»

München nadaljuje

Slashdot - Münchenski župan, Christian Ude, je na novinarski konferenci zatrdil, da bo mestna uprava, kljub nedavnemu opominjanju na potencialno sporne programske patente, nadaljevala s prehodom na Linux. Na problem programskih patentov, ki bi v primeru nove evropske direktive, ki trka na vrata, lahko resno ogrozili München, je opozoril Jens Muehlhaus, sicer pripadnik Zelenih in hkrati podpornik odprtokodnega programja.

36 komentarjev

Britansko zdravstvo namerava preiti na Linux

Slashdot - Britanski zdravstveni delavci se lahko prav kmalu znajdejo pred precej drugačnimi vmesniki za svoje pisarniško delo, saj je Nacionalna zdravstvena organizacija (ang. National Health Service) odobrila testiranje Sunovega Linuxa, da bi ugotovili, ali bi zadošča potrebam britanskega zdravstva. Sicer se ta projekt niti ne zdi tako velik, vendar pa je NHS največji delodajalec na otoku in obsega prek milijon uslužbencev ter 800.000 računalnikov, celoten projekt zamenjave pa bi naj v končni fazi stal 2,3 milijarde funtov.

Prehod NHS-a na Linux in ostale odprtokodne programe je lahko velika pridobitev za Linux kot operacijski sistem in močan udarec za Microsoft, ki že tako ali tako izgublja stranke, ki se odločajo za prehod na odprtokodne rešitve. Vsekakor pa končna odločitev še ni padla in zelo verjetno je, da bodo šli Microsoftovi uslužbenci ponovno lobirat k Richard Grangerju, kot so že nekajkrat. Klik!

5 komentarjev

Yukon: "Počakajte do sp1"

Vnunet - Povej mi, bralec, kolikokrat si že slišal nasvete, da z inštalacijo 'poljubnega' Microsoftovega pomembnejšega programja počakaj do izdaje prvega servisnega paketka? --

Gartner, raziskovalna skupina, ki nam je že tolikokrat postregla z zelo zanimivimi rezultati, tudi tokrat vsem zainteresiranim v duhu varnosti strogo odsvetuje namestitev naslednje različice Microsoftovega SQL strežnika. MS naj se v preteklosti -- kar se tiče varnosti -- pač ne bi nevem kako dobro izkazal, zatorej je previdnost v podatkovnostrežniških vodah še kako pomembna. Klik!

error in OnNewProductLaunch ( OdsvetujUporabo ) : infinite loop detected

2 komentarja

Prehod iz Linux na Windows?

Linux Today - Kako preiti iz Linuxa na Okna?
Microsoft vam ponuja rešitev vaših muk in težav v obliki Navidezne konference.
Ponujajo izobraževanja: migracija statične vsebine iz Linuxa na Windows 2000 IIS 5.0, portanje skript iz Linuxa na Windows 2000, popolna izraba Windows 2000 in platforme .NET v skriptnih jezikih (Perl, Python, PHP, Tcl), prehod iz Linux+Apache-Mysql-PHP na Windows 2000, prehod iz MySQL na Microsoft SQL Server 2000, portanje skript iz Linuxa v Windows 2000 in še mnogo mnogo več.

Brez komentarja...

11 komentarjev

Današnja specialiteta: Migrirajte iz Linuxa na Okna!

Slo-Tech - Pisanje lastnih novic in čiščenje poštnega predela hkrati se ne obnese najbolje, zato sem se odločil, da bom še nekaj časa (dokler malo ne sprostim svojega nabiralnika) objavljal prispevke bralcev, potem pa se bom spet usmeril na svoje prispevke. Medtem, ko sem si jaz po precej delavnem poletju privoščil končno malo dopusta, pa lahko uživate v odličnih novicah našega bodočega novinarskega talenta Žiga:

Med vsemi t.i. "migration guide"-i, oz. po naše "priročniki za prehod" na druge operacijske sisteme, je največ takih, ki opisujejo prehod iz "grdih" Oken na "lep" Linux. Pač, rezultat fanatične skupine zagovornikov odprte kode, zanesljivosti ter Linuxa na sploh. Ravno zaradi tega pa me je danes zelo pritegnil Microsoftov vodič za prehod v obratni smeri - iz "nekega" Linuxa na tisto pravo - Windows 2000 seveda! V vodiču so opisana vsa pomembnejša dejanja, torej prehod iz Apache-a na IIS (Internet Information Services), prenos in upravljanje skript ter SQL-a in ostale pomembnejše...

4 komentarji

Pa to je že smešno...

3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

0 komentarjev