»

Intel ugovarja kazni Evropske komisije

CNet - Evropska komisija je maja Intelu naložila plačilo rekordne globe zaradi zlorabe monopolnega položaja - plačati morajo kar 1,06 milijarde evrov. V odločitvi so Intelu očitali sklepanje skrivnih dogovorov s proizvajalci sestavljenih sistemov, ki so dobivali popuste pri Intelovih procesorjih, če so obljubili, da ne bodo vgrajevali preveč AMD-jevih čipov. Intel se je na kazen pritožil. V pritožbi ugovarjajo, da Evropska komisija ni upoštevala, da je v danem obdobju AMD v resnici povečeval tržni delež, da ni uspela dokazati vzročne zveze med Intelovimi popusti in manjšo prodajo AMD-jevih procesorjev, da ni analizirala, kako so ti popusti vplivali na potrošnike in da se ni držala pravnih postopkov pri izreku kazni. Sedaj zahtevajo preklic kazni ali občutno zmanjšanje in plačilo vseh sodnih stroškov, ki jih bo utrpel Intel.

15 komentarjev

Mozilla FireFox 0.9

Mozillazine - Divjanje virusov je vedno hujše, njih pisci pa vedno iznajdljivejši. V zadnjem času so začeli čakati na odkrite varnostne luknje in šele nato pisati viruse, ki jih izkoriščajo (zakaj bi analiziral vse, če lahko počakaš, da ti povedo, kaj se da uporabiti).

Zato so vedno bolj popularne alternative. In čisto sveži Mozilla Firefox 0.9 bo še zelo zanimiv. Najnovejša izdaja ima namreč možnost prenosa gesel, piškotkov, nastavitev, priljubljenih ... iz luknjastega neodprtega bratranca IE.

Med novostmi so še:
  • Prenovljen upravitelj razširitev
  • Prenovljen upravitelj preoblek
  • Spremenjena privzeta preobleka
  • Izboljšano upravljanje z zaznamki
  • Izboljšan iskalnik
  • Manjša velikost celotnega FireFoxa
  • Spletna pomoč
Na novico sta nas opozorila še lordgreg in OceanMan.

Če do zdaj niste presedlali, ker niste hoteli izgubiti "svoje identitete", si sedaj to lahko privoščite.

66 komentarjev

Jajx

več strani - Primož je že veselo hud, ker smo si nekateri vzeli malo dopusta (jaz? ), ampak moram reči, da sem si ga vzel upravičeno. V soboto, ponedeljek in torek (včeraj) sem veselo pokladal izolacijo, tako da nisem imel niti trenutek časa za nove novice, danes pa se mi niti podrazno ne da prebirati gore texta, ker sem sesut od počitniškega dela (pa še svinjarije v The Sixth Sense moram pogledati ). Sicer pa Pretorijanec in OZZY več kot dobro zadovoljujeta potrebe. Več od mene pričakujte jutri.
No, da pa vam ne bom samo nakladal samo o svojih travmah, sem vam pripravil še nekaj linkov na teste novega Durona, ki je prvič po svoji prvi inkarnaciji doživel generalne spremembe jedra (Spitfire -> Morgan). Teste najdete na: Uživajte v prebiranju, slišimo, ups, beremo pa se spet jutri, ko imam v planu generalno čiščenje svojega poštnega predala .

2 komentarja

Sigma Design

Slo-Tech - Pozdravljeni spet po dolgem času. Kot vidite, sem bil zadnje čase bolj malo, oz. nič aktiven, vendar ne zaradi lenobe. Prvi razlog za neaktivnost je počitniško delo, ki ga opravljam v nekem podjetju, zato sem vsak dan precej sesut. Drugi razlog pa je, da računalnik na katerem delam ni v moji, ampak v družinski lasti, zato moram včasih mašino prepustiti tudi komu drugemu. Upam, da bom kljub velikim obremenitvam še našel, da kaj napišem in preprečim obdobje kislih kumaric. Mislite, da bo 6-8 novic na dan dovolj?
No, da ne bom samo nakladal o svojih osebnih travmah, bom spisal še kakšno novico. Kot gotovo veste, smo pred letom ali dva doživeli pravo poplavo raznih DVD predvajalnikov (predvsem iz daljnega vzhoda). Tokrat pa se nam mogoče obeta še ena predvajalniška revolucija, samo da tokrat ne bodo to DVD playerji, ampak DiVX playerji. Da, prav ste prebrali - DiVX playerji. Format se v legalnem svetu ni posebno prijel, na piratskem trgu pa format DiVX cveti, saj je mogoče običajen...

4 komentarji

Nova Tyanova dvoprocesorska platka

X-Bit Labs - Tyan se je specializiral kot proizvajalec dvoprocesorskih matičnih plošč za Athlon procesorje. Kmalu bo najavil svojo tretjo matično ploščo, ki se bo imenovala Tiger MP (S2460). Plošča bo bazirala na AMD 760MP chipsetu na prodajne police pa prišla sredi avgusta. Po besedah Tyana naj bi, zahvaljujoč svoji ceni (250 $), postala najbolj priljubljena dvoprocesorska plošča v družini. Bodoče kupce bo (poleg nizke cene) gotovo razveselila novica, da plošča za delovanje ne bo potrebovala 460W napajalnika. Specifikacij je preveč, da bi jih prepisoval, zato si jih oglejte sami.

2 komentarja