»

Dogodki konec septembra

Slo-Tech -

Po tem, ko smo preživeli petek, 13. 9. na fantastičnem dvojnem meetupu skupin Ljubljana Lambdas in Ljubljana Python, druga polovica septembra ne bo nič manj dolgočasna. Danes se v Festivalni Dvorani odvija Founders Talk, konferenca z ustanovitelji mnogo uspešnih zagonskih in zdaj tudi že zrelejših podjetij.

V torek, 24. septembra se Skupnost uporabnikov Jave OpenBlend ob 18.00 dobi v Poligonu. Tema tokratnega dogodka bodo mikroservisi in dobre prakse pri grajenju sistemov z njimi.

V sredo, 25. septembra se ob 18.00 v ABC Hubu dobimo člani skupine Digital Freelancers. Združujemo programerje, grafične, UX in UI oblikovalce, prevajalce, tekstopisce in druge strokovnjake v zvezi z digitalnimi tehnologijami. Naša rdeča nit so trženje, delo s strankami, načini pridobivanja novih strank, dobre poslovne prakse in pa priložnost za vzpostavitev sodelovanja z drugimi svobodnjaki. Na tokratnem dogodku nam bo Miha Medven razložil, česa naj freelancer ne počne, če želi uspešno kariero. Miha...

3 komentarji

Tech dogodki v oktobru

Slo-Tech - Po krajšem predahu se tudi tech skupnost spet počasi prebuja. V Mariboru se je ta torek v Kibli ponovno pričela nova sezona Spletnih uric oz. #wwwhmb - Surfajmo z Bitcoinom, predaval je Danijel Pančič (ex Bitstamp). Za vse tiste, ki ste dogodek zamudili je na voljo videoposnetek med objavami Facebook dogodka.

Že naslednji ponedeljek, 23. oktobra, bo v Kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici v Ljubljani GeoDev meetup. Predavala bosta Nejc Dougan - Developing Qgis Plugin with use of Google Maps WebService API in Klemen Špruk - PgRouting: Catchment area calculation.

V torek, 24. oktobra bo v prostorih Zemante, na Celovški cesti v Ljubljani, srečanje s krovnim naslovom Data Science in Advertising, predavali bodo Philippe Adjiman - How Many Times Should You Serve A User The Same Recommendation?, Tom Klein - Conversion Optimization at Outbrain in Peter Opara - Intuition Behind Entropy Metrics.

Na isti dan se bo izvedel tudi celodnevni brezplačni dogodek Ansible Automates Tour v...

4 komentarji

Slo-Tech napovednik: To so brezplačni dogodki tega tedna 22. - 28. maj

Slo-Tech -
Torek, 23. maj

Kaj: VueJS v-meetup
Kdaj: 19:00
Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana
Več o dogodku: Na dogodku bosta dva predavanja: uvod v VueJS in primer frameworka Nuxt.JS, ki je zgrajen na VueJS.

Kaj: Angular Slovenia: Routing & Http
Kdaj: 18:00
Kje: Fakulteta za Računalništvo in Informatiko, Večna pot 113, 1000 Ljubljana
Več o dogodku: Tema zadnjega dogodka v tem šolskem letu sta routanje aplikacij in http zahteve za serverje.

Kaj: Modern Java EE Microservices with WildFly Swarm
Kdaj: 18:00
Kje: Kreativni center Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana
Več o dogodku: Na dogodku bo govora o Spring Boot, najbolj vroči stvari v svetu Jave od narezanega kruha.

Kaj: Android Meetup #15
Kdaj: 18:00
Kje: Zoo,...

13 komentarjev

Slo-Tech napovednik: To so brezplačni dogodki tega tedna 24. – 30. april

Slo-Tech -
Torek, 25. april

Kaj: PHP-SI meetup #6
Kdaj: Začetek ob 18. uri
Kje: Poligon, Tobačna ulica 5
Več o dogodku: Na dogodku bosta dve predavanji: State in a stateless world (predavatelj Luka Mužinić, luka.muzinic.net) in PHP Need for Speed using Swoole (predavatelj Peter Kokot)

Kaj: ethereum meetup
Kdaj: Začetek ob 18. uri
Kje: Ziferblat Ljubljana
Več o dogodku: https://www.meetup.com/Ethereum-Sloveni...

Kaj: Angular Slovenia: Bulding Angular
Kdaj: Začetek ob 18. uri
Kje: FRI - Fakulteta za računalništvo in informatiko, Ljubljana
Več o dogodku: For this workshop we are planning to talk about how components that we worked on last time are build and compiled. What is more, how to optimize your package and what AOT is. When your...

