»

Govorice o Microsoftovem prevzemu AMD-ja

Slo-Tech - Na spletu so se razširile govorice, da naj bi se Microsoft zanimal za AMD. Uradnih informacij ni ne iz enega ne iz drugega tabora. Anton Shilov, ki je bil svoj čas urednik ugledne ruske računalniške strani X-Bit Labs, danes pa dela za KitGugu, se sklicuje na anonimne vire pri trditvi, da Microsoft resno premišljuje o nakupu AMD-ja. Pogajanja naj bi se bila začela že pred meseci, izid pa je nemogoče napovedati.

S finančnega vidika je prevzem majhen zalogaj za Microsoft, ki ima skoraj 100 milijard dolarjev denarja in ekvivalentov. AMD-jeva tržna kapitalizacija znaša vsega 1,8 milijarde dolarjev in četudi upoštevamo morebitno prevzemno premijo, je to še vedno zelo malo za Microsoft. Tudi v absolutnih številkah je AMD zelo poceni; delnice AMD-ja so bile cenejše kot...

81 komentarjev

Naslednik Xboxa prihaja aprila?

Bo to res srce obeh najpopularnejših igralnih konzol nove generacije?

vir: HotHardware
HotHardware - Po spletu so kot požar zaokrožile govorice, da Microsoft v začetku aprila pripravlja predstavitev svojega člana 8. generacije konzol, naslednika Xbox 360. Govorice je med drugim sprožil, zanimivo, Sonyjev predstavnik, ki je dejal, da je Microsoft nedavna predstavitev PS4 presenetila. A virov je več, tako iz samega Microsofta kot od zunanjih obveščencev. Gorivo na ogenj govoric je še podatek, da je podjetje Ustechs (Microsoftov partner pri predstavitvenem programu z E3 2012) nedavno registriralo domeno XboxEvent.com. Povsem verjetno je torej, da so podatki iz govoric resnični. Pred govoricami se je sicer pričakovalo, da bo Microsoft najavo opravil na sejmu E3.

Bolj kot potencialni datum predstavitve je zanimiva izjava...

27 komentarjev

Ameriški da Microsoftovemu prevzemu Skypa

Takole sta se Steve Ballmer (Microsoft) in Tony Bates (Skype) rokovala 10. maja letos.

Reuters - Ameriška Zvezna komisija za trgovino (FTC) je prižgala zeleno luč za Microsoftov prevzem podjetja Skype, ki se ukvarja z internetno telefonijo (VoIP). FTC je prevzem uvrstila v kategorijo early termination, kar pomeni, da je bil postopek zaključen že v prvi fazi. Prevzem je bil najavljen 10. maja letos, Microsoft pa mora pred zaključkom pridobiti pozitivno mnenje regulatorjev trga in varuhov konkurence.

Microsoft je za Skype ponudil 8,5 milijarde dolarjev, kar je bila daleč najvišja ponudba. Zanj se je zanimal tudi Google, ki je po neuradnih podatkih dal drugo najvišjo ponudbo s štirimi milijardami dolarjev. Evropska komisija še ni podala svojega mnenja o prevzemu. Če bo to pozitivno, bo Microsoft kmalu postal novi lastnik Skypa.

Skypov dosedanji izvršni...

9 komentarjev

Bosta Microsoft in Adobe sodelovala ali še kaj več?

Shantanu Narayen iz Adoba in Steve Ballmer iz Microsofta

The New York Times - Kot pišejo na The New York Times, se Microsoft in Adobe pogovarjata, kako bi sodelovala in se zoperstavila Applu na področju mobilnih tehnologij. Ena izmed možnosti, ki se je pojavila na sestanku, je tudi Microsoftov prevzem Adoba. Pogovori bi morali ostati skrivnost, a so anonimni viri iz podjetij za The New York Times potrdili njihov obstoj.

Adobe in Microsoft sta bila v preteklosti velika rivala, ki sta svoje spopade okrepila po letu 2007, ko je Microsoft začel intenzivno promovirati Silverlight, ki je konkurenca Flashu. Prav tako naj bi Microsoft že pred leti poizkušal prevzeti Adobe, a se potem za uradno ponudbo niso odločili, ker sta imeli podjetji tako velik tržni...

48 komentarjev

Xbox360 z 250 GB diskom

Tematika CoD:MW2

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Govorice o 250-gigabajtnem trdem disku, ki naj bi ga Microsoft ponudil obstoječim lastnikom konzol Xbox360, so pri Microsoftu že zanikali, a povedali, da bodo na trg dali poseben paket, ki bo vseboval takšen trdi disk in bo prodajne policeprišel 10. novembra v dveh različnih okusih. Poleg večjega trdega diska bosta konzoli priložena dva brezžična igralna ploščka in slušalka z mikrofonom, medtem ko bo ohišje same konzole odeto v barve paketa. Temi slednjih bosta temeljila na igrah, in sicer Call of Duty: Modern Warfare 2 oz. Forza 3, ki bosta seveda tudi priloženi k ostalim dodatkom. Za vse te dobrote bo v...

19 komentarjev

AMD vreden manj kot je odštel za ATI

bit-tech.net - Cene AMD-jevih delnic so dosegle najnižjo vrednost v zadnjih štirih letih, tržna vrednost podjetja pa znaša vsega 5 milijard ameriških dolarjev, kar je za 400 milijonov dolarjev manj kot je pred letom in pol odštel za nakup kanadskega proizvajalca grafičnih kartic ATI. ZA primerjavo: AMD-jev največji konkurent na področju procesorjev, Intel je vreden 162 milijard dolarjev, kar je za več kor dvaintridesetkrat več kot AMD, nVidiina tržna vrednost pa znaša 19 milijard ameriških dolarjev.

Kot je znano AMD-jevi izdelki že skoraj poldrugo leto po zmogljivosti zaostajajo za konkurenco, poleg tega pa niti nedavno predstavljeni procesorji Phenom niso prinesli občutnega izboljšanja stanja. Edina svetla točka med AMD-jevimi izdelki so grafične kartice serije Radeon HD 3000.

Več o trenutnem stanju AMD-ja si preberite na Bit-Tech-u.

67 komentarjev