»

Bo Apple izdal video predvajalnike?

X-Bit Labs - Če upoštevamo dejstvo, da je Apple s svojimi iPodi zavzel kar 90% delež vseh predvajalnikov glasbe z vgrajenimi trdimi diski, kar pomeni, da se skoraj ne more več širiti, in govorice, da naj bi se vodilni dogovarjali z založbami o prodaji glasbenim videov, je očitno sledeče.

Apple ima, kot kaže, namen preko iTunes prodajati glasbene video posnetke, in posledično izdati iPod z vgrajeno podporo video posnetkom, iPodom pa naj bi povečali tudi zaslon, trdi disk in izboljšali avtonomijo baterije. Korak ni nepričakovan, saj naj bi čedalje več ljudi želelo na poti pogledati tudi kakšen video.

Pri Applu, kot ponavadi, ne komentirajo izjav, o novostih pa vas bomo obvestili na Slo-techu.

13 komentarjev

Obsežna kraja osebnih podatkov v ZDA

Slashdot - Po poročanju Slashdota, je v ZDA prišlo do obsežne kraje osebnih podatkov.

Nepridipravi naj bi namreč podjetju ChoicePoint, ki hrani baze podatkov o skoraj vseh Američanih ukradli številne osebne podatke. Med drugim imena, naslove, številke socialnega zavarivanja, kreditna poročila, itd. Kraja je še posebej nevarna zato, ker je s pomočjo teh podatkov mogoče izvršiti tim. krajo identitete. Gre za kaznivo dejanje, ko se nekdo izdaja za drugega (npr. najame kredit v imenu nekoga drugega, itd.), kaznivo dejanje, ki ga pri nas zaradi drugačne zakonodaje skoraj ne poznamo, v ZDA pa je precej razširjeno.

No, pri tokratnem puščanju osebnih podatkov gre očitno za kriminal. Za razliko od nekaterih prejšnjih primerov, ko so uradniki več zveznih držav prodali osebne podatke vključno s fotografijami iz vozniških dovoljenj prodali zasebnemu podjetju, za katerega se je kasneje izkazalo, da je od U. S. Secret Service dobilo približno 1,5 mio. USD in izdatno tehnično pomoč z namenom, da ustvari...

14 komentarjev

ATI: Insajdersko trgovanje

The Globe and Mail - Torej, podjetje ATI je trgu končno ponudilo več kot le konkurenčen izdelek, v javnosti pa so se pojavile obtožbe, da naj bi vodilni v podjetju izkoristili interne podatke ter z manipuliranjem ustvarili 7.9 MIO USD ekstraprofita.

Osumljeni naj bi (saj vemo -- nedolžen do dokaza krivde [0:)]) vedoč, da bo vrednost delnic upadla drastično (beri: 42 %), v okviru terminskega posla nakupili delnice ter prodajne opcije, nato -- po padcu -- pa jih seveda ugodno prodali; prodajna opcija namreč omogoča, da se delnice v danem trenutku v prihodnosti prodajo po vnaprej določeni ceni, česar se poslužujejo predvsem manipulanti.

3 komentarji

Roxio: Iz spleta na CD!

Reuters - Roxio, ki je že nekaj časa lastnik znamke EasyCDCreator, se zanima za nakup Napsterja. V kolikor bo stečajni senat prevzem odobril, se bo transakcija (po želji kupca) končala vsaj do 27. novembra.

Kakopak podjetje s 400 zaposlenimi ne kani prevzeti tudi Napsterjevih dolgov (beri: zapuščina tožb glasbenega založništva), ampak le izmenjalni mehanizem, s katerim naj bi menda pripomogel k prodaji svojega programja.

Izvirno.

0 komentarjev

MTV in Napster tokrat z roko v roki

CNet - Na C|Netu poročajo, da sta ustanovitelj Napsterja (Shawn Fanning) in MTV, sklenila pogodbo glede pravic snemanja filma o Fanningovi (Napsterjevi) zgodbi o uspehu. Fanninga bo po vsej verjetnosti igral kar on sam, premiera filma pa je napovedana v sezoni 2003/2004. Ali bo konec srečen ali ne, bo odvisno zgolj od perspektive. Klik za nostalgike.

2 komentarja

RIAA: PR čarovniki

The Register - Dejstvo 1: V zadnjem letu znaša padec prodaje glasbenih CD plošč 7 %.
Dejstvo 2: Porast zaseženih nelegalnih izvodov glasbe na CDjih v zadnjem letu je znašal 69,9 %.
Dejstvo 3: Število uporabnikov interneta ter izmenjevalnih servisov narašča.

Odločba: spletnoizmenjevalni mehanizmi oz. nelegalno izmenjevanje glasbe preko interneta vodi glasbeno industrijo v propad. Klik!

"Oh ja." Seveda bomo spregledali dejstvo o povečani aktivnosti založnikov v antipiratskih akcijah (kolikokrat več so jih izvedli v tekočem letu kot v prejšnjem) ter slepo blamirali internet. Ali pa manjšo produktivnost inšpektorjev? Ne. O kakovosti "masovne glasbene produkcije" ne gre dvomiti, prav tako pa ne o navadah ljudi, ki recimo potujejo v oddaljene kraje na ogled kakšnega mjuzikla. Ampak ti so itak ušesnobobniški sadisti... Too much.

5 komentarjev

100 % zaščita proti hekerjem: kupi me!

The Register - Podjetje PathLock je izdelalo 100 % neprebojno zaščito proti hekerjem, ki bi vaš računalnik utegnili napasti preko interneta ter takrat, ko vi sami ne dostopate do mreže. Hmmm -- ko ne dostopate.

Verjeli ali ne, štirideset dolarjev vredna naprava deluje tako, da ko povezava nekaj časa ni uporabljena, slednjo preprosto -- prekine. Kot, če bi ugasnili modem. Čisto tako. 40 USD. Nepogrešljivo! Na voljo ne samo v tupšopu. Klik!

10 komentarjev

Napster - [x]; Povečanje prodaje

Slo-Tech - Žiga nas opozarja, da se prodaja glasbenih CD-jev kljub smrti Napsterja še vedno noče povečati, ampak celo pada:

Kljub "izjemnemu uspehu" v zadevi Napster, RIAA beleži padec prodaje glasbenih izdelkov na "pravi" fronti. Na primer, v Los Angelesu je prodaja v zadnji polovici dvatisočprvega padla za 4.4 % (5.9 MIO USD proti 6.2 MIO USD v prvi polovici leta 2000). Splošna prodaja v trgovinah je v celem letu upadla za dobrih 9 %, vzpodbudna pa je rast (119 %) prodaje DVDjev, vendar slednji, roko na srce, še vedno predstavljajo vražje majhen delež v primerjavi s CDji ter celo kasetami. Zanimivo, RIAA "ugotavlja", da si ljudje želijo do glasbe preko interneta ter svoje članice opogumlja, naj svoje izdelke ponudijo kot recimo "naročnino". Torej nekaj takega, v kar naj bi se sprelevil Napster.

2 komentarja