10 komentarjev

Iščete znanje in izkušnje? To so brezplačni tech dogodki tega tedna

Slo-Tech - Kaj: WebCamp 2017
Kdaj: 22. april
Kje: Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko
Več o dogodku: Največji dogodek v Sloveniji za spletne razvijalce. En dan, od 8h zjutraj do 22h zvečer (z žurom). 31 predavanj, 9 workshopov, 6 IoT projektov in 5 zaposlovalcev. HoloLens in VR igrače. 450+ obiskovalcev.



Kaj: NewFinance Inaugural FinTech Open Mic Night
Kdaj: Četrtek, 20. april, od 19. ure do 21. ure
Kje: Hekovnik, Tobačna ulica 5, 1000 Ljubljana
Več o dogodku: Na dogodku bo govora o FinTech sceni v Sloveniji, predstavljene pa bodo tudi dobre prakse.

Kaj: 1. Healthday.si Meetup 2017
Kdaj: Četrtek, 20. april, od 17. ure naprej
Kje: Bistro FTP, Tehnološki park 22s/Stavba F, Ljubljana, Ljubljana
Več o dogodku: Na...

12 komentarjev

Vabljeni na majsko srečanje Open data v Ljubljani

podcrto.si - Ta petek, 27. maja bo ob 18. uri v Kreativnemu centru Poligon na Tobačni 5 drugo letošnje Open data srečanje.

Open data srečanja so redna neformalna srečanja posameznikov in ustvarjalcev projektov, ki se ukvarjate z zbiranjem, analizo, vizualizacijo in omogočanjem prostega dostopa do podatkov. Srečanja so odprta za vse, tudi tiste, ki bi se s temo radi šele seznanili ali spoznali ostale člane #OpenData skupnosti.

Vsako srečanje ponuja tudi možnost neformalne predstavitve projektov, ki so na kakršen koli način povezani z odprtimi podatki. Tokrat boste lahko udeleženci poslušali tri predstavitve:

  • Jure Čuhalev bo na konkretnih primerih predstavil Dobre prakse pri shranjevanju in objavljanju odprtih podatkov. Vsi si želimo več odprtih podatkov in njihovo...

7 komentarjev

Vabilo na srečanje Slovenske pobuda za IGF

Slo-Tech - SLO-IGF je pobuda za vzpostavitev nacionalnega foruma za vključujočo, enakopravno in odprto razpravo o javnih politikah, povezanih z internetom. IGF (Internet governance forum) po svetu deluje pod okriljem Združenih narodov in je prepoznan kot eden glavnih spodbujevalcev debate o razvoju interneta.

Prvi forum o upravljanju interneta SLO-IGF’16 bo potekal dne 16. maja 2016 v Tehnološkem parku v Ljubljani (Program). Na srečanju bomo izmenjali mnenja in izkušnje o tem, kaj upravljanje interneta je, kako poteka na mednarodni ravni in kako v regiji.

Dotaknili se bomo ponovno aktualne internetne nevtralnosti ter vse bolj pereče digitalne ločnice. K sodelovanju želimo pritegniti čim širši krog deležnikov iz različnih sektorjev, zlasti iz javnega, nevladnega, akademskega in zasebnega.

Seznam razprav:
- Kdo upravlja internet in primeri dobrih praks v regiji
- Zakaj je pomembna PRAVA internetna nevtralnost?
- Digitalna ločnica

Sodelovanje na forumu je brezplačno. Za vse udeležence...

12 komentarjev

Dogodek - Prvi CocoaHeads Slovenia Meetup

Slo-Tech - V četrtek, 5. februarja se bo ob 18.00 odvijal prvi CocoaHeads Slovenija Meetup, prostor za katerega so prijazno odstopili v kreativnem centru Poligon na Tobačni ulici 5 v Ljubljani. CocoaHeads je mednarodna skupina, ki združuje razvijalce na Applovih iOS in OS X plaformah in razvoj aplikacij za jabolčne naprave bo tema tudi tega srečanja.

Na prvem srečanju bomo ob nekaj krajših predavanjih izmenjali mnenja o tehnologijah, praksah in programskih jezikih. Pripravili smo tri predavanja: Matej Bukovinski bo predstavil PSPDFKit, Dal Rupnik bo predstavil kako rešuje Continuous Integration, Goran Blažič pa bo razložil Background Sync. Za konec bomo nekaj časa preživeli še skupaj ob pijači, ki bo na voljo v baru.

