»

V slogi je moč. Futuremark in nVidia

več strani -

Vsakdo, ki malo bolj spremlja dogajanje na grafičnem področju, ve, da smo bili pred nedavnim priče razkrinkanju takšnih in drugačnih umazanij na področju benchmarkov za testiranje grafičnih kartic. Stvar je prišla celo tako daleč, da je nVidia odkrito obtožila Futuremark (3D Mark 2003), da so izdelali pristranski test grafikulj. A kot vse kaže zdaj, so se strasti pomirile.

Po spletu krožijo tri nove izjave -- Futuremarkova, nVdiina in njuna skupna -- v katerih sedaj najavljajo svoje partnerstvo. Da, prav ste prebrali. Po lanskem prvem decembru, ko je nVidia izstopila iz Futuremarkovega beta programa testiranja, v katerem je vztrajala kar petnajst mesecev, in nedavnih obtožbah, sta obe podjetji sedaj začeli tesno sodelovati.

Futuremark bo poskusil kar kar najbolje razumeti nVidiine optimizacije (ki smo jim še pretekli teden dejali goljufije), nVidia pa bo poskusila svoje Detonatorje FX še izboljšati, za čim večji izkoristek svojih grafičnih kartic v novejših igrah. Dogovor zaradi...

3 komentarji

27.xx še za Win9x/WinME

HardOCP - 27.00 ter 27.10 so bili neuradni beta gonilniki, ki jih je nVidia po nesreči poslala v javnost. Slabost pri teh verzijah je, da so gonilniki pisani ekskluzivno za Windows 2000 ter Windows XP. Ker so si tudi uporabniki Windows 9x/ME operacijskega sistema zaželeli 27.xx neuradnih ukradenih gonilnikov, so nVidii spet ušli iz strogo varovanih strežnikov (hehe ). 27.20 Detonatorje za 16-bitne Windowse si vunpotegnite tukaj.

4 komentarji

Novi Detonatorji

Overclockers.com.au - Kot je pri nVidii v navadi, so izdali nove, nepotrjene, ne nujno stabilne, a skoraj vedno hitrejše, Detonator gonilnike. Naziv te izvedenke Detonatorjev4 je 22.50, vunpotegnete si jih pa lahko za domala vse mogoče Windows platforme: Na tem naslovu za Windows 9x, tukajlele za WinME, tukaj za Windows NT, na tem naslovu za Win2000 ter tukaj za WinXP. Pustimo detajl, da so nekateri naslovi enaki, ampak hej, bolje izpasti neumen kot pa iz aviona . Ker venomer ponavljam, da gre pri prepogostem izdajanju gonilnikov za absurd, mi povejte - ste za to, da na Slo-Techu namesto izraza nVidia Detonator uporabljamo nVidia Razfukač™ ? Malo heca pa mora biti...

7 komentarjev

Diskete pa, pa...

Slo-Tech - Novico poslal Koci. Torej, hvala Koci!

Po neuradnih podatkih naj bi Intel prenehal podpirati 3.5 inčne disketne enote ter serijski in PS/2 priključek, podobno pa pričakuje tudi od drugih proizvajalcev elektronike. Po neuradnih podatkih naj bi se to zgodilo naslednje leto. Vzporedni vmesnik zaenkrat še naj ne bi bil na listi za "odstrel". Računalniki naj bi torej v prihodnje vsebovali FireWire in USB priključke. Diskete naj bi ostale v uporabi samo še v poslovnih računalnikih. Apple je že pred tremi leti v svoje izdelke prenehal vgrajevati disktne enote brez kakšnih večjih težav s strani uporabnikov.

1 komentar

Dodatek

Slo-Tech - Še dodatek k spodnji novici, ki je pravkar prispel:

Stik z gospodom Thomasom sem navezal letos na SYTEM BUILDER SUMMIT 2001 - Monako in me dokaj redno obvešča o novostih pri NVIDIA. Če bo držal besedo najinega današnjega razgovora, bom dobil gonilnike jutri po DHLu. Vam javim.

Tudi to nam je poslal Marko Šterbenc. Glede novice same si mi zdi kar logično. Govorice na Internetu so si vse enotne, da bo Nvidia izdala Detonatorje 4 z svojimi novimi izdelki. Torej je edino vprašanje, ki je še ostalo bilo, kdaj bo Nvidia izdala te produkte. No, če je to, kar pravi gospod Thomas Mertens res, potem bo datum izdaje uradnih Detonatorjev 4 1. oktober. Seveda pa bomo prej verjetno videli kakšno neuradno verzijo, ki uradno sploh ne bo obstajala. Hura za nevidne stvari!

