»

Gainward vodno hlajenje

X-Bit Labs - Pred kratkim smo opravili intervju z Gainwardovim predstavnikom za naš del Evrope - Andreasom Dittom in če se morda spominjate, je omenjal vodno hlajene grafične kartice. No, zadeva je resnično izšla, imenuje pa se CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample. Kartica, ki se skriva pod tako dolgim imenom je v bistvu GeForce FX 5900. Sposobna je navitja čez 500 MHz za GPU in čez 950 za pomnilnik, a kaj ko je cena kar okroglih 1000$ oziroma 899 EU. X-bit labs. Hvala Aztech, da si nas opozoril na novico!

16 komentarjev

Nov članek: Kaj kupiti, 2. del.

TV-out čipi

vir: Tom's Hardware
Slo-Tech - Tako, pred vami je drugi del AtaStrumfove mojstrovine, ki vam svetuje, kaj kupiti, da vas ne opetnajstijo. V prvem delu ste se lahko poučili o pravilnem izboru ohišja, matične plošče, procesorja in pomnilnika, danes pa vas čakajo ostali vitalni deli računalnika. Vse o nakupu grafičnih kartic, diskov, monitorjev in ostale periferije, si oglejte v današnjem drugem delu članka. Prijetno večerno branje in veselo nakupovanje računalnika, vam želim.

16 komentarjev

Nov članek: Kaj kupiti, 1. del.

AMD Athlon XP 2100+

Slo-Tech - AtaStrumf, naš dobro poznani forumaš, je napisal zelo poučen članek, ki strjuje stanje slovenskega računalniškega trga v predpoletnem obdobju. V prvem delu se je za vas poglobil v najbolj optimalno izbiro procesorja, osnovne plošče, procesorskega hladilnika ter ohišja in pomnilniškega modula. Članek je zelo poučen, tako da je branje obvezno. Drugi del članka sledi v prihodnjih dneh. Pa lahko noč vam želim [:D].

16 komentarjev

Računalnik v ribi

The inquirer - Neki ameriški ribič je v jezeru ujel nenavadno postrv. Ko jo je čistil, je v njej našel majhno elektronsko napravo. Računalnik, ki ga je Larry Mattson našel, je bil velik kot njegov prst. Kmalu za tem je opazil, da ima riba na telesu ožigosano telefonsko številko. Tako je prišla na dan skrivnost organizacije The Great Lakes Indian Fish and Wildfish Commission, ki naj bi novembra 2001 v ribe vsadila 124 računalnikov. Od tega jih je bilo do sedaj najdenih le osem. Ribe so najprej uspavali, nato pa so jim t.i. "ribji ranocelniki" vstavili računala v telo in jih kasneje zašili. Ribič je računalnik predal oblastem, za nagrado pa dobil 100 ameriških zelencev. Postrv!

12 komentarjev

Industrija si bo v letu 2003 opomogla

Slo-Tech - Analitiki so oznanili, da v tekočem-komaj-začetem letu pričakujejo rast na področju polprevodnikov. Recesija naj bi se tako končala, v zadnjih dveh letih zdelano gospodarstvo pa naj bi si od 12 - 16 odstotne rasti kar lepo opomoglo.

Misleči bralec si verjetno misliš, da živim zgolj od pisanja novic o recesiji. Napak, le poročam o njih. Ob tem pa ne morem mimo opažanja, da tovrstne novice v vseh medijih lahko zasledimo že več kot dve leti ter da se je -- sodeč po najstarejših -- recesija že zdavnaj končala, gospodarstvo pa je ponovno v črnih številkah... O tem dejstvu (da se recesija končuje, ne o črnih številkah [0:)]) so slušeče opozorili tudi ob odprtju sejma interinfos, svoj lonček pa redno pristavljajo priznane tržnoraziskovalne skupine (Gartner), nemalo jih o tem vodi celo/cela predavanja. No, ob tem ne gre zanemariti dejanske moči medijev -- če teh ne bi bilo, bi kakšno podjetje utegnilo recesijo celo spregledati ;-).

Je mehurček, ki se je razpočil ob nasičenosti trga leta...

3 komentarji

Mercedes je izbral AMD

Slo-Tech - DaimlerChrysler AG oz. njegova podružnica Mercedes-Benz je za svoj superračunalnik izbrala AMD-jeve procesorje Athlon MP 1800+. Naloga tega več sto Athlonov vsebujočega računalnika bo simulacija trkov oz t.i. crash testov. Pravijo, da so se za Athone MP odločili predvsem zaradi njegovih superiornih zmogljivosti in stabilnosti. Hehe, intel! Kaj bo šele ko pridejo ven Hammerji...

AtaStrumf je novico našel na Anandtech-u.

3 komentarji

Vsega je konec

Tweak Files - Na žalost med internetnimi stranmi s tech vsebino zadnje čase vlada recesija. Po tem, ko je pod visokimi cenami ftp strežnikov klonil 3Dfiles se je danes isto zgodilo z Tweak files.
Zbogom in hvala za vse ribe so bile zadnje besede Jima. ustanovitelja strani. Jutri, 14.9.2001 bo Tweak Files šel off-line. Torej če želite še kaj hitro dolpotegniti (downloadat-i) vam predlagam, da pohitite! Hvala AtaStrumf, da si nas opozoril na novico.

3 komentarji

Ob strani

3D Files - Večina vas ve za stran 3DFiles, a ne? No, od petka naprej ne bo nihče nov zvedel zanjo. To pa zato, ker bo stran propadla. Zaradi visokih cen ftp strežnikov, ki jih 3DFiles ne morejo več vzdrževati, bo stran prenehala s svojo dejavnostjo. To se bo, ironično, zgodilo na njihovo četrto obletnico začetka delovanja, torej 14. septembra.
3DFiles je bil zadnje 4 leta stran, ki je postregla z najnovejšimi popravki za igre in demo igricami pa driverji in podobno. Denar je pač denar in le-tega oni na žalost nimajo. Slava jim!

3 komentarji