Na dogodek je vabljen vsakdo, ki ga zanimata platformi iOS in OS X. Zaradi lažje organizacije smo organizirali prijave na CocoaHeads Meetup, udeležba je brezplačna!

3 komentarji

Dogodek - D·Talk: Beyond Boring Mobile Development

Beyond Boring Mobile Development

Slo-Tech - V letu 2014, 7 let po izidu prve različice Android OS in 6 let po izidu iPhone OS, se razvoj mobilnih aplikacij bliža vrhuncu. Posamezne aplikacije imajo več 100 milijonov uporabnikov, nekatera razvojna podjetja pa se prodajajo za več milijard evrov. Velikokrat se zato vprašamo, zakaj ne bi bili tudi mi del tega razgibanega okolja polnega izzivov in zabave.

Na D·Labs smo zato že pred več kot štirimi leti pričeli z razvojem mobilnih aplikacij za najbolj popularne mobilne platforme. V tem času nam je uspelo zgraditi ekipo razvojnikov mobilnih aplikacij, ki so veliko več kot le to. Nekateri izmed njih bodo 26. marca delili svoje znanje in izkušnje z vami ter vam pomagali pri uresničitvi vaših ciljev.

...

1 komentar

Dogodek - D·Talk: UX4Dev in Codeable

D.Talk UX4Dev in Codeable

Slo-Tech - V sredo, 30. oktobra, ob 19.00 se bo na Celovški cesti 32 v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D.Talk.



V prvem predavanju z naslovom UX4Dev, bo Mitja Mavsar, vodja ekipe za uporabniško izkušnjo na D.Labs, prikazal nekaj enostavnih metod za raziskovanje uporabnikov ter družno oblikovanje. Predavanje bo prilagojeno vsem razvojnikom, ki bi radi izvedeli kaj več o vlogi uporabnikov pri produktih katere razvijajo.

Po kratkem odmoru se bo predstavil Tomaž Zaman, ustanovitelj Codeable, ki se bo osredotočil in nam predstavil izzive s katerimi so se z ekipo soočali med svojim nastankom. Predavanje bo vsekakor zanimivo tako za vse, ki se podajate v start-up vode, kot tudi za tiste, ki ste v...

12 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Coursera Python meetup, Ada Lovelace, Slovenski startupi, o delu v digitalnem PR

Kiberpipa - Nocoj, v ponedeljek 15.10. ob 18h, ter vsak ponedeljek v naslednjih dveh mesecih vas vabimo na Coursera Python meetupe, kjer bomo skupaj spremljali spletni tečaj učenja programskega jezika Python An Introduction to Interactive Programming in Python pri ameriški univerzi Rice v Houstonu. Tečaj se začenja ta teden, traja 8 tednov in vključuje tedenske domače naloge. Naš načrt je imeti 8-9 meetupov, kjer bomo reševali domače naloge, razpravljali o njih, tu pa tam pa vključili še krajše predavanje o uporabi Python-a. Nocoj sta na vrsti orientacijsko predavanje, ter že tudi prvi teden nalog. Tečaj je primeren predvsem za začetnike, prijava pa je še mogoča. Pripravljajo Andrej Pangerčič, Andraž Brodnik in Matej Cotman.

V torek 16.10. ob 19h, bomo ob praznovanju ob dnevu Ade Lovelace, samouke matematičarke in proto-programerke, gostili več predavateljic, ki so v svojem življenju in delu tako ali drugače povezane z znanostjo: intermedijsko umetnico Ano Čigon; Elizabeto A. Baretić Kolar,...

5 komentarjev

Cocoa# in prve slike

Mini-brskalnik

vir: OSNews
OSNews - Projekt Mono tudi po izidu Mona 1.0 ne počiva, saj je obrodil še en sad. Zbirka orodij CocoaSharp ali krajše Cocoa# je namenjena razvijalcem v okoljih .Net/Mono, ki želijo uporabnikom ponuditi aplikacije, ki delujejo domače v okolju Mac OS X. Razvijalcem omogoča, da z uporabo notacije s piko kličejo Cocoine API-je v domači kodi C#. Inženir Adhamh Findlay je predstavil tudi prve zaslonske slike rezultatov projekta. Na prvi je Cocoa# WebBrowser, ki ga je Geoff Norton spisal v 88 vrsticah kode C#, na drugi pa MonoDoc, ki teče v Cocoa#.

4 komentarji