»

TEDx Triglav uspel

Slo-Tech - Včeraj je v organizaciji slovenskega TEDxLjubljana potekal eden najviše ležečih dogodkov TEDx na svetu (tale x pomeni, da so dogodki neodvisno organizirani od krovnega TED-a, a se podrejajo istemu formatu). Štiri govorce in njihova predavanja smo namreč poslušali v Triglavskem domu na Kredarici na nadmorski višini 2515 metrov. Ideja za dogodek je bil TEDxEverest, kjer so posneli najboljše petminutne govore in jih predvajali ozkemu krogu alpinistov v ABC (Advanced Base Camp) na višini 6500 metrov. Medtem pa je bil TEDxTriglav pravi TEDx, kjer smo poslušali predavanja v živo, pa tudi množica poslušalcev je bila številčnejša. Če se dogodka niste udeležili, je za posredovanje tehle vtisov tam v prvi vrsti sedel tudi Slo-Tech, govori pa bodo tako ali tako dostopni na spletnih straneh TEDxLjubljana.

Točno po urniku se je program začel...

11 komentarjev

MIT bo revolucioniziral učenje preko spleta

Slo-Tech - Na Massachusettskem inštitutu za tehnologijo (MIT) so napovedali zagon njihove iniciative za brezplačno učenje preko spleta. Program nosi oznako MITx, po zgledu popularnih neodvisnih izobraževalnih dogodkov TEDx, katere prirejamo tudi pri nas - TEDxLjubljana, TEDxMaribor. MITx predstavlja skupek učnih programov, ki bodo dostopni preko njihove platforme. Ta bo med drugim študentom omogočala organizacijo študijskega materiala, da si bodo lahko prilagodili hitrost s katero se želijo učiti in tudi medsebojno kolaboracijo.

Zanimivo je, da je poleg klasičnega spletnega učnega pripomočka v planu omogočiti tudi dostop do ti. spletnih laboratorijev, ki bodo popestrili učno izkušnjo nadobudnih študentov. Lahko si predstavljamo, kako bi bilo imeti dostop do laboratorija, kjer se izvaja npr. strojno učenje ali podatkovno rudarjenje, v katerem bi sodelovalo 100.000 študentov in kopica strokonjakov iz omenjenih področij. To bi vsekakor pomenilo izobraževanje na povsem drugem nivoju.

Sistem bo...

13 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Utrinek z Mobile Monday-a: Around the World

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu tednu se bo v Kiberpipi dogajalo prav vsak večer.
Ponedeljkov MobileMonday Slovenija - Tabletworld bo v znamenju malih računalnikov/velikih telefonov z zasloni na dotik. Predavanja bo tokrat zamenjala okrogla miza na temo tabličnih računalnikov, njihove uporabe ter tehnologij, v kateri bodo sodelovali Lenart J. Kučić, novinar Sobotne priloge Dela in nekdanji urednik Delove strani Infoteh, Nina Kožar, social media PR na Innovatif-u, Luka Birsa, CTO podjetja Visionect, Vid Tadel, predavatelj ter razvijalec za Apple-ovo iPhone/iPad platformo. Mogoče se bo poigrati z Amazonovim Kindle-om, Appleovim iPad-om ter Visionect-ovim prototipom, sklepni del pa bo namenjen zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju...

1 komentar

Kiberpipa napoveduje

Utrinek v Spletnih uric, vir: Kiberpipa

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi bodo v tem tednu na sporedu sredine Spletne urice in četrtkov Večer za inovativne in podjetne (predviden torkov Pipin odprti termin tega tedna bo prestavljen).
Kaj sploh so wireframe-i, kako izdelovati osnutke in zakaj so pomembni? Na Spletnih uricah Toshl.com - od wireframea do končnega izdelka bo o načrtovalnih fazah in celotnem procesu izdelave spletne storitve s stališča uporabniškega vmesnika na primeru izdelave osnutkov za spletni beležnik stroškov Toshl.com prikazal Matic Bitenc, UX arhitekt pri podjetju 3fs.

Na aprilskem VIP večeru bo gost mladi podjetnik Simon Štrancar, soustanovitelj in direktor podjetja G-1. V iskanju učinkovitejše tehnološke rešitve za avtoplinski sistem so v podjetju razvili sistem, ki omogoča...

0 komentarjev

Nov prispevek: Tomaž Štolfa: The Internet of Things

Slo-Tech - Konec novembra je v Tehnološkem parku potekal WebCamp Ljubljana. Po splošnem mnenju obiskovalcev je dogodek uspel.

Kot smo obljubili, bodo počasi, za vse, ki se dogodka niso mogli udeležiti, na voljo posnetki predavanj.

Najboljša predavanja pa bomo objavili tudi na Slo-Techu. Začenjamo s predavanjem Tomaža Štolfe: The Internet of Things.

V naprej se opravičujemo za malo slabšo tehnično izvedbo snemanja. Naslednjič bo bolje.

3 komentarji

Nova anketa: Barcamp

Slo-Tech - Po tem, ko smo vas nazadnje spraševali o vaši zainteresiranosti za zaposlitvene oglase in se je vaše pozitivno mnenje že vzelo na znanje, vas tokrat sprašujemo, če bi se udeležili ali celo sodelovali pri dogodku, kot je Barcamp.

Na Slo-Techu bi želel videti zaposlitvene oglase?
da58%
(551)
ne22%
(208)
morda20%
(195)
Skupaj glasov: 954


Barcamp je NE-konferenca, katerega namen je, da namesto stroge korporativne narave mednarodnih konferenc spodbuja sodelovanje vseh udeležencev. Takšna narava konference ima zelo zanimive posledice.

Če vam lahko običajni organizatorji zagotovijo vsaj nekaj visoko kvalitetnih predavateljev (in temu primerno visoke cene, ki se lahko gibljejo v rangu tri do pet tisoč evrov), vam pri Barcampu nihče ne zagotavlja, da boste poslušali svetovno priznane predavatelje. Tako boste sicer na običajnem Barcamp dogodku spoznali ljudi iz svoje skupnosti, a kaj verjetno je, da boste na bolje obiskanih Barcamp dogodkih v Londonu, San Franciscu ali New Yorku srečali zelo...

0 komentarjev