNetu, vendar sem na vnunet-u dobil malce 'jasneje napisano' . Namreč, v želji, da mu ob začetku prodaje ne bi zmanjkalo enot, kot se je to zgodilo Sonyu s Playstation-om, je Nintendo izid Igralne Kocke preložil iz 5. novembra na 18 november, 10 dni po izidu konkurenčnega X-box-a. No, kljub vsemu bo še vedno izšla tik pred ameriškim Zahvalnim dnem.

Kljub predhodnim napovedim pa bosta v času izida izšli samo dve Nintendovi igri - Luigi's Mansion in Wawe Racer.

1 komentar

Napovedana astronomska prodaja Gamecubov

The Register - Nintendova konzola Gamecube je na sejmu E3 požela ogromno zanimanje, ki pa se gotovo ne bo usahnilo še dolgo časa. Glede na zanimanje so se pojavile tudi prve napovedi o prodaji same konzole. Samo ob začetku prodaje na Japonskem, ki se bo začela 14. septembra je za pričakovati, da bodo ljudje dobesedno razgrabili prvih 500,000 primerkov. Nintendo pa namerava do konca leta na Japonskem prodati še nadaljnjih 400,000 Gamecubov. Znano je tudi, da bodo prvi serija izključno v vijolični barvi, v drugi seriji pa naj bi se pojavile tudi t.i. "alternativne" barve.
Za ZDA so napovedi povsem drugačne: do novembra, naj bi se na tem trgu prodalo okoli 1.1 milijona Gamecubov, Ameriški oddelek Nintenda pa načrtuje, da bo poleg konzol prodal še 900 000 kosov igre Luigi's Mansion. Do marca 2002 naj bi se število prodanih Gamecubov povečalo na 4 000 000. Ocen za evropsko prodajo še ni.
Tako, počakajmo samo še na uradne podatke, ki bodo potrdili napovedi . ...

0 komentarjev