»

Nemška domena Wikileaks nedostopna

Heise - V četrtek je nemški registrar DENIC brez vsakršnega obvestila ukinil spletno domeno wikileaks.de, kjer so anonimno objavljali razne tajne dokumente, ki so tako ali drugače ugledali luč sveta, kar je šlo mnogim v nos. Spomnimo, da je Wikileaks prejšnji mesec objavil sezname cenzuriranih spletnih strani v Avstraliji, kar je sprožilo ogorčen odziv avstralskih oblasti in blokado Wikileaks na tej celini. Pritisk se je stopnjeval, tako da je nemška policija pred štirinajstimi dnevi izvedla hišno preiskavo pri lastniku nemške domene wikileaks.de, domnevno zaradi iskanja dokazov o distribuciji nedovoljne pornografije. Odveč je poudariti, da niso našli ničesar. Avstralci so seveda vztrajali, da Nemcem niso naročili izvedbe te preiskave. Uradnih informacij o zaprtju še ni.

Situacija spominja na lanski spor med Wikileaks.org in švicarsko banko Julius Baer. Takrat so na Wikileaks objavili aktualne dokumente o poslovanju banke in skrivnih računih na Kajmanskih otokih, zaradi česar so Švicarji...

11 komentarjev

AMD LED logo

Overclockers Australia - Ali veste, kako spoznate fanatičnega podpornika določenega podjetja? Tako, da ga vprašate, če je naredil logotip ljubljenega proizvajalca. Tip na tej strani zagotovo spada med trdne podpornike - in to AMD-jeve, saj je iz LED diod sestavil čisto pravi AMD-jev logotip. Ne verjamete? Poglejte si sliko.

4 komentarji

Jaome

HardOCP - Heh, na Slo-Techu smo se ob raznih Ameriških izpadih agresivnosti nad ubogimi komponentami vedno zgražali in jih označevali za st00pid narod. No, če vam je uničevanje pri srcu, si enostavno morate ogledati to stran. Na njej je galerija nekega Japončka, ki se je spravil nad malo morje procesorjev, od prvih Celeron preko Pentiumov3 do Duronov in TBirdov. Vseeno pa tukaj ne gre za brezsmiselno uničevanje, saj je tipo hotel pokazati, kaj vse se nahaja v procesorjih in kako so zgrajeni. Zelo priporočam!

0 komentarjev