»

Microsoft zaradi hroščev umaknil dva popravka

vir: Flickr

Slo-Tech - Microsoft je včeraj umaknil redni skupni popravek KB4532693, objavljen pretekli torek, potem ko so družbena omrežja preplavile pritožbe o izginotju uporabniških profilov, nekaterim so z namizja izginile datoteke, drugim pa so se pomešele ikone in (o groza) slike ozadij na namizju. Nekateri poročajo o neprestanem vnovičnem zaganjanju sistema, črnem zaslonu, izginuli vsebini start menija in še čem.

Izkazalo se je, da je sistem med nameščanjem popravka napravil začasni uporabniški profil in mu tudi spremenil končnico, bodisi v .000 ali pa .bak. Rešitev je seveda prenos vsebine teh začasnih map v originalno mapo z uporabnikovim profilom.

Druga včeraj umaknjena nadgradnja pa je samostojni varnostni popravek KB4524244, ki je prizadel tako domače kot strežniške namestitve in zaradi katerega so uporabniki poročali o težavah pri zagonu, zamrzovanju sistema in drugih nevšečnostih. Kot zdravilo pri Microsoftu svetujejo pregled zgodovine nadgradenj in odstranitev KB4524244. Nova različica je...

17 komentarjev

Windows 10 prikazuje oglase

primer oglasa

Slo-Tech - Nekateri uporabniki Microsoftovega novega operacijskega sistema Windows 10 so te dni presenečeno ugotovili, da se jim na prijavnem zaslonu (lock screen), ki ga vidimo ob zaklepu seje, prikazujejo reklame. Za zdaj gre za Laro Croft, ki jo lahko v novi verziji Tomb Raiderja kupimo v Windows Store. Minuli mesec smo videli tudi reklame za Minione. To ni prvikrat, da je Microsoft začel uvajati reklame v Windows, saj so se pojavljale tudi v meniju Start.

Odzivi na reklame na prijavnem zaslonu so bili različni, večinoma pa ljudje nad njimi niso bili navdušeni. K sreči se da to hitro urediti, saj jih je mogoče povsem enostavno in legalno izključiti. Vseeno pa ostaja grenak priokus, da je Windows 10 privzeto nastavljen tako, da reklame prikazuje ter umik terja dodatno delo, in ne obratno. Mogoča je tudi vmesna...

61 komentarjev

Hočeš nočeš je Windows 10 tu

The inquirer - Microsoft je zelo agresiven v svojih poizkusih, da bi čim več ljudi prepričal v nadgradnjo na Windows 10. Brezplačna nadgradnja z Windows 7 in novejših je lepa gesta, samovoljen prenos brez obvestila uporabniku pa mejo že presega. Kdor ima vključen samodejen prenos posodobitev za Windows, bo Windows 10 dobil na disk, ne da bi vedel.

Uporabniki so namreč opazili, da se je na disku znašla mapa $Windows.~BT, ki meri 3,5 do 6 GB. V njej so vse namestitvene datoteke za Windows 10, četudi sploh niso sodelovali pri rezervaciji Windows 10 pred izidom oziroma niso izbrali posodobitve po izidu.

Microsoft je potrdil, da gre dejansko za namestitvene datoteke za Windows 10. Zapisali so, da ob vključeni možnosti samodejnega prenosa...

76 komentarjev

Z novimi posodobitvami tudi Windows 7 in 8 razgaljata uporabnike

Extremetech - V Windows 10 je precej polemik sprožilo odkritje, da s privzetimi nastavitvami operacijski sistem Microsoftu pošilja ogromno podatkov o uporabniku. Gre za program CEIP (Customer Experience Improvement Program), ki za izboljšanje uporabniške izkušnje Microsoftu sproti pošilja podatke o iskanju ipd. Program je mogoče izključiti, a to popolnoma ne ustavi prenosa vseh podatkov. Zaradi tega so nekateri začasno odložili nadgradnjo in vztrajajo na Windows 7 in 8, ki doslej nista razgaljala uporabnikov v tolikšni meri. A to se je spremenilo.

Microsoft je minuli teden izdal štiri popravke (KB3068708, KB3022345, KB3075249 in KB3080149), ki ne sodijo med varnostne popravke. Namesto tega uvajajo novo funkcionalnost, in sicer storitev Diagnostics and Telemetry, ki počne isto kot Windows 10. Po namestitvi začne na naslova...

131 komentarjev

Windows 10 bo onemogočil piratske igre in neavtorizirano opremo

[dodaj]

WinBeta - Microsoft je v novi verziji operacijskega sistema Windows 10 posodobil pogoje uporabe (Services Agreement) z dikcijo, ki je dvignila precej prahu. Po novem si namreč Microsoft jemlje pravico, da uporabniku prepreči dostop do storitev, igranje piratskih verzij iger ter uporabo neavtoriziranih naprav. Prav tako lahko zahteva posodobitev programske opreme za nadaljnji dostop do storitev.

