»

Xbox One bo stal pol tisočaka, pride novembra

vir: The Verge
BBC - Končno smo dočakali še najpomembnejše informacije, ki se tičejo nove Microsoftove konzole Xbox One. Naprodaj bo od novembra, prodajala pa se bo po 500 evrov (ali 500 dolarjev, če ste v ZDA), je razkril Microsoft na E3 v Los Angelesu. To je bistveno več od 300 evrov za predhodnik Xbox 360 (bo pa imel priložen Kinect), dodatno pa žolčne odzive v Evropi dodaja 30 odstotkov višja glede na ameriško. Resda je slednja brez prometnega davka, a ta ni tako visok, da bi upravičil razliko. Pa saj smo tega že navajeni.

Poglejmo h konkurenci. Ta ne počiva, ampak pripravlja svoje odgovore. PlayStation 4 pride takisto novembra (nekaj govoric sicer omenja oktober), tako da bo bitka težka. Po navadi pa ne odloča tehnična odličnost izdelka (osemjedrnik, 8 GB pomnilnika, Blu-ray, 802.11n Wi-Fi), ampak igre, ki so na voljo. Prvi Xbox je,...

103 komentarji

Microsoftove težave z xboxone domeno

vir: Neowin
Neowin - Avgusta lani je bil Microsoft primoran na hitro umakniti ime "Metro" za oglaševanje (ne ravno dobro sprejetega) novega uporabniškega vmesnika za oktobra izšla Okna 8, ker so pač pozabili preveriti, ali mar kdo v Evropi že drži istoimensko blagovno znamko. Zdaj se zgodba ponavlja, k sreči v manj resni obliki. Za minuli teden predstavljeni XBox One znamko sicer imajo, so si pa pozabili vnaprej priskrbeti pripadajočo domeno xboxone.com. Ta je namreč že od predlani v rokah Britanca Krasimirja Hristov-Ivanovega, ki je kot kaže, tudi ni bil pripravljen prodati, vsaj ne za ponujeno ceno.

Velikan je zdaj primoran vložiti arbitražni zahtevek za odvzem domene pri ameriški arbitraži NAF, ki je ena od s strani ICANNA licenciranih organizacij v ta namen, obenem pa še dobro znana po svoji nagnjenosti v prid...

16 komentarjev

Oteženo izposojanje in preprodaja iger za Xbox One

Kotaku - O Microsoftovi prihajajoči konzoli Xbox One smo se razpisali že precej na široko. Nismo pa še pogledali, kako bo z nakupom, prodajo in posojanjem iger, ker Microsoft tega tedaj še ni razkril. Sedaj je znanega že precej več in zdi se, da se od časov poceni rabljenih iger in posojanja naokoli nezadržno poslavljamo.

Kot je znano, bo fizični medij, ki ga prejmemo pri nakupu iger za Xbox One, obrobnega pomena. Na njem bodo resda datoteke za namestitev, a bistven bo nakup licence, ki se bo preverjal prek interneta. Kaj to pomeni? Dobra novica je prenosljivost igre, saj jo bomo lahko igrali na vseh konzolah, ki jih imamo v lasti ali do katerih imamo dostop. Zadostovala bo zgolj prijava v osebni račun in kupljene igre bodo na voljo, ne glede...

73 komentarjev

Tretja generacija Xboxa je... One?!

vir: The Verge
The Verge - Microsoft je kot naslednika Xboxa in Xbox 360 predstavil Xbox One. Ime je daleč od pričakovanega, saj se je pričakovalo neko nadaljevanje iz prejšnje generacije - večinoma se je v medijih, seveda napak, govorilo o Xbox 720, omenjen je bil tudi Xbox Infinity, oboje pa je daleč od Xbox One. A ime postane neprimerno bolj smiselno, ko upoštevamo vse, kar bo novi Xbox znal in počel v dnevni sobi. Pri Microsoftu so se namreč odločili, da to ne bo več zgolj ena izmed igralnih konzol, temveč bo tretja generacija njihove igralne konzole ključni element avdio-video opreme najbolj družabne sobe v stanovanju.

Sama konzola ima umirjen, celo škatlast izgled, kar spet postane bolj smiselno, ko vzamemo v zakup pričakovano vlogo. Žene oz. prijateljice nimajo pretirane želje gledati neke kričeče, barvaste škatle, zato je takšna oblika...

120 komentarjev

Naslednik Xboxa prihaja aprila?

Bo to res srce obeh najpopularnejših igralnih konzol nove generacije?

vir: HotHardware
HotHardware - Po spletu so kot požar zaokrožile govorice, da Microsoft v začetku aprila pripravlja predstavitev svojega člana 8. generacije konzol, naslednika Xbox 360. Govorice je med drugim sprožil, zanimivo, Sonyjev predstavnik, ki je dejal, da je Microsoft nedavna predstavitev PS4 presenetila. A virov je več, tako iz samega Microsofta kot od zunanjih obveščencev. Gorivo na ogenj govoric je še podatek, da je podjetje Ustechs (Microsoftov partner pri predstavitvenem programu z E3 2012) nedavno registriralo domeno XboxEvent.com. Povsem verjetno je torej, da so podatki iz govoric resnični. Pred govoricami se je sicer pričakovalo, da bo Microsoft najavo opravil na sejmu E3.

Bolj kot potencialni datum predstavitve je zanimiva izjava...

27 komentarjev

Ni miru za jekleno pest (6): CNet-ov download.com spodbuja k piratiziranju

TorrentFreak - Lani novembra je Alki David, ustanovitelj ne tako zelo uspešnega streaming video-on-demand startupa FilmOn.com, vložil tožbo zoper CBS Interactive - lastnike CNeta - lastnike Download.com, ker so preko svoje spletne strani ponujali p2p programe, skupaj z "uredniškimi navodili za njihovo uporabo za piratiziranje". Bojda je CNet s tem vzpodbujal ljudi k piratiziranju in - ojej - zagotavljal nezakonito konkurenco Davidovemu servisu. Pirat posameznik je namreč še ok, ko pa to začno početi množice, pa je počasi že problem (no, resnici na ljubo je isto tudi s svobodo govora).

Človek si ne bi mislil, a sodišče mu je pritrdilo. Podjetje sme bodisi objavljati recenzije p2p programa (kar spada pod ustavno pravico do širjenja mnenj in vesti),...

19 komentarjev

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar