»

Bentgate

Slo-Tech - Kot je zdaj že v navadi, se po izidu vsake naslednje generacije iPhonov vedno zgodijo iste stvari: najprej vrste pred Applovimi trgovinami, nato razprodaja vseh prvih zalog, pa iSupplijev ali iFixitov teardown, pa kakšna manjša kritika glede kakšne nove funkcije, ter seveda kakšna večja kritika, da gre za šrot.

Pod to zadnjo točko lahko letos mirno vknjižimo t.i. afero "#bentgate". Kot naj bi se izkazalo, je zlasti novo, večje, a tanjše in pretežno iz aluminija narejeno ohišje modela 6 Plus sicer izjemno trdno in odporno na padce (pravi WSJ), vendar tudi malo preveč občutljivo na upogibanje. Nekateri uporabniki naj bi tudi že poročali, da se jim je sveže kupljeni telefon upognil že zavoljo nošenja v (tesnem) žepu.

In po uvodnem nerganju se je na Twitterju...

156 komentarjev

Prodaja iPhona 6 ruši rekorde

Slo-Tech - V petek se je začela prodaja novih modelov iPhone 6 in iPhone 6 Plus, ki je podrla vse rekorde. Čeprav sta bila telefona na voljo le v desetih državah, je prodaja vseeno presegla 10 milijonov enot.

Nova telefona sta uradno na voljo v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Veliki Britaniji, Hongkongu, Portoriku, Singapurju in na Japonskem. Večji del preostalega sveta ju bo dobil še letos, 20 držav že v petek. Čeprav na primer med prvimi ni Kitajske, ki je Applov največji trg, je prodaja iPhona 6 in Phona 6 Plus presegla lanski rekord iPhona 5S in iPhona 5C...

196 komentarjev

Nova iPhona že razprodana, v Sloveniji ju še ni

Slo-Tech - Strahovi, da bo imel Apple vsako leto težje delo z vzdrževanjem visokih prodajnih številk novih modelov iPhona, so se letos izkazali za neupravičene. Po torkovi predstavitvi Applovih novosti, med katerimi je seveda glavne pozornosti delež iPhone 6, je telefon v preprodaji že pošel.

Predprodaja se je začel v danes, prodaja pa bo stekla prihodnji petek. Točne številke o prodaji niso znane, a očitno je šel novi iPhone kot vroče žemljice, saj sta oba modela (iPhone 6 in iPhone 6 Plus) za septembrsko dostavo že pošla. Datum dobave za nove kupce se je že pomaknil v oktober in se odmika. Teže je dobiti večji model iPhone 6 Plus, a ni jasno, ali je to posledica večjega navala ali manjše...

129 komentarjev

Bučen prihod novega iPhona 5

CNet - Včeraj je bil dan, ki so ga težko pričakovali vsi Applovi privrženci. V državah, ki so po Applovem tolmačenju prvi svet (ZDA, Kanada, VB, Francija, Nemčija, Avstralija, Japonska, Hongkong in Singapur) so namreč začeli prodajati nov pametni telefon iPhone 5. Pred prodajalnami so vile dolge vrste, najbolj neučakani pa so se tja odpravili že več ur pred uradnim odprtjem. V Sloveniji bomo iPhone 5 dobili v drugem valu prihodnji petek.

Applov svojega iPhona 5 ponuja v treh različicah, ki odklenjene stanejo 650, 750 oziroma 850 dolarjev. Razlikujejo se po količini spomina, ki je 16, 32 ali 64 GB. Ob dvoletni vezavi so cene nižje, in sicer znašajo še vedno zajetnih 200, 300 oziroma 400 dolarjev. Kolikšne bodo cene v Sloveniji,...

105 komentarjev

Flash za Android in druge pametne telefone junija

Information Week - Andy Rubin iz Googla je v intervjuju za The New York Times potrdil, da bo v naslednjih verziji operacijskega sistema Android, poimenovani Froyo, vključena podpora za Flash. Tudi Kevin Lynch iz Adoba je potrdil pričakovanja, da bo Flash kmalu podpiral Android. Junija bo Adobe izdal Flash Player 10.1, ki bo tekel na pametnih telefonih z novim Androidom in tudi BlackBerry OS, Symbian OS in Palm webOS. S tem bodo androidni telefoni dobili pomembno konkurenčno prednost pred Applovimi iPhoni, ki Flasha ne bodo videli za časa živega Steva Jobsa.

28 komentarjev

Na Kitajskem dočakali drag iPhone

Apple Store v Pekingu

The Wall Street Journal - Tudi država z največ prebivalci na svetu se je včeraj vpisala na Applov zemljevid sveta. Tako je, včeraj je Apple v sodelovanju z operaterjem China Unicom uradno začel prodajati svoj hit poletja iPhone na tem milijardnem trgu. Na voljo si tri verzije, ki pa so za tamkajšnje razmere presenetljivo drage - osemgigabajtni iPhone 3G stane 5000 juanov (500 evrov), šestnajstgigabajtni iPhone 3GS stane 5880 juanov (580 evrov), najdražji pa je 32-gigabajtni iPhone 3GS za 7000 juanov (700 evrov). Na voljo so različna naročniška razmerja, ki mesečno veljajo od 12 do 80 evrov. Zanimivo je, da najdražji iPhone z najrazkošnejšim paketom v dveh letih uporabniku pobere 2100 evrov, medtem ko je enak paket v ZDA na voljo za 1700 evrov....

94 komentarjev