0 komentarjev

Od pr'jatla pr'jatu

Slo-Tech - Novico nam je poslal Marko Šterbenc. Marko: hvala, resno! Tu pa je njegova novica:

Za vse, ki nestrpno pričakujete nove Detonatorje 4 (verzija 21.81) imam novico, da uradno Nvidia ne bo izdala te verzije do 01. oktobra, ko naj bi lansirala tudi nove high-end artikle. Vir je mail, od kolega z nVidie, ki sem ga ravnokar dobil in je nepreveden:
If you would like to sneak at the huge performance increase that we managed by developing the new "Detonator 4" NVIDIA unified driver, please let me know and I'll make you a pre-release version (21.81 available). Our plan is to launch this driver together with a set of new high-end products on Oct. 1st. Please treat all info embargoed till that date.
Again we show that our Unified Driver model enables you to provide your customers a great advantage at no cost! Even for products already purchased some time ago.
Thomas Mertens - NVIDIA GmbH


Da bi ohranili verodostojnost pisma, smo ga prekopirali. Tu je prevod angleškega dela:
Če bi si rad...

22 komentarjev

Detonatorji 4 v ponedeljek?

Guru 3D - Včeraj je nVidia za pol ure na svoji strani objavila te Detonatorje:
Windows 2000 Driver (v21.80)
Self Extracting Installer
Release Date: 9/10/2001
MB | Version 21.80
Non-WHQL Certified
Šlo je najbrž za pomoto, ker so tam stali le pol ure. V resnici naj bi nVidia Detonatorje 4 izdala v ponedeljek. Po neuradnih podatkih naj bi Detonatorji 4 iz GeForce3-jev izvlekli od 25 do 35 odstotkov boljše performanse! Še mimogrede: v začetku naslednjega tedna lahko pričakujemo tudi nove nVidia izdelke. Vse je seveda neuradno.

1 komentar

Radeon boljši od GeForce3?

The inquirer - The inqurer poroča, da je na ECTS sejmu ATI predstavil nekaj res impresivnega. Predstavil naj bi namreč driverje, ki naj bi premagali Nvidiin GeForce3 tudi z Detonator 4 driverji! ATI načrtuje, da bo Radeon 8500 in 7500 v trgovinah v Evropi v prvem ali drugem tednu oktobra.
To je zelo zanimivo, ker je Tom's Hardwere in AnandTech oba poročala, da ima ATI hude probleme z driverji za Radeon 8500. Samo to je bilo pred enim mesecem... Nvidia se bo morala resno potruditi, če so The Inquirer-jeva poročanja točna. Nvidia namreč namerava Radeone II potolči le z Detonatorji 4, ki bi iz Trojk povlekli vse kar zmorejo. Je Nvidia dobila resno konkurenco? Upam...

2 komentarja

Radeon II benchmarki

M3DZone - Ker je novica, objavljena pred nakj dnevi glede Radon II čipa (R200) vzbudil veliko zanimanja, smo našli še več podatkov o tem čipu in prihajajoči kartici. Seveda gre za zupne in neuradno podatke, ki ne obstajajo in jih ATI zanika in... So pa tu. Da jih boste lahko pogledali, boste morali povečati sliko. Če uporabljate IE6 bo to zelo preprosto... RV200 (slabši iz družine Radeon II) je deloval na P4 procesorju (frekvenca le-tega na žalost ni znana) pri frekvenci 183MHz (pomnilnik) in 230MHz (jedro). Na žalost ni nobenih podatkov o tem, ali je šlo za SDR ali DDR različico.

2 komentarja

Novi Detonatorji

Slo-Tech - Kot da nVidia ne bi imela početi kaj drugega, vedno znova paca in izpopolnjuje, včasih na bolje, včasih na slabše, svoje gonilnike, Detonator imenovane. Tej, novi, hitrejši in še izboljšani verziji so pri nVidii dali zaporedno številko 12.40, izdali so jih pa za Win9x, Win2000 ter NT4 operacijske sisteme. Torej, vunpotegovanja polna bera, dobite jih na naslednjih lokacijah: To priložnost bi rad izkoristil še za nekaj drugega: alien-w, pisec članka primerjave nVidiinih Detonatorjev, je bil vdan v usodo. V teku prihodnjih dveh tednov pričakujte še teste vseh Detonatorjev, novejših od 12.00. Hvala, alien-w ter Mateju in Andreji za posredovanje novice.

9 komentarjev