Zanimiva je definicija piratskih verzij iger in neavtoriziranih naprav, ki očitno izpušča preostalo piratsko programsko opremo. Kaj so neavtorizirane naprave, ni nikjer opredeljeno, kar prav tako vzbuja nelagodje. Zelo verjetno je ta odstavek napisan z mislijo na Microsoftove igralne konzole, kjer je stopnja piratstva precej visoka. Ker bo Windows 10 deloval na osebnih računalnikih, konzolah, pametnih telefonih, tablicah,...

200 komentarjev

Windows 10 je tu!

Microsoft - Pa smo dočakali najteže pričakovan izid operacijskega sistema letos. Danes je uradno izšel Windows 10, ki v primerjavi s prejšnjimi verzijami prinaša precej konceptualnih sprememb. Po Microsoftovih pričakovanjih naj bi se začenjala doba operacijskega sistema kot storitve namesto izdelka, kar se bo poznalo tudi pri nadgradnjah.

Začnimo na začetku. Kdo dobi Windows 10 zastonj? Vsi uporabniki legalnih verzij Windows 7, 8 in 8.1. Tudi kdor uporablja Windows 10 Preview, bo novo verzijo dobil brezplačno, če je imel pred tem nameščene legalne verzije omenjenih sistemov. Uporabniki Windows XP in Viste bodo morali kupiti polno licenco, kar velja tudi za pirate. Navkljub prvotnim napovedim, da naj bi ti dobili legalno verzijo Windows 10 zastonj, se to ne bo zgodilo.


...

262 komentarjev

Prihaja nov paket popravkov za Windows 10

Z Windows 7 predstavljena funkcija z miško pravilno deluje le na enem zaslonu. A le še nekaj časa

vir: Ars Technica
Ars Technica - Govorili smo že, da nov proces izdajanja popravkov in nadgradenj za operacijski sistem Windows Microsoftu omogoča hitrejše dodajanje funkcionalnosti v prihajajoče operacijske sisteme, brez da bi morali čakati večje pakete nadgradenj oz. kar nove izdaje operacijskih sistemov. To izkoriščajo v tehničnem predogledu Windows 10, ki je nedavno že prejel svoj prvi paket nadgradenj, kjer jih je bila sicer večina skritih očem, a smo vseeno dobili nekaj zelo dobrodošlih novosti. Naslednji paket nadgradenj lahko pričakujemo nekje okrog novega leta, ni še povsem jasno, če se bo to zgodilo še letos ali zgodaj v letu 2015.

Prihajajoči paket bo s seboj za nekatere poznavalce nekoliko nepričakovano že prinesel Continuum,...

60 komentarjev

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9

Meni štart in Slo-Tech v Internet Explorer 11 v Windows 10 Technology Preview

vir: OSNews
OSNews - Ob prireditvi pred dvema dnevoma, ko je Microsoft pokazal Windows 10, so se mnogi spraševali, kaj se je zgodilo z Windows 9. Špekulacij, tako resnih kot šaljivih, je bilo več. Med šaljivimi je bila najbolj popularna, da so pri Microsoftu tako zelo zgrešili z razvojem devetice, da so jo kar ukinili in prešli na Windows 10. Na predstavitvi so sicer govorili, da so želeli predstaviti Windows One, a bi bilo to preveč podobno Windows 1.0. Ta je bil jasno prvi Windows sploh, zato so se raje odločili za 10, kjer naj bi iz nekega razloga desetica prav tako predstavljala enotnost (med platformami), kot enica.

V debati na Redditu se je javil nekdo, ki sam zase pravi, da je razvijalec pri Microsoftu. Povedal je, da so med internim testiranjem...

91 komentarjev

Microsoft je predstavil Windows 10

En Windows za vse

vir: The Verge
The Verge - Logično bi bilo, da bi Windows 7 in 8 sledil Windows 9, a temu ne bo tako. Pri Microsoftu so očitno razmišljali, da bi novo verzijo poimenovali Windows One (za imenom bi se skrival pomen), a ker so Windows 1 že imeli, so se zadovoljili z Windows 10. Razlog za to se skriva v enotnosti operacijskega sistema, saj naj bi bil Windows 10 zelo enoten na vseh platformah, ki jih ponuja Microsoft, torej na namiznih računalnikih, prenosnikih, tabličnih napravah in na mobilnih telefonih ter tudi televizorjih, prek HTPC-jev in Xbox One. Na vseh bo na voljo enotna trgovina z aplikacijami, kjer bodo za vse platforme na voljo načeloma enake aplikacije. Na začetku predstavitve so posebej poudarili podjetja oz. poslovna okolja, kjer naj bi...

143 komentarjev