»

Urejanje videa

ExtremeMHz - Gotovo nas je kar nekaj, ki si lastimo digitalno kamero. Ponavadi imamo vse posnetke shranjene na TrdihMedijih™, ki pa niso večni in se radi izgubijo. V tem primeru lahko vse preljube spomine shranite na vaše računalo. V pomoč naj vam bo prvi del vodiča o zajemanju in urejanju videa. Izvedeli boste vse o strojni in programski opremi, ki je nujna za uspešno delovanje, v članku pa vam bo gotovo v pomoč kar nekaj slik, ki postopek prikažejo zelo nazorno.

0 komentarjev

Quadro4 na AGP 8x

X-Bit Labs - Grafični gigant, podjetje nVidia, se je odločil še razširiti paleto svojih izdelkov s podporo novemu AGP 8x standardu. Po GeForce4 Ti ter MX serijah je sedaj na vrsti še Quadro4 serija. Pod Quadro4 prištevamo namreč Quadro4 XGL ter Quadro4 NVS seriji, namenjeni predvsem grafičnim oblikovalcem. Kako bo podvojena prepustnost vodila (sedaj 2.1 GB/s) vplivala na hitrost še ne vemo, prav tako še ni podatkov o dobavljivosti ter ceni. Tipično, kajne? Klik!

0 komentarjev

Prenosnik, ki trga gate

Sager Notebook - Samo s temi besedami lahko opišem tole. Komentirajte tole v prenosniku: 15" SXGA zaslon, Pentium 4 2.0 GHz, 512 MB SDRAM pomnilnika, 40 GB diskovnega prostora, 8x8x8x24x DVD/CDRW enota, ATI Mobility Radeon 7500 grafična kartica, 4 USB reže, Infra rdeč vmesnik, digitalni zvočniški izhod ter 10/100 MB mrežna kartica in v90 56k modem. Vse to za 580.000 SIT? Joj, najdite uvoznika za Sager v Sloveniji :D.

10 komentarjev

Kiberpipa

Slo-Tech - Končno je odprta Kiberpipa, naš novi kiber-kraj, kjer se bodo dogajali prav vsi nadaljni s Slo-Techom povezani dogodki. Otvoritev je bila menda nepozabna, ljudi je bilo polno, vzdušje enkratno. Sketch poroča. Če vas vsaj malo zanima, kje boste v živo videli galerijo modificiranih ohišij (ko se jo bomo spravili organizirati), članek nujno preberite.

13 komentarjev

O AGP-ju

Motherboards.org - Tukaj imate na dolgo in široko razloženo celotno zgodovino AGP standarda. Članek pokriva vse 1X 2X 4X 8X 1.0 2.0 Pro standarde in je, če niste res zainteresirani, malo dolgočasen.
Članek pa vam, če vas vsaj malo zanima računalniška grafika ali strojna oprema na višjem nivoju, priporočam. Čeprav je dolgočasen je zelo nazoren in poučen. Ja, res je. Govori tudi o prihajajočem AGP 8x standardu. Če ste radovedni, si ga preberite.

0 komentarjev

Vodič o odklepanju AMD-jev

ChillBlast - Saj vem, saj vem. To pa ja vsi znamo, boste rekli. No ja, za tiste, ki niste popolnoma prepričani je tukaj vodič, kako odkleniti AMD-ja tako, da bo delal. Tudi tisti, ki stvar že obvladate, vam predlagam, da si stran ogledate. Vodič je namreč pripravljen zelo nazorno in ima veliko fotografij. Je eden mojih najljubšh te vrste, ker ni veliko dolgočasnega nakladanja, ampak so večinoma zelo nazorne fotografije, ki vam bodo natančno pokazale, kaj vam je storiti.

4 komentarji