»

Slike grafičnega Fermija, preimenovanja zahtevali partnerji?

GeForce GTX 4xx

vir: Expreview.com
Expreview.com - CeBIT bo predvsem na grafičnem področju očitno prinesel dobršno bero novosti, saj bo poleg Radeonov mogoče videti tudi težko pričakovane nVidiine grafične kartice s podporo Direct X 11, poznane tudi pod kodnim imenom Fermi. Pri PC Games Hardware so uspeli poslikati in izbrskati nekaj informacij o prihajajočih grafičnih Fermiji, GeForce GTX 470 in GTX 480.

Napovedi o požrešnosti so bile verjetno resnične, saj je kartica, za katero točen model ni znan, opremljena z enim 6 in enim 8-pinskim napajalnim priključkom, kar pomeni porabo do 300 W, zagotovo pa prek 225 W. Hladilnik je tipičen za današnje grafične kartice in je pretočne narave. Za lažji zajem zraka ventilatorja so luknje izrezane tudi v tiskano vezje. Za prikaz slike bosta skrbela dva priključka DVI in en...

44 komentarjev

Forceware 77.72

Slo-Tech - Nvidia je po dolgem času uradno izdala novo verzijo gonilnikov za svoje grafične kartice.

Novosti v tej reviziji so obsežne:
  • Podpora za GeForce 7800 GTX in GeForce 6200 AGP
  • Izboljšani preformansi v SLI načinu ter boljša SLI podpora in optimizacija za nove igre
  • Kompatibilnost z Intelovimi in AMDjevimi dvojedrnimi procesorji
  • HDTV nastavitveni zaslon s predogledom
  • Celotzaslonski HDTV underscan control panel omogoča optimalno uporabo HD televizij z Windows namizjem
  • Omogoča izbiro med ohranitvijo in odstranitvijo profilov ob posodobitvi gonilnikov
  • Izboljšana TurboCache™ zmogljivost
  • Podpora za "inverse 2-2 pulldown detection and correction" ob uporabi PureVideo dekoderja
  • Več nadzora pri ustvarjanju timingov za digitalne ravne zaslone
  • Podpora za nView Desktop Manager v Windows Remote Desktop
  • Podpora za Microsoft DirectX 9.0c in OpenGL 2.0

30 komentarjev

SLI brez dveh kartic

Tom's Hardware - SLI se še niti dobro ni ponovno uveljavil na trgu, že se pojavljajo prvi hibridi te tehnologije.

Tom's Hardware poroča o novi grafični kartici ki jo je najavil tajvanski proizvajalec Gigabyte. Na kartici sta kar dva NV43 grafična prcesorja (GeForce 6600GT) povezana s tehnologijo SLI. Poleg tega je na kartici še 256 MB DDR3 pomnilnika ter 256-bitno pomnilniško vodilo, vendar je prav ta zadnji podatek varljiv, saj vsak grafični procesor zavzame polovico pomnilniškega vodila.
Hladilni sistem obsega velika hladilna rebra in dva ventilatorja.

Kartica je po prvih meritvah hitrejša celo od Radeona X850XT in GeForce 6800GT, kar je presenetljivo, saj sta dve ločeni kartici 6600GT povezani s SLI...

16 komentarjev

Nov članek -- Pogosto zastavljena vprašanja o računalniških napajalnikih

Slo-Tech - Premnogi se za napajalnik začno zanimati šele, ko jim začne delati preglavice. Ob tem se odpre plaz vprašanj, vsako deležno večih nasprotujočih si odgovorov. Kateri so pravi? Da ne boste po nepotrebnem iskali krivcev za nedelovanje na podlagi vonja po zažganem, vam vse, od delovanja do tega kako zvezati ventilator na 7 V, ponujamo na enem mestu. Veselo branje!

25 komentarjev

Zgodovina GeForcev

HardOCP - NVidia, vodilni proizvajalec grafičnih čipov, je končno predstavil novi grafični čip NV40. Na HardOCP so predstavili celotno zgodovino GeForce grafičnih kartic, od prvega NV10 (GeForce 256) pa vse do današnjega NV40. V članku je opisana tudi vsa tehnologija, katero poseduje NV40 (od že vsem znanega T&L pogona do NVIDIA HPDR Technology). Drugi del članka pa obsega nekaj slikic same kartice ter grafičnega procesorja.

7 komentarjev

3GIO FAQ

Intel - Kot vsa podjetja, ki izumijo precej obetajočo tehnologijo, se je tudi Intel odločil, da bo ljudstvu izdal malce več informacij o prihajajočem vodilu prihodnosti, imenovanem 3GIO. Intel je izdal FAQ, v katerem si lahko preberete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja, poleg tega pa Intel poseduje še nekaj zanimivosti okrog 3GIO-ta. Sicer je res, da smo o tem standardu na veliko poročali v preteklosti, vendar so bili to samo delčki mozaika, katerega celoto si lahko preberete/ogledate prav na Intelovi strani.

0 komentarjev

Modifikatorski FAQ

OC Mod - FAQ o modificiranju, ki ga najdete na OC Mod ni običajen FAQ, ki bi odgovarjal na določena pogosto zastavljena vprašanja. Namesto odgovorov boste našli zgolj linke, ki vas napotijo na stran, kjer je bila določena tema obravnavana. Torej, če ste se odločili, da boste izdelali kakšno modifikacijo, pa se ne spomnite, kje ste takšen vodič nazadnje videli, potem odklikajte na OC Mod FAQ. Primerno tako za zelence, kot za izkušene modifikatorje. Pred kratkim so zbirko FAQ-ov posodobili.

0 komentarjev

Zarečenega kruha se največ poje

X-Bit Labs - To očitno velja za Hercules. Se še spomnite, kako je govoril, da ne bo proizvajal kartic na GeForce2 MX200/MX400 jedru? Da bo izdeloval le Kyro/Kyro II kartice za srednji cenovni razred. No, sedaj se je odločil, da bo nekaj kartic z Nvidia GeForce2 MX 400 čipom le izdelal.
To pa zato, ker je Nvidia prenehala s proizvodnjo GeForce2 MX čipov. Izdeluje le še MX200 in MX400 čipe. Tako bo Hercules kmalu začel s prodajo grafične kartice na MX 400 čipu z 32MB RAM-a za okoli $135.

6 komentarjev

GeForce FAQ

GeFore FAQ - 23. decembra je poteklo točno eno leto od prve objave GeForce FAQa, ki je med tem časom pomagal neštetim uporabnikom. Skladno starosti tega FAQa se je v njem nabrala res velika skladovnica uporabnih informacij za vse, ki si lastite GeForce(2) kartico. Torej, če imate s svojo grafikuljo probleme in vam zadeva navidez brez razloga nagaja, potem res priporočam ogled, saj obstaja zelo velika verjetnost, da boste našli odgovor!

0 komentarjev

Izpopolnjen FAQ

Jaz - Kot vidite, imate sedaj v meniju na levi strani tudi možnost FAQ. Ne, ne gre za kakšne grde zadeve, temveč za Pogosto Zastavljena Vprašanja ( PZV se sliši preveč glupo [:D]). Gre za težave in vprašanja, ki se najpogosteje porajajo ob uporabi Slo-Techovih strani. Torej, če naletite na kakšno težavo, vas prosimo, da prvo pogledate v FAQ in šele nato e-mailate katerega od administratorjev!

0 komentarjev