»

Sony Vaio X lažji od kilograma

Sony Vaio X

ComputerBase - Sony je na sejmu IFA, ki te dni poteka v Berlinu, predstavil nov prenosnik, ki tehta osupljivih 690 gramov. Sony Vaio X naj bi prišel na prodajne police še pred božičem, stal pa bo med 1500 in 2000 evri, odvisno od opreme. Zaslon bo meril 11 palcev, ostale specifikacije pa Sony ljubosumno skriva. K sreči so jih razkrili prodajalci: v njem se bo skrival procesor Atom Z540 z 1,86 GHz (Intel tega procesorja uradno še ne prodaja), 2 GB DDR2-pomnilnika in 128 GB velik disk SSD, če se odločite za najcenejšo inačico.

87 komentarjev

Prenosnik s krokodiljo kožo

Vaio P

vir: engadget
engadget - Za vse petičneže, ki imajo pod palcem nekoliko preveč in želijo, da to ve tudi njihova širša okolica, je Sony izdal posebno verzijo svojih prenosnikov Vaio P. Nova "Signature Collection" serija v nakladi 1000 izvodov ponuja posebne prenosnike, ki imajo poleg običajnega 1,86 GHz-procesorja Atom Z540, četrt terabajtnega SSD-ja ohišje prevlečeno s krokodiljo kožo, kar vas bo veljalo dva tisoč dolarjev.

30 komentarjev

Dva nova Xeona

Slo-Tech - Po poročanju eWeek-a naj bi Intel v ponedeljek predstavil dva nova štirijedrna procesorja, Xeona L5320 in L5310. od sedanjih štirijedrnih bratov se bosta omenjeni različici razlikovali po skoraj štirideset odstotkov manjši porabi, saj bo le ta znašala vsega 50 W. Frekvenca Xeona z oznako L5320 znaša 1,86 GHz, medtem ko tiktaka L5310 pri 1,6 GHz, oba pa premoreta 8 MB drugonivojskega predpomnilnika in 1066 MHz FSB. Za model L5320 bo potrebno odšteti 519 ameriških dolarjev, medtem ko bo cena modela L5310 455 ameriških dolarjev.

Več o tem na eWeek.

6 komentarjev

(Nepreverjene) informacije o zmožnosti navijanja Intelovega Conroe procesorja

Slo-Tech - Na strani HKEPC so se pojavile informacije o potencialu, ki ga imajo (šele prihajajoči) Intelovi Conroe procesorji. Model E6400, ki privzeto tiktaka na 2.1 GHz (4 (2X2) MB L2 predpomnilnika) in diha skozi 1066 MHz FSB-ja, so navili na 3.11 GHz (1533 FSB). Informacije o stabilnosti in voltaži sicer manjkajo, je pa bil procesor hlajen z zrakom, klasično torej. Pri tej hitrosti SuperPI (1 MB) izračuna v 16 sekundah.

Večni rumeni The Inquirer je objavil zadnjo različico predvidenih cen novincev. Testirani model bo tako stal 240, najšibkejši model (1.86 GHz) pa 210 zelencev. Procesorji bodo predvidoma predstavljeni v tretji četrtini letošnjega leta.

Letošnja jesen bo, kot ste naši bralci seveda že ugotovili, gotovo zelo vroča. Nazadnje je bilo tako toplo (statistično gledano), ko je AMD predstavil družino K8. .

