»

Zalmanova situacija nekoliko pojasnjena

Težavam navkljub so nedavno predstavili novo ohišje Z11 Neo

vir: AnandTech
AnandTech - Korejsko sodstvo se je odločilo, da Zalman ni soudeleženec pri finančni prevari, težko kar tri milijarde dolarjev, ki jo je izvedlo vodstvo lastniškega podjetja, Moneaul. Slednje je posledično moralo v stečaj, prvotno pa smo govorili, da enaka usoda čaka tudi Zalman. Kasneje so predstavniki ameriške podružnice povedali, da se je to med računalniškimi navdušenci poznano podjetje ognilo najhujšemu ter da bodo do konca novembra nekoliko bolj podrobno razložili situacijo.

Prve podatke imamo zdaj, kot rečeno je sodstvo določilo, da Zalman in njegovo vodstvo ni krivo ničesar, torej jim ne bo treba v stečaj. Korejsko sodišče je odločilo, da gre Zalman lahko na...

4 komentarji

Zalman se je bojda izognil bankrotu

Za pahljačo verjetno eden bolj znanih Zalmanovih hladilnikov, obenem eden zadnjih zmogljivejših brez toplotnih cevk

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pred nekaj dnevi smo poročali, da naj bi med računalniškimi zanesenjaki dobro poznano podjetje Zalman šlo v stečaj. Nekdaj zelo popularen proizvajalec hladilnih sistemov, med drugim eden izmed prvih z zaključenim sistemom vodnega hlajenja, ki se zadnje čase posveča tudi drugim izdelkom, naj bi bil žrtev finančne prevare lastniškega podjetja. Vodstvo podjetja Moneual naj bi namreč precej uspešno ponarejalo dokumente in se na ta račun finančno okoriščalo, a vsega lepega je seveda enkrat konec. Žrtev nečednega početja naj bi bil tako tudi Zalman.

A ta poročila so bila kot kaže nekoliko preuranjena, vsaj glede na besede podružnice iz ZDA....

5 komentarjev

Zalman gre v stečaj kot ena največjih prevar

Slo-Tech - Eno izmed najbolj znanih imen iz sveta računalništva, ki je znano vsem sestavljavcem računalnikov, Zalman gre v stečaj. Južnokorejski proizvajalec hladilne opreme za računalniške komponente ne gre v stečaj zaradi slabih prodajnih rezultatov, temveč zaradi finančnih mahinacij vodstva in podjetja Moneual, ki je bilo njegov lastnik.

Glavni krivci za propad podjetja so izvršni direktor Harold Park in podpredsednika Scott Park ter Won Duck-yeok, ki so zadnjih pet let ponarejali dokumente o poslovanju in prikazovali občutno večjo prodajo od dejanske. Na ta način so uspeli pridobiti tri milijarde dolarjev bančnih posojil in jih skanalizirati iz podjetja. Ko je prišlo njihovo ravnanje na dan, so banke prenehale odobravati nova posojila, zato je bilo igre konec. Trgovanje z delnicami podjetja Zaman je bilo v...

13 komentarjev

Izogibanje davkom IT-multinacionalk II: denar je že v ZDA

The Wall Street Journal - Večkrat smo že pisali o računovodskih akrobacijah, ki jih izvajajo multinacionalke kot Microsoft, Apple ali Google, da bi plačale čim manj davkov. S pametnim odpiranjem podružnic in poslovanjem prek njih uspejo svoje efektivne davčne stopnje zbiti na absurdno nizke ravni, kar sproža negodovanje in preiskave davčnih organov po svetu. Težava pa je, da je vse to početje večidel povsem legalno.

ZDA so ena izmed redkih držav, ki obdavčujejo po načelu svetovnega dohodka. To pomeni, da morajo ameriška podjetja plačati davek tudi na dobiček, ki so ga ustvarila izven ZDA....

25 komentarjev

Dočakali smo Zalman Fatal1ty

Zalman - Skoraj vsi računalniški poznavalci poznamo korejsko podjetje Zalman, ki slovi po svojih elegantnih in tihih rešitvah hlajenja prevročih računalniških komponent.

Serija njihovih procesorskih hladilnikov je tako dobila še enega novega člana - Fatal1ty FS-C77. Gre za naslednika že tako velikega in uspešnega hladilnika CNPS 7700-cu.

Hladilnik je v celoti narejen iz bakra in ima nekoliko močnejši, prosojen ventilator premera 120 mm, v katerem se nahaja rdeča LED. Cel hladilnik tehta 918 g, kar je precej več od priporočil proizvajalcev procesorjev, pritrdilni mehanizmi pa so na voljo za podnožja 754/939/940 in 478/775. Podpora za podnožje A je...

16 komentarjev

Enermax 550W & Zalman 400W

Enermaxova 550 W zverina

vir: Tech Dreams
več strani - Podjetje Enermax je znano predvsem po svojih svetovno priznanih napajalnikih. Tokrat so si na Tech-Dreams pobliže ogledali njihov napajalnik nazivne moči 550 Wattov. Ugotovili so, da gre za super napajalnik in ga priporočili vsem, ki si ga lahko pivoščite. Tukaj.
Podjetje Zalman pa bolj slovi po svojih hladilnikih kot napajalnikih. Na Deviant PC pa so tokrat predstavili Zalmanov napajalnik, katerega največja moč je 400 W. Priporočili pa so ga vsem, ki si želite tišino in ste zanjo pripravljeni tudi plačati. Klik!

16 komentarjev

Alpha PAL6035 proti Zalman CNP S3100

vir: WCHZ
WCHZ - Alpha PAL6035 že nekaj časa velja za najbolj uporaben Socket (A in 370) hladilnik. Sicer ni najboljša, toda ni veliko tistih, ki so pripravljeni prenašati hrup GW FOP38 ventilatorja ali plačati ceno za Hedgehog bakreni hladilnik. No, morda se dnevi Alphine slave iztekajo, saj je Korejsko podjetje Zalman ponudilo več, kot spodobno konkurenco. Njihovi eksotični hladilniki (glej sliko!) sicer še niso razširjeni in počakati bomo morali na še nekaj testov, toda sodeč po tem testu je zadeva več, kot odlična. S pomočjo velikega in počasnega ventilatorja je namreč dosegel precej boljše rezultate kot Alpha, da o manjšem hrupu niti ne govorimo. Vsekakor upam, da se bo našel kakšen uvoznik za...

5 komentarjev