»

Na Windows prihajajo igre iz Google Play Games

Slo-Tech - Google je sporočil, da bo prihodnje leto izdal aplikacijo za Windows, ki bo tudi na tej platformi omogočala poganjanje iger iz Google Play Games. Prinesla bo popolno sinhronizacijo, tako da bo mogoče isto igro začeti igrati na eni napravi in jo potem nadaljevati na drugi: podprte bodo torej Android, Chromebook in Windows. Igranje bo potekalo povsem lokalno, torej ne bomo potrebovali povezave do oblaka. Za zdaj še ni jasno, ali bodo na voljo vse igre ali pa samo najpopularnejše.

Novost razvija Google sam in ne predstavlja sodelovanja z Microsoftom. Spomnimo, da je z Amazonovimi igrami drugače, saj so z Androida na Windows 11 prispele v sodelovanju z Microsoftom.

6 komentarjev

Tretji poizkus: Microsoft umaknil mobilno aplikacijo za YouTube

The Verge - Razmere med Microsoftom in Googlom se očitno umirjajo, veliki zmagovalec pa je Google. Microsoft je namreč umaknil drugo verzijo mobilne aplikacije za dostop do YouTube, ki so jo izdali, ko je bila prva neprimerna. Pri aplikacija je namreč omogočala prenos posnetkov na disk in je odstranila oglase, s čimer se je Google ni strinjal in je do 22. maja terjal njen umik. Tistega dne je Microsoft izdal novo verzijo, ki ni več podpirala prenosa aplikacij, je pa še vedno rezala reklame. Tudi to očitno ni bilo v redu, zato se še ta verzija umika.

Microsoft in Google sta sedaj napovedala, da bosta sodelovala in s skupnimi močmi izdala aplikacijo, ki bo podpirala...

23 komentarjev

Microsoft izdal na pol popravljeno mobilno aplikacijo za YouTube

ZDNet - Microsoft je posodobil svojo mobilno aplikacijo za YouTube, tako da ustreza nekaterim Googlovim zahtevam, ne pa vsem. Spor se je začel, ko je Microsoft 7. maja izdal aplikacijo za Windows Phone, ki omogoča zelo svoboden dostop do YouTuba. Googlu je šlo v nos predvsem to, da aplikacija omogoča prenos videoposnetkov na disk in da odreže reklame pred in po posnetkih. To pa je, tako trdi Google, v nasprotju s pravili uporabe. Zato je Google Microsoftu poslal zahtevo za prenehanje kršitve in postavil rok 22. maj. Včeraj je rok potekel, Microsoft pa je izdal popravljeno aplikacijo, ki je nekje vmes med prejšnjo in Googlovimi zahtevami.

Nova verzija aplikacije...

9 komentarjev

Google od Microsofta zahteva odstranitev mobilne aplikacije za YouTube

vir: ReadWriteWeb

vir: engadget
engadget - Kot je bilo pričakovati, Google ni dobro sprejel Microsoftove aplikacije, ki uporabnikom Windows Phone omogoča dostop do YouTuba. Z aplikacijo je namreč mogoče na disk prenesti filme (download), aplikacija odstrani reklame pred in po posnetku (tega pri nas sicer ni mnogo, v ZDA pa precej) in blokira tudi ostale oglase z AdBlockom. Vse to pa je, tako pravi Google, v nasprotju s pravili uporabe.

Za zdaj Google ni uporabil težkega topništva, ampak so Microsoft zgolj pozvali, naj aplikacijo odstrani. Rok so postavili na 22. maj, uradni razlog pa je izdaja aplikacije brez Googlovega blagoslova. Problem so pač že omenjene funkcije odstranjevanja oglasov in...

15 komentarjev

Microsoft naredil svojo lastno YouTube aplikacijo za WP, pa brez oglasov in z download gumbom

RedWriteWeb - Trend "dobrih medsosedskih odnosov" med Microsoftom in Googlom se, kot kaže, nadaljuje. Mircosoft je pravkar izdal svojo lastno YouTube aplikacijo za mobilno platformo Windows Phone, potem ko Google ni bil pripravljen investirati časa zavoljo "pomanjkanja uporabnikov", niti ne po Microsoftovi izrecni novoletni prošnji/nerganju. Aplikacija je seveda čisto lična, se je pa Microsoft kar moral potruditi in dodati par funkcij, ki jih v uradnih YT aplikacijah ni (in jih tudi ne sme biti): AdBlock in zmožnost prenosa (downloada) posnetkov.

Aplikacija tako odstrani morebitne pre-/post-roll video oglase, ki jih na našem trgu resda skoraj ni, so pa v ZDA precej pogosti. Potem skensla tudi video overlay oglas, ki se prikaže na začetku predvajanja...

44 komentarjev

YouTube uvaja naročnino za premium kanale

Google - YouTube je danes zagnal preizkusno storitev, o kateri se je na internetu špekuliralo že cel teden. Gre za naročnino na kanale na YouTube, ki uporabnikom omogoča dostop do tako imenovanih premium vsebin. Trenutno je program še v pilotni fazi. Kot pojasnjujejo v Googlu, je danes na YouTubu že več kot milijon kanalov, kjer se redno objavlja najrazličnejša avtorska vsebina. Upravljavci teh kanalov so že večkrat izrazili željo, da jim Google omogoči monetizacijo tega početja.

Odslej bo to mogoče. Naročnine bodo stale od 99 centov na mesec, vsak kanal pa bo imel 14 dni brezplačnega testiranja in popuste za celoletno naročnino. Gre za kanale, ki objavljajo vsebino, ki sicer ni prosto dostopna,...

28 komentarjev

Google v arabskih državah samovoljno umaknil sporni videoposnetek z YouTuba

The New York Times - Ko je Sam Bacile v torek na YouTubu objavil kratki nizkoproračunski film o arabskem preroku Mohamedu, je na Bližnjem vzhodu završalo. Čeprav Koran ne prepoveduje upodobitev Mohameda, je to početje še vedno kontroverzno in v marsikateri islamski ločini prepovedano. V vseh vejah islama pa so žalitve preroka hud prekršek in definicija tega pojma je sila raztegljiva. Leta 2005 so na primer upodobitve Mohameda v danskih karikaturah povzročile val nemirov po svetu. Bacilejev film pa je vzpodbudil tako hude nemire, da so v Libiji vdrli v ameriško veleposlaništvo in med drugimi ubili tudi veleposlanika.

Na ameriških ambasadah v drugih državah je zavladalo izredno stanje, tako da so varnostne ukrepe poostrili do maksimuma, v...

88 komentarjev

Google ukinja iGoogle, Video, Mini, Talk Chatback

vir: Google
Google - Google nadaljuje z rednim letnim spomladanskim čiščenjem, ki se imenu navzlic sicer v Mountain Viewu izvaja pozno poleti ali jeseni. Lani so črtali cel kup storitev, ki niso imele zadosti uporabnikov oziroma je bil razvoj nesmotrno drag, letos pa se poslavljajo nove nepotrebne in podvojene storitve.

Ni presenetljivo, da bodo ukinili Google Video, ki je po prevzemu YouTuba postal nepotrebna kopija. Nalaganje novih posnetkov so onemogočili že leta 2009, storitev pa bi bila morala dokončno umreti lani, a se to ni zgodilo. To je pravzaprav dobro, ker je Google napovedal izbris vseh posnetkov, a bodo sedaj to storili drugače. Google Video bo 20. avgusta nehal delovati, vsebina pa bo prenesena na YouTube....

23 komentarjev