»

Zamenjava zvočniških kablov

Overclockers Australia - Ste modificirali ohišje? Ste. Ste modificirali matično ploščo? Ste. Ste modificirali ... Torej ste modificirali vse, kar vsaj malo diši po elektroniki. No, če spadate med take veterane, potem vam za preganjanje dolgčasa ostane samo še zamenjava kablov pri računalniških zvočnikih. Sicer zamenjava zvočniških kablov ni ravno opravilo, s katerim bi si krajšali čas, ampak lahko resnično pripomore h kvaliteti zvoka. Mnenja o kvaliteti so sicer deljena, vendar se vsaj po tem članku sodeč zamenjava splača. Članek je prirejen zamenjavi kablov pri zvočnikih Klipsch Promedia, vendar pa ga boste lahko uporabili tudi pri drugih zvočnikih. Obsega izbiro kabla, cinkanje le-tega in pricinitev na konektor.

0 komentarjev

Miška na udaru

več strani - Kaj so ljudje že vse modificirali? Ohišja, monitorje, tipkovnice in seveda miške. Miške so najbolj opazne na kakšnih LAN party-jih, tako na pogled kot po kvaliteti (slaba miška vas utegne stati naslova prvaka v UT ali Quake 3). Če ste modificirali že vse, razen miške, potem bo ta članek kar pravšnji za vas. Govori o zamenjavi LED diode v Microsoftovi optični miški (gotovo Intelli Explorer, samo da je bel). Čeprav je članek posvečen Microsoftovi miški, boste gotovo znali modficirati tudi druge modele.
Ker sem govoril o kvalitete miške v streljačinah imate tukaj še test Mouse Skatez. Mouse Skatez niso nič drugega kot trakci, ki jih prilepite na drsno stran miške. Ti trakci miški znižajo trenje. Torej, če si ne morete privoščiti bolj kvalitetne miške (dvomim ) in vas to vedno stane naslova prvaka v streljačinah, potem bodo Mouse Skatez kot nalašč za vas. Vprašljiva je le cena, ki znaša 7 $ + poštnina. 7 $ za trakce? Hja, jaz bi namesto trakcev raje kupil kar novo miško. ...

3 komentarji

Razstavljanje Gameboy Advance

Overclockers Australia - Po navadnem Gameboy-u in Gameboy COLOR nas je razveselil še Gameboy advance. Gotovo si ga bo kdo izmed vas celo privoščil, saj je njegova glavna odlika ravno prenosnost. Vendar ker vas je večina Slo-Techerjev mahnjenih na odpiranje vsega kar vsaj malo diši po elektroniki, vas opozarjam, da GB Advance pod nobenim pogojem ne razstavljajte na prafaktorje, ker ga potem nikakor več ne boste spravili v prvotno stanje. Raje si oglejte kakšno stran, kjer so žrtvovali sredstva v slogu "vse za znanost" in razstavili to majhno čudo tehnike. OC Mojo je že ena izmed takih strani. Na njej so GB Advance razstavili in si ogledali njegove sestavne dele. Zanimivo, ni kaj .

3 komentarji

Klipsch ProMedia 4.1

24 ur - No, to pa je zanimivo. V igraškem depotu (GamersDepot) so si ogledali in preizkusili Klipschove zvočnike, natančneje Klipsch Promedia V.2-400. Naj kar takoj povem, da so to eni izmed najboljših (in najmočnejših) računalniških zvočnikov in celo ustrezajo specifikacijam THX. Cena tega zidovrušilnega sistema je okoli 300 ameriških dolarjev, kar se zdi zasoljeno, a za ta denar ponujajo izredno veliko. Aja še ocena... dobili so 6 hmm.. kapljic in zelo malo je izdelkov, ki dobijo tudi šesto kapljico. Test si (nujno) oglejte tukaj.

0 komentarjev

Klipsch Promedia 2.1 @ hardCOREware

hardCOREware - No, to je pa eden od setov zvočnikov, ki bi jih z veseljem popeljal na test ali dva... Klipsch Promedia je pač set zvočnikov, ki rula. In da bi dokazali, da ta set res rula, so ga nesli k podjetju THX ter rekli, naj pogledajo, če zares rula. In, uganite kaj: Stvar res rula . ProMedia seti zvočnikov imajo THX Multimedia certifikat, ki zagotavlja frekvenčni razpon zvočnikov od 31 Hz do 21 KHz. Ampak, ne pustite se zavesti THX Multimedia sploh nima veze s "pravim audiofilskim" certifikatom THX ali celo THX ultra. THX multimedia je "bolj nezahteven" standard, medtemo ko THX ultra certifikat dobijo le najbolj kvalitetno narejene komponente. Preberite si ter začnite sumiti o svojem plastičnem paru, ki vam krasi mizo .

0 komentarjev

Računalniški zvočniki

vir: AVault
AVault - V zadnjem letu ali dveh smo videli precejšenj razvoj računalniških zvočnikov. Tako sedaj skoraj vsakdo poseduje kakšen spodoben surround sistem, medtem ko smo se pred leti hvalili s "300W" SuperPower tajvanskimi zvočniki. No, če ste na področju zvočnih užitkov še vedno bolj začetnik, vam bo v veliko pomoč ta Avaultov članek. V njem so obravnavali skoraj vse mogoče zvočniške kombinacije, od 2.0 do 6.3. Poleg tega so pojasnili tudi kaj pomenijo razni standardi za prostorski zvok in podobno. Res priporočljivop branje!

0 komentarjev

Creativovi novi zvočniki

Jaz - Sergio si je v novem testu (in prvem take vrste na Slo-Techu) ogledal dva Creativova kompleta zvočnikov, DTT 2200 in DTT 3500 Digital. Gre za naslednike pri nas zelo popularnih zvočniških kompletov in ne dvomim, da bodo našli pot v marsikateri dom. Nad uboge stvarce se je spravil s Quakom3, Armageddonom in posebnimi audiofilskimi prijemi, tako ste lahko prepričani, da jih je temeljito premučul. Njegove izsledke si lahko ogledate tukaj.

10 komentarjev