»

Ušle informacije o Google Play Games za Android

Android Police - Tri dni pred za sredo napovedano konferenco Google I/O so na splet ušle podrobnosti o novi storitvi Google Play Games. Gre za igralno platformo za Android, ki bo konkurenca Applovemu Game Centru.

Bistvo se skriva v povezavi z družabnim omrežjem Google+, kjer bo mogoče iskati soigralce ali se pohvaliti z rezultatom in napredkom v igri (highscore) in spremljati sezname najboljših igralcev. Igrati bo mogoče v realnem času ali izmenjaje, možno se bo pomenkovati (chat), omogočiti obvestila (notifications), povabila (invitations) in podobno, seveda vse prek Googla+. To je še eden izmed načinov, s katerimi želi Google uporabnike zvabiti na svoje omrežje Google+, ki se še vedno ni najbolje prijelo.

Ena od pomembnih funkcij je tudi shranjevanje podatkov o shranjenih...

8 komentarjev

Facebook Home iz telefona napravi "Facebook-phone"

The Verge - Precej časa se je špekuliralo, da bo Facebook predstavil svoj mobilni telefon. Danes smo videli, da kjer je dim, tam je tudi ogenj. Facebook ni predstavil svojega telefona, so pa s HTC-jem pripravili Facebook Home, kakor se imenuje globoka integracija Facebooka v Android. Rezultat je telefon, ki je tako povezan s Facebookom, kakor da bi ga bi slednji izdelal. Tehnično gledano pa je Facebook Home sklop aplikacij, ki se zažro globoko v drobovje telefona (še pomnite integracijo Internet Explorerja 4 v Windows 95?).

Prvo besedo na dogodku, ki je potekal na Facebookovem sedežu v Kaliforniji, je imel sicer HTC-jev Peter Chou, ki je predstavil First. Tako se imenuje nov...

23 komentarjev

Google I/O - 1. dan

Nexus Q

Slo-Tech - Te dni v San Franciscu poteka Googlova vsakoletna prireditev I/O (kjer kratica pomeni inovacije v odprtem). Na tej razvijalski konferenci Google predstavi, kaj novega so pripravili in kaj se nam še obeta, zato je dogodek vreden pozornosti. Medtem ko danes popoldne po našem času poteka drugi dan konference (od treh), si poglejmo, kaj je Google pokazal na včerajšnjem uvodu. Ta je bil po pričakovanjih namenjen Androidu.

Prihaja namreč Android 4.1 s kodnim imenom Jelly Bean, ki sicer ne bo prinesel radikalnih novosti, bo pa dobrodošla nadgradnja. Verzija 4.0 (Ice Cream Sandwich) je namreč poenotila verziji za tablice in telefone (Gingerbread in Honeycomb), Jelly Bean pa bo sedaj vse novosti v združeni verziji izpilil. Nadgrajena obvestila (Notifications) ne bodo več...

44 komentarjev

Google Play združuje razvedrilne vsebine

Google - Google je včeraj predstavil novo storitev Google Play, s kateri želijo konkurirati integriranemu Applovemu ekosistemu ter Amazonovemu Kindlu Fire in ponuditi enotno oblačno storitev, za shranjevanje in dostop do glasbe, knjig, filmov in aplikacij z vseh androidnih mobilnih naprav. Tako bodo lahko uporabniki do svojih vsebin dostopali z vseh naprav, ne da bi se morali ukvarjati s sinhronizacijo zbirk.

Gre za oblak, v katerega lahko brezplačno prenesemo do 20.000 skladb iz lastnih virov in seveda dodamo poljubno število kupljenih, prenesemo 450.000 aplikacij in iger za Android, shranjujemo elektronske knjige in si lahko izposojamo filme. To pomeni, da so Android Market, Google Music in Google eBookStore integrirani v Google Play. Google...

6 komentarjev

Zasebni Google Profiles bodo ukinjeni in pobrisani

vir: ZDNet
ZDNet - Google je ob predstavitvi socialne storitve Google+ napovedal tudi spremembo Google Profiles, ki so jih predstavili aprila 2009. Takratna ideja je bila ustvariti centralni profil na Googlu, s katerim bi uporabniki lahko laže nadzorovali, katere podatke o njih pri iskanju izvrže Google. Profili so bili lahko javni, tako da so podatke v njih lahko videli vsi (maja je to izkoristil nizozemski študent in za pisanje svoje doktorske disertacije nabral več milijonov javno objavljenih elektronskih naslovov), ali pa zasebni.

Prav slednji so s predstavitvijo socialnega omrežja Google+ postali nepotrebni, saj njihovo funkcijo opravlja Google+ neprimerno bolje. Kdor se je včlanil vanj, je tako ali tako opazil,...

12 komentarjev

Google začenja javno beta testiranje storitve Music

vir: CNet
The New York Times - Poldrugi mesec po začetku internega testiranja je Google pripravljen, da začne javno beta testiranje svoje nove storitve Google Music. Začetek javne preizkušnje sovpada z današnjo konferenco Google I/O, ki se bo čez nekaj ur začela v San Franciscu.

Google Music Beta bo delovala podobno kot Amazon Music, le da naj bi hranila več glasbe. Tudi Google ni uspel skleniti dogovora z nobeno izmed velikih založb, kar nekoliko omejuje uporabnost. Uporabniki bodo tako morali najprej v oblak prenesti svojo glasbo, ki jo bodo nato lahko poslušali na osebnih računalnikih in napravah z Androidom. Posamezen uporabnik lahko shrani do 20.000 skladb.

Pri tem je moral Google (pa tudi Amazon) izvesti nekaj...

29 komentarjev