Slo-Tech

»

Swatch bo dodal nekaj elektonske pameti svojim uram

Nekatere pametne ure so na videz zelo podobne klasiki.

BBC - K pametnim uram vodita dve poti. Apple je s svojo uro Smart Watch ubral pot od kosa elektronike proti uri. Najdražji modeli bodo stali vse do 17.000 dolarjev, osnovni najcenejši in najbolj oskubljen model pa bo na voljo že za 350 dolarjev. Neodgovorjeno ostaja vprašanje, ali bo Apple s tem zadel v črno ali brcnil v prazno. A vseeno je bilo to dovolj, da so se zganili tudi klasični proizvajalci ur.

K pametnim zapestnim napravam je mogoče iti tudi iz druge smeri, tj. od elegantnih mehanskih ur z dodajanjem elektronskih komponent. Največji proizvajalec ur na svetu Swatch, ki ima pod svojim okriljem tudi znamke Swatch, Omega, Calvin Klein in druge, je najavil, da bodo njegove ure počasi dobile tudi NFC in Bluetooth.

Da se razumemo, še vedno bodo ostale...

12 komentarjev

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav

Slo-Tech - Natanko pol leta po Applovem zadnjem dogodku je podjetje iz Cupertina pripravilo nov medijski spektakel. V San Franciscu so ob 18.00 uri po srednjeevropskem času v nabiti dvorani pokazali številne novosti, med katerimi je bila glavnina pozornosti usmerjena k pametni uri in novim, še tanjšim prenosnikom. Dogodek je na licu mesta spremljalo okrog 3000 novinarjev.

Izvršni direktor ni kaj dosti okolišil in je takoj skočil k številkam. V kratkem videoposnetku je Apple pokazal novo trgovino na Kitajskem, kjer se je število njihovih prodajaln povzpelo na 21, želijo pa to število do konca prihodnjega leta podvojiti. Skupno ima Apple že 453 prodajaln v 16 državah, med katerimi Slovenije ni. Mimogrede, lani je Applove uradne prodajalne obiskalo 120 milijonov strank.

...

390 komentarjev

CES 2015: Pametna ura plod sodelovanja med Audijem in LG

Android Central - V Las Vegasu se je letošnji CES končal, mi pa si bomo pogledali še nekaj prihajajočih izdelkih, ki so jih tamkajšnji razstavljavci predstavili. Med zanimivejše gotovo sodi prihajajoča pametna ura iz LG-ja, ki je ne bo poganjal Android Wear, temveč webOS, ki ga je LG predlani kupil od HP-ja, v osnovi pa gre za ostanke Palmovega operacijskega sistema.

LG pametno uro že ima in že v G Watch R je bila na prvem mestu eleganca. Proizvajalci pametnih ur so namreč trenutno precej razdvojeni - dobimo lahko tako pametne ure v obliki neestetskih in za na zapestje prevelikih pravokotnikov kakor tudi pametne ure, ki z videzom skušajo imitirati mehansko klasiko. Predstavljen prototip, ki za zdaj še...

18 komentarjev

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8

Slo-Tech - Potem ko je bil Apple letos bolj skop s predstavitvami novih izdelkov kot v minulih letih, so zvečer včeraj v Flintovem centru za upodabljajoče umetnosti v kalifornijskem Cupertinu, nedaleč stran od sedeža podjetja, predstavili zvrhan koš novosti. Iz Appla prihajajo pametna ura, nova in večja iPhona ter nov način plačevanja.

Pametnih ur smo letos videli že precej (recimo Samsung Gear S in LG G Watch R), zato Apple ni imel druge izbire, kakor vključiti se v tekmo. In tako smo danes dočakali pametno uro, ki so jo precej neizvirno poimenovali Apple Watch. Najprej od daleč.

Zaslon je iz safirja, ki je zelo odporen na praske in ga razi le diamant. Zaslon je pravokotne oblike, uro pa na zapestje pričvrstimo s pasom, ki ga...

227 komentarjev

Samsungove novosti: Galaxy Note 4, Note Edge, Gear S, Gear VR

Slo-Tech - Tudi Samsung je na predvečer berlinskega sejma IFA pokazal nekaj novosti, ki jih lahko pričakujemo letošnjo jesen. Na prvem mestu je gotovo nova tablica Galaxy Note 4, ki se od predhodnika Galaxy Note 3 na prvi pogled ne razlikuje. Pa tudi na drugi pogled razlik ni kaj dosti drugače.

Zaslon je enako velik (5,7 palcev diagonale) in oblikovanje je enako, le aluminij je po novem na robovih namesto plastike. Zadnja stranica ostaja plastična. Zaslon vseeno zmore nekaj več, saj podpira ločljivost 2560 x 1440 (prej 1920 x 1080), a to je dvorezen meč, saj skrajšuje avtonomijo. Baterija namreč ni praktično nič zmogljivejša (3220 namesto 3200 mAh), le funkcijo hitrega polnjenja ima, s katero se do polovice napolni v pol ure. V notranjosti najdemo Snapdragon 805 z 2,7 GHz,...

71 komentarjev

Nova anketa: še kupujete revije, namenjene vsebinam o informacijski tehnologiji?

Slo-Tech - V prejšnji anketi smo vas spraševali, če še nosite zapestno uro. Očitno so tudi proizvajalci ur plačali davek zaradi vsesplošne prisotnosti mobilnih telefonov, saj kar 58% glasujočih zapestne ure ne nosi.

Zapestno uro:
ne nosim58%
(605)
nosim31%
(324)
občasno nosim10%
(107)
Skupaj glasov: 1036


Tokrat vas sprašujemo o tem, ali še kupujete revije, ki so skoraj izključno pokrivajo vsebine iz IT branžne.

32 komentarjev