»

Intelovi Pentiumi 4 se ceníjo

DigiTimes - Medtem ko Intel že dolgo dela na tem, da bo splavil Prescotta, se tržišče vse bolj pripravlja nanj. In kar je za nas navadne smrtnike najbolj pomembno je to, da se cene Pentiumom 4 vsake toliko časa znižajo. Tako sta se tokrat poceníla 2,8 gigaherčneža, tako inačica C s Hyper-Threadingom, kot tudi tisti s 533 FSB-jem. Močnejši bratec bo tako cenejši za skoraj 19%, medtem ko bo šibkejši Pentium 4 stal 15,5% manj. Za prvega boste odšteli 178 $, ako...

17 komentarjev

Povpraševanje po zapisljivih DVD-jih raste

DigiTimes - Sočasno s padanjem cen DVD zapisovalcev in zapisljivih medijev DVD se povečuje tudi povpraševanje po njihm, ugotavljajo na DigiTimes. Gordon Yeh, Ritekov generalni direktor, tako napoveduje, da se bo povpraševanje v prihodnjem letu podvojilo in doseglo vrednost 1,5 milijarde medijev. Prav tako načrtuje dvotretjinsko rast prodaje DVD pogonov, saj naj bi jih prodali kar 50 milijonov. Več o tem.

11 komentarjev

Epox 4SDA5+

Hardware Test - Tudi Epox je izdal svojo osnovno ploščo na SiSovem čipovju 648 za Pentiume 4. Na Hardware Test.dk so si ogledali najprej shemo ter osnovne značilnosti tega SiSovega nabora vezij, nato pa pretestirali še matično ploščo, ki bazira na njem - Epox 4SDA5+ - in bili z njo izjemno zadovoljni. V kolikor vas mika nova plošča za vašega P4 ljubljenca, ali pa samo v informativne namene, klik za branje.

Dodatek: Enako osnovno ploščo so si ogledali tudi na TweakTown.

0 komentarjev

AMD načrtuje novo tovarno

EBN - Sodeč po tej novici na EBNju, se AMD pripravlja na izgradnjo nove tovarne. Imenovala se bo Fab 35, po vsej verjetnosti pa bo del skupnega vlaga, saj so stroški in tveganje preveliki za AMD sam. V tovarno naj bi vložili kar 4 milijarde $, delovala pa bo s 300mm rezinami silicija. Na vprašanje, ali se mu zdi, da se bo povpraševanje po računalnikih dvignilo, je Hector Riuz, predsednik AMDja odgovoril, da se bo po vsej verjetnosti precej dvignilo v drugi polovici tega leta. Računalniški trg je namreč letos precej zasičen in povpraševanje po novih računalnikih je zelo padlo.

6 komentarjev

SCSI disketnik

3D Chipset - Ok, priznam, to ni ravno gate parajoča novica, toda po svoje je zelo smešna. SCSI disketnik? Zakaj za vraga bi kdo rabil SCSI diketnik? Pri podjetju Winstation očitno mislijo, da je povpraševanje po takih zadevah ogromno in so izdali svoj model. Na posebnem disketniku seveda more biti tudi posebna nalepka s ceno in če si boste zaželeli te ekstravagance, boste za njo odšteli kar 135$. Haaallloooo [:P]?

4 komentarji