»

Amazon in Microsoft sklenila dogovor o navzkrižnem licenciranju

Slashdot - Microsoft in Amazon sta včeraj objavila vest, da sta sklenila dogovor o navzkrižnem licenciranju nekaterih tehnologij. Dogovor zajema tako Kindle kot tudi Amazonove implementacije Linuxovih strežnikov. Podrobnosti, kot katere tehnologije bo od Microsofta dobil Amazon, niso znane, prav tako ni podatkov o vsoti, ki jo bo od Amazona prejel Microsoft. V Redmondu niso želeli razkriti, kaj nameravajo z na novo pridobljenimi licencami storiti in čemu jih potrebujejo, pravijo le, da bodo ustvarjalnejši in da bodo bolje sodelovali. Tako se krepijo špekulacije, da se Microsoft podaja na trg elektronskih bralnikov knjig (spomnimo le na Courier), kjer bi mu Amazon lahko obilno pomagal.

0 komentarjev

Incident z brisanjem knjig Amazon stal 150.000 dolarjev

Heise - Julija letos je Amazon kupcem elektronskih verzij knjig Živalska farma in 1984 enostransko oddaljeno pobrisal te knjige in vrnil denar, ker jih je založnik opozoril, da zanje Amazon nima ustreznih pravic. Kupci so zagnali vik in krik, Amazon pa se je v prihodnjih mesecih posipal s pepelom in obljubljal, da česa tako neumnega ne bo več ponovil. Hkrati so si s tem nakopali še srd dijaka Justina Gawronskega iz Michigana, ki si je ob prebiranju knjige 1984 za domače branje v Kindle zapisoval opombe ob branju, ki so postali z izbrisom knjige neuporabni, zaradi česar je vložil tožbo.

Amazon je dosegel poravnavo z oškodovanim dijakom. Obvezali so se, da ne bodo oddaljeno brisali ali spreminjali kupljenih del kupcem brez uporabnikovega privoljenja, razen v primerih neplačila, s sodnim nalogom ali za brisanje zlobne kode. Pomembnejši del dogovora za tožnika pa je odškodnina v višini 150.000 dolarjev, od katere bo odvetniški del šel za dobrodelne namene. Ker si je Gawronski prizadeval, da...

2 komentarja

Firefoxu je uspelo

Slo-Tech - Kot smo že poročali so ustanovili spletišče spreadfirefox, ki si je zadalo cilj, da bi v desetih dneh Firefox preneslo milijon uporabnikov. Rekord jim je uspel že v štirih dneh, torej v manj kot 100 urah. Danes se je prijavil tudi uporabnik slo-tech, me zanima kdo je to. [:)]

Kot je nekdo že napisal: Netscape lost it, and Internet Explorer won only a battle. People, the browser war is finally over. Get Firefox!

98 komentarjev

Microsoftova poravnava 'zavrnjena'

Slo-Tech - Še pomnite predloga poravnave, po katerem bi Microsoft 'ubogim' ameriškim šolam prispeval računalniško opremo, ter tako končal preko 100 tožb?

Nič ne bo: zvezni sodnik J. Frederick Motz je večmilijonsko poravnavo zavrnil. Mali Mečkač bo vsled tega s pogajanji moral začeti znova, 'iz nule'. Komu to koristi, pa presodite sami...

3 komentarji

Hiperbaba

The Register - S 17. letom je začela delati v svojem podjetju, zadnjih šest let po 12 ur na dan, ima jih pa 24. Vsled tega ni imela preveč časa za moške, zato se ji zdaj mudi...

... a morda le malce preveč. Hiperbaba, kot jo imenujem, se je javnosti 'ponudila' preko spletnih dražb. Na eBayu je dosegla vrednost L10.000.000, nakar so avkcijo prekinili. Sedaj vam je na voljo na QXL-u, izklicna cena četrt milijona funtov. Če ste zainteresirani, pohitite, časa imate le do božičnega večera!

p.s.: Če nič drugega, si poglejte vsaj njeno trenutno 'vrednost'...

9 komentarjev

1/10

CNet - Ne, ne gre (le) za 'eno desetinko', ampak tudi vrednost, koliko rabljenih računalnikov so na dan preko Amazona prodali Overstock.com. Enega v desetih dneh, torej. (cena? - $300)

Vsled tega so pri Overstock.com, ki Amazonu dobavlja rabljene računalnike ter komponente, enostransko končali dogovor. Iz prodaje bodo umaknili 40 računalnikov ter približno 700 drugih elektronskih produktov.

Pri Amazonu trdijo, da o končanju dogovora niso dobili nikakršnega obvestila, so pa "quite happy" z rezultati prodaje omenjenih izdelkov. Klik!

0 komentarjev