»

Amazonov Fire OS v dveh dneh izgubil in dobil šifriranje

The Verge - Amazon je izbral verjetno enega najslabših možnih trenutkov za spreminjanje svoje politike glede šifriranja podatkov v operacijskem sistemu Fire OS. Medtem ko v ZDA poteka razvpit boj med FBI-jem in Applom, v katerem prvi želi oslabitev varnostnega sistema v iPhonu, kar bi olajšalo razbijanje šifriranja s surovo silo, je Amazon s posodobitvijo programske opreme v svojem Fire OS onemogočil šifriranje. In si čez dva dni po silovitem odzivu premislil.

Amazonove naprave, ki jih poganja Fire OS, torej Kindle Fire, Fire Phone, Fire HD in Fire TV Stick, imajo možnost šifriranja podatkov, ki je resda privzeto izključena, a jo kljub temu številni uporabniki uporabljajo. Posodobitev...

3 komentarji

Amazon obupal nad Fire Phonom

GeekWire - Ko je Amazon lani po večletnem razvoju predstavil svoj pametni telefon Fire Phone, so verjeli, da so z njim zadeli v polno. Izdelki zgornjega srednjega razreda z ugodno ceno s prodajo v lastni trgovini so preverjena taktika, a Fire Phone je katastrofalno pogorel in Amazon je moral kmalu odpisati 170 milijonov dolarjev. Po dobrem letu dni je Amazon odpustil številne inženirje, ki so delali na razvoju tega telefona, in ga nehal prodajati.

Amazon ima v Silicijevi dolini raziskovalni center s 3000 zaposlenimi, od koder so iz laboratorija 126, ki se je ukvarjal z razvojem Fire Phona, odpustili več deset inženirjev. Okleščene verzije telefona kljub drugačnim napovedim in načrtom ne bo, razvoj tabličnega računalnik z velikim...

11 komentarjev

Po drugem dnevu na Pwn2Own vzdržal le Windows Phone

Slo-Tech - Drugi dan tekmovanja v vdiranju v prenosne telefone Mobile Pwn2Own, ki je potekalo v japonskem Tokiu, sta bila na tnalu telefona z Windows Phone in Androidom. Izkušena tekmovalca sta bila to pot manj uspešna, kot je bila konkurenca prvi dan. Tedaj so padli vsi telefoni, sedaj pa je bil vdor le delen.

Nico Joly, ki ga poznamo kot člana varnostne skupine VUPEN iz Francije, katera vsako leto tekmuje na tekmovanjih Pwn2Own, se je lotil Nokiine Lumie 1520, ki jo poganja Windows Phone. Vsi uspešni napadalci so poleg naprave, ki so jo uspeli nadvladati, domov odnesli še od 50.000-75.000 dolarjev; najvišjih nagrad za vdor prek sporočil ali...

14 komentarjev

Prvi dan Mobile Pwn2Own vsi telefoni padli kot zrele hruške

Slo-Tech - Za nami je prvi dan dvodnevnega tekmovanja Mobile Pwn2Own, ki poteka v okviru konference PanSec v Tokiu. Za razliko od klasičnega Pwn2Owna so tu tarče telefoni, katerih zaščito poizkušajo prijavljeni tekmovalci zlomiti. Prvi dan je bil njihov izkupiček stoodstoten.

Mobile Pwn2Own tako kot izvirno verzijo organizira Zero Day Initiative, ki je v lasti Hewlett-Packarda. Letošnja sponzorja sta Google in BlackBerry, ki sta prispevala za 450.000 dolarjev nagrad. Tekmovalci se merijo v več kategorijah.

Prvi dan so bili na tapeti iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, LG Nexus 5 in Amazon Fire Phone. Pet ekip se je lotilo štirih tarč in jih tudi zlomilo, pri čemer so našli devet hroščev. Korejska ekipa...

23 komentarjev

Amazon predstavlja Fire TV Stick

vir: AnandTech
AnandTech - Amazon in Google med seboj tekmujeta praktično na vseh področjih razen na svojih osnovnih, iskanju in oglasih za Google ter nudenju trgovskih uslug za Amazon. Konkurirata tako pri ponudbi digitalnih trgovin za knjige, glasbo, filme in aplikacije, saj Amazon prodaja aplikacije v svoji trgovini tako za običajne naprave z Androidom kot za svoje tablice Kindle in telefon Fire Phone, na katerih teče dodobra preoblečena in za Google neuradna izdaja Androida, FireOS.

Kot rečeno tekmujeta tudi na področju strojne opreme, saj oba ponujata tablice in mobilne telefone ter predvajalnike za televizorje, na katerih ponujata velik nabor digitalnih vsebin iz prej omenjenih trgovin. Google je začel s Chromecastom, malim ključkom, ki se priključi v priključek HDMI in omogoča še deljenje slike z osebnih računalnikov...

9 komentarjev

Amazon predstavil še telefon - Fire Phone

Bezos z novim telefonom.

vir: Ars Technica
Ars Technica - Jeff Bezos je včeraj predstavil Amazonov prvi mobilni telefon. T.i. "Fire Phone" bo imel dokaj povprečne specifikacije: 4.7-palčni, zelo svetel IPS LCD zaslon (1280x720px, 315ppi, 570cd/m2), prekrit z GorillaGlass 3 steklom, štirijedrni 2.2GHz Qualcomm Snapdragon 800 SoC (isti kot iz sveže različice Fire tablice) z Adreno 330 GPU-jem, 2GB RAMA, 32 ali 64GB prostora, 13Mp kamero (bi naj bi bila seveda boljša kot na S5/iPhonu 6), stereo zvočnike, "tangle-free" slušalke in 2400mAh baterijo. Gor bo tekla njihova modificirana različica Androida (Fire OS 3.5), kot smo je že vajeni z Fire tablic - temu primerno z Amazonovo lastno aplikacijsko trgovino in zato brez nekaterih ključnih Googlovih aplikacij.

Aduti naj bi namreč bili...

28 komentarjev

Amazon pripravlja svoj pametni telefon?

TG Daily - Na spletu so se pojavila ugibanja, da Amazon pripravlja svoj pametni telefon. Neimenovani viri blizu podjetja trdijo, da je razvoj pravzaprav že pri koncu in da je Amazon sklenil pogodbo s kitajskim proizvodnim gigantom Foxconnom o izdelavi pametnih telefonov. "Kindle Phone", kot mu za zdaj pravijo, naj bi bil po nekaterih navedbah nared vsak hip in na voljo že do letošnje božične nakupovalne sezone. Vprašanje, ki si ga zastavlja domala ves internet, je preprosto - mar trditve držijo in ali se bo model Amazonu izšel.

Kindle Fire je bil za Amazon zadetek v polno. Prodajna cena je...

6 komentarjev