16 komentarjev

Sys Cold Fusion 1.86GHz - superračunalnik v malem

AMD Zone - Medtem, ko se navdušenci trudijo z doma narejenimi superhladilnimi kompleti, ki ohladijo procesor kar krepko po ničlo, si lahko premožnejši uporabniki privoščijo računalnik z industrijskim hlajenjem podjetja Kryo Tech, ki so ga testirali na AMD Zone. Moram reči, da sem videl po raznih hardware straneh že kar nekaj primerov, ko so navdušenci svoj Thunderbird procesor navili na 1,7 GHz, vendar kaj več kot to še nisem zasledil. Ko pa sem si pobliže ogledal računalnik Cold Fusion, me je skoraj kap, saj je navitje 1,4 GHz Thunderbirda na 1,86 GHz dosežek, ki si zasluži same pohvale. Seveda pa zraven hlajenja ne dobimo samo navit procesor, ampak vse potrebne komponente, ki sestavljajo dober računalnik (od GeForce 3 grafične kartice do dobrega diska na RAID-u). Sistem je sicer odličen, vendar pa bo marsikoga odvrnila od nakupa ogromna cena, ki znaša 3100 $, kar bo gotovo preveč tudi za malce bolj premožne. No, če pa ste fanatični navijalec in se ne ozirate preveč na ceno, pa je to vaša...

0 komentarjev

Nekaj za preganjanje dolgčasa

več strani - Včasih si je treba od napornega dela tudi odpočiti in ni boljše relaksacije, kot da se za kakšno urico usedeš za računalnik in greš malo streljat "premikajoče poligone". Vendar pa so vse današnje igre postale enostavno precej kompleksne, zato marsikateri igričar pogreša dobre stare čase, ko so bile računalniške igre še preproste, a nič manj zabavne, kot današnje. Sicer si lahko klasike snamemo iz interneta, vendar bo zaradi grde grafike marsikoga začela boleti glava. Obstaja še druga možnost - marsikatere klasike so navdušenci predelali v "internetno" obliko, tako da jih lahko igramo kar preko spletne strani. Vas zanima, kjer se te igrice da igrati? Berite dalje:
  • Za vse tiste, ki si želijo samo želijo za nekaj časa izklopiti možgane, je kot nalašč legendarni Pong, ki so ga navdušenci predelali v tako obliko, da ga lahko igrate preko spletne strani.

  • Če vas je internetni Pong čisto zasvojil, potem boste gotovo radi zaigrali tudi igre, ki so jih zbrali na tej strani. Stran je sicer...

3 komentarji

Overclock rekordi

Slo-Tech - Ali ni to čudno? Smo navijalska stran, pa zadnje čase nismo obravnavali niti enega overclocka. Da bom popravil odstotek "overclockerskih povezav", vas bom napotil na to stran, kjer na vsake toliko časa objavijo nove overclockerske rekorde. Če sem pred kakim mesecem dni malo zavijal z očmi, ko sem pisal novico o navitju 1 GHz Athlona na 1700 MHz, potem me je ob pisanju tele novice skoraj kap, saj so nekateri ljudje svoje Ahlon procesorje doterali do neverjetnih 2.2 GHz. Seveda pa je vprašanje, kakšna je bila stabilnost teh procesorjev. Thanx, Uroš.

1 komentar

Hudo navita procesorja

več strani - Overclocaknju še kar ni in ni videti konca. Zanesenjaki nas namreč vedno znova presenetijo s svojimi navitimi procesorji. Najbolj zanimiva so še vedno ekstremna navijanja, saj se tam pokaže, koliko človek zares obvlada stvar. Poglejmo si nekaj primerov:

Thunderbird 1000 MHz@1723 Mhz (Xoverclocker) Xoverclocker imajo že od prej izkušnje, saj jim je uspelo naviti 1 Ghz Thunderbirda na 1,67 Ghz, vendar s starim supercooler hlajenjem. Že star dosežek je bil navdušujoč, ta pa je še toliko bolj, saj 1 GHz Thunderbirda ni tako lahko naviti na tako visoko frekvenco. Seveda je pri tem potrebno tudi odlično hlajenje. Overclocker je za navijanje uporablil procesor tipa AXIA z 9 v tretji vrstici, za hlajenje pa je uporabil doma narejen hladilni sistem, ki se imenuje Supercooler II. Pri najnovejšem dosežku so morali tudi modificirati svojo Abit KT7A matično ploščo, ker so za stabilno delovanje procesorja potrebovali višjo napetost, kot jo je podpirala matična plošča. Rezultat: Thunderbird, ki...

1 komentar