»

Microsoft do nadaljnjega odložil vrnitev v pisarne, zamiki tudi drugod

Microsoftovi podatki o hibrinem načinu dela

Slo-Tech - Microsoft je kot večina tehnoloških velikanov v ZDA spomladi napovedal, da se bodo jeseni zaposleni ponovno vrnili na svoja delovna mesta. Ponekod je bil ukrep ostrejši, saj na primer Google ne bo dovoljeval stalnega dela od doma, v Microsoftu pa je bila ta možnost teoretično predvidena. A sprva so vrnitev preložili z julija na september, nato s septembra na oktober, sedaj pa je zaradi novega vala koronavirusa spet do nadaljnjega odložena.

Microsoftov podpredsednik za sodobne oblike dela Jared Spataro je pojasnil, da so se zaradi negotovosti v povezavi z virusom odločili, da ne postavijo napovedi, kdaj bi se ameriške pisarne ponovno odprle. To bodo storili, ko bodo to lahko storili varno. Podobno so storila tudi druga podjetja.

Google je konec avgusta napovedal, da je vrnitev v pisarne odložena vsaj do 10. januarja prihodnje leto. V vmesnem času ponujajo več fleksibilnost, tudi po januarju pa se bodo na posamezni lokaciji sami odločili, kdaj se pisarne ponovno odprejo. Facebook...

0 komentarjev

Microsoft ukinil TechNet

Slo-Tech - Microsoft je že julija napovedal, da bodo konec avgusta ukinili storitev TechNet. Po načrtih je bilo v soboto mogoče kupiti zadnje naročnine na TechNet, ki jih bo mogoče aktivirati do konca septembra. Naročnina bo veljavna za obdobje, kot ga je kupec izbral (torej lahko še polno leto dni), potem pa bo TechNeta konec. Vprašanje pa je, kaj bo z licencami in kakšne so alternative.

TechNet je bil namreč izjemno priljubljen med razvijalci, saj jim je po ugodni ceni omogočal dostop do najnovejših Microsoftovih izdelkov. Po pocenitvi pred tremi leti je najcenejša naročnina na TechNet stala 200 dolarjev (150 dolarjev za letno obnovitev naročnine). Sprva je licenca omogočala trajno uporabo tako pridobljenih programov, potem pa so jo lanskega julija spremenili, tako da...

15 komentarjev

Razvoj Windows 8.1 je končan

ZDNet - Več virov poroča, da je Windows 8.1 dokončan in pripravljen za izid. Čeprav se ima slednji zgoditi šele 17. oktobra, Microsoft vsak operacijski sistem dokonča že nekaj mesecev prej in ga pošlje proizvajalcem programske opreme, strojne opreme ter sestavljavcem računalnikom, da lahko prilagodijo svoje izdelke za nov operacijski sistem. Pravijo, da je Windows v fazi RTM (released to manufacturers). To se je zgodilo ta konec tedna.

Hkrati običajno kaj kmalu po temnejših koncih interneta zaokrožijo te verzije, tako da tistim najbolj neučakanim ni treba čakati do uradnega izida. Verzija, ki jo je Microsoft blagoslovil kot končno, se imenuje build 9600. Uradno najavo, da je to res tako, pričakujemo ta teden. Microsoft je doslej še pred izidom škatlaste verzije...

76 komentarjev

Windows 8 RTM nared

Microsoft - V skladu s pričakovanji je Microsoft s prihodom avgusta pripravil dokončno, release to manufacturing (RTM) različico Windows 8, ter jo tudi že razposlal svojim pomembnejšim partnerjem ("OEM partners"). Sredi meseca jo bodo dobili še razvijalci z naročnino na MSDN, skupaj s svežo kopijo razvijalskega orodja Visual Studio, ter smernicami za sprejem v prihajajoči Windows Store za Metro aplikacije, za njimi pa še naročniki na TechNet, tj. predvsem večja podjetja z skupinskimi licencami. Splošna dosegljivost je, kot tudi že rečeno, napovedana za 26. oktober, za študentsko izdajo (MSDNAA) pa se žal še ne ve.

Objavili oz. bolje rečeno, potrdili, so tudi cene. Nadgradnja z Windows 7 bo stala 39.99$ oz. pol tega, če boste računalnik s prednameščeno sedemko kupili...

88 komentarjev

Kandidati za izid

engadget - BBC je sprva poročal, da bo Release Candidate verzija Windows 7 za množice na voljo šele konec maja, na kar je namigovalo testiranje za Windows Touch nalepko (podobna Vista Capable nalepki). Le-to očitno ne drži, saj je za člane programov MSDN in TechNet na voljo za prenos že sedaj, raja pa si bo Windows 7 RC lahko prenesla 5. maja..

Že dva dni pa je na voljo RC verzija novega Ubuntuja, 9.04. Slednji v svoji končni različici izide že v naslednjem tednu (za razliko od polletnega zamika pri Microsoftu), RC pa služi le kot zadnje opozorilo za morebitne hrošče, ki so se prebili skozi vsa ostala testiranja.

56 komentarjev

Danes Vista SP2 beta

Microsoft - Danes bo Microsoft naročnikom na TechNet in MSDN prek programa Customer Preview Program ponudil beta verzijo drugega servisnega paketa popravkov za Visto. Končno verzijo pričakujemo (RTM) aprila. Seznam novosti ostaja bolj ali manj enak, torej boljša Wi-Fi povezljivost po bujenju iz spanja, podpora BlueTooth 2.1, datotečnemu sistemu exFAT za velike flash pomnilnike in vsi popravki za napake od SP1 dalje. Slednjega je torej treba namestiti prej.

Omenimo še eno beto, in sicer prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Njegovo prvo beto bo Microsoft udeležencem razvijalske konference razdelil prihodnji mesec na DVD-jih, udeležencem podobnih dogodkov ta mesec pa jih bodo poslali takoj, ko bodo pripravljeni. Prva beta Viste je izšla poldrugo leto pred končno verzijo, tako da je izid končne verzije Windows 7 v drugi polovici prihodnjega leta zelo optimistična ocena.

16 komentarjev

Windows Vista RC1

Microsoft - Izšel je Windows Vista Release Candidate 1. Na voljo je TechNet in MSDN naročnikom in vsem, ki so se javili za "Customer Preview Program" za beta 2, in sicer preko te povezave. V tej različici bi naj bil nabor funkcionalnosti že zamrznjen in do končne različice, naj bi le še izpilili delovanje in spolirali videz. RC1 je precej boljši od bete 2, od zanesljivosti, podpore strojne opreme, (ne)vsiljivosti..., ima pa tudi svoje "temne strani", ki si jih lahko ogledate tudi sami, če imate veselje s temi rečmi. Zdaj lahko le še stavimo, koliko RCjev in mesecev bo še minilo do uradnega izida.

22 